ЕК: Алба и Андора изборили "мајсторице"!

Кошаркаши Албе и Андоре извојевали су победе у другим утакмицама и тако продужили серију у доигравањима Еврокупа, па још увек имају шансу да иду даље.  Уместо славља, у Малаги "минус 20" и звиждуци! Алба, Локомотива Кубањ и Андора изборили "мајсторице", само Валенсија у два меча успела да прође у полуфинале Еврокупа.  Уникаха се распала на домаћем паркету, Алба изборила мајсторицу.  До трећег меча стигла и Андора. . .

Кошарка 08.03.2019 | 23:35
ЕК: Алба и Андора изборили "мајсторице"!
Алба је убедљиво савладала Уникаху у Малаги резултатом 101:81 па ће одлучујући дуел играти за 5 дана на свом паркету. Хозе Мартин Карпена је бројала малтене 10,000 гледалаца, али им њихови љубимци нису пружили довољно радости. Наиме, прили су 101 поен, а дали свега 81 тако да ће 13. марта у Берлину морати знатно више да се потруде.

Шермадини је имао 15 поена и 3 скока, Брајан Робертс 13 уз 9 асистенција, а некадашњи кошаркаш Црвене звезде, Матијас Лесор додао је 11 поена уз 5 скокова, док је репрезентативац Србије и некадашњи члан Партизана, Драган Милосављевић, имао 10 поена, 4 скока и 2 асистенције.

У редовима Албе, Гиедраитис је убацио 23 поена, уз само два промашаја из игре, син легендарног Џека Сикме, Лук Сикма, имао је 14 уз 6 скокова и 5 асистенција, по 11 су имали Пејтон Сива и Мартин Хермансон, с тим што је Сива имао и 7 асистенција.

Што се тиче утакмице у Андори, домаћин је лако славио против Асвела, резултатом 98:79 и тако изборио мајсторицу 13. марта у Француској. Дилан Енис је имао 15 поена, 6 скокова, 3 асистенције и 3 украдене лопте, Рафа Лус 17 поена, а некадашњи кошаркаш Цедевите, Џон Шурна, имао је 12 поена.

На другој страни, Тео Маледон и Еј Џеј Слотер имали су јако добру партију са по 16, односно 14 поена, али је то било недовољно за било шта друго осим за ублаживање пораза, а такође је био примећен и наступ хрватског центра Мира Билана, који је сусрет завршио са 12 поена и 8 скокова.

Вечерас је само Валенсија изборила пласман у полуфинале Еврокупа, док ћемо у преостала три четвртфинала Еврокупа гледати мајсторице у серији које се играју на две добијене утакмице.



Одличну шансу да се пласира одмах у полуфинале имала је Уникаха, али је излгеда поклекла пред великим притиском. У Малаги је гостовала Алба из Берлина и успела да добије с убедљивим резултатом - 101:81.

Цео меч је протекао у знаку гостију који су на крају успели да преломе меч и сјајном последњом деоницом стигну на крају до убедљиве победе. Драган Милосављевић је дао 10 поена за Уникаху, али то није било довољно. Код Албе је свакако најбољи био Рокас Гиедратис са 23 дата поена.

А, успешно вече за "шпанске" тимове заокружила је Андора. Можда је неко помислио да би Асвел могао да добије у гостима и прође до полуфинала, али то се није догодило. Андора је била боља с . Екипа из Лиона је повела у првој четвртини с 22:19, али после тога је домаћин преузео узде утакмице у своје руке и више се није постављало питање победника.

Најефикаснији код Андоре били су Рафа Луж са 17 и Дилан Енис са 15 поена. Код Асвела је Тео Маледонубацио 16.



Победници три четвртфинална пара Еврокупа знаће се тек после "мајсторица", заказаних за 13. март.

Валенсија после двоструке победе над Ритасом чека у полуфиналу Уникс или Локомотиву Кубањ, док ће други пар формирати бољи из мечева Алба - Уникаха и Асвел - Андора.

Јунаци вечери без сумње су кошаркаши Албе, који су се експресно опоравили од шокантног пораза на свом паркету и у Малаги декласирали Уникаху резултатом 81:101 (26:23, 17:28, 23:21, 15:29).

Литванац Рокас Гидраитис (на слици) постигао је 23 поена, уз пет тројки из седам шутева.

Први меч Алба је изгубила закуцавањем Матијаса Лесора после офанзивног скока секунд пре краја, чиме је прокоцкала 21 поен предности. У реваншу тим Аита Гарсије Ренесеса није дозволио нови колапс.

Уникаха се током треће и почетком четврте четвртине трудила да одржи прикључак, али је после 71:75 у 31. минуту уследила серија од 2:16, после које за Драгана Милосављевића (10п, 4ск, 2ас, 1укр за 34 минута) и његове саиграче није било пута назад.

Сада ће Уникаха за пролаз у полуфинале морати да и други пут тријумфује на гостовању у Берлину.

Валенсија, која је у првој фази освојила групу у којој се такмичио Партизан, а у Топ 16 групу са Црвеном звездом, елиминисала је Ритас победом у Вилнусу од 56:71.

На полувремену је литвански представник водио 39:33, да би у преостале две четвртине постигао само девет, односно осам поена и тако се опростио од даљег такмичења.

Локомотива Кубањ, српског тренера Владе Јовановића, савладала је Уникс 68:59 и изборила "мајсторицу" у Казању, док ће Андора поново путовати у Лион, пошто је у реваншу декласирала Асвел 98:79 и изједначила на 1:1.

РЕЗУЛТАТИ:

Ритас - ВАЛЕНСИЈА 56:71, укупно 0:2

Локомотива Кубањ - Уникс 68:59, укупно 1:1

Уникаха - Алба 81:101, укупно 1:1

Андора - Асвел 98:79, укупно 1:1

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар