EK: Alba i Andora izborili "majstorice"!

Košarkaši Albe i Andore izvojevali su pobede u drugim utakmicama i tako produžili seriju u doigravanjima Evrokupa, pa još uvek imaju šansu da idu dalje.  Umesto slavlja, u Malagi "minus 20" i zvižduci! Alba, Lokomotiva Kubanj i Andora izborili "majstorice", samo Valensija u dva meča uspela da prođe u polufinale Evrokupa.  Unikaha se raspala na domaćem parketu, Alba izborila majstoricu.  Do trećeg meča stigla i Andora. . .

Košarka 08.03.2019 | 23:35
EK: Alba i Andora izborili "majstorice"!
Alba je ubedljivo savladala Unikahu u Malagi rezultatom 101:81 pa će odlučujući duel igrati za 5 dana na svom parketu. Hoze Martin Karpena je brojala maltene 10,000 gledalaca, ali im njihovi ljubimci nisu pružili dovoljno radosti. Naime, prili su 101 poen, a dali svega 81 tako da će 13. marta u Berlinu morati znatno više da se potrude.

Šermadini je imao 15 poena i 3 skoka, Brajan Roberts 13 uz 9 asistencija, a nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Matijas Lesor dodao je 11 poena uz 5 skokova, dok je reprezentativac Srbije i nekadašnji član Partizana, Dragan Milosavljević, imao 10 poena, 4 skoka i 2 asistencije.

U redovima Albe, Giedraitis je ubacio 23 poena, uz samo dva promašaja iz igre, sin legendarnog Džeka Sikme, Luk Sikma, imao je 14 uz 6 skokova i 5 asistencija, po 11 su imali Pejton Siva i Martin Hermanson, s tim što je Siva imao i 7 asistencija.

Što se tiče utakmice u Andori, domaćin je lako slavio protiv Asvela, rezultatom 98:79 i tako izborio majstoricu 13. marta u Francuskoj. Dilan Enis je imao 15 poena, 6 skokova, 3 asistencije i 3 ukradene lopte, Rafa Lus 17 poena, a nekadašnji košarkaš Cedevite, Džon Šurna, imao je 12 poena.

Na drugoj strani, Teo Maledon i Ej Džej Sloter imali su jako dobru partiju sa po 16, odnosno 14 poena, ali je to bilo nedovoljno za bilo šta drugo osim za ublaživanje poraza, a takođe je bio primećen i nastup hrvatskog centra Mira Bilana, koji je susret završio sa 12 poena i 8 skokova.

Večeras je samo Valensija izborila plasman u polufinale Evrokupa, dok ćemo u preostala tri četvrtfinala Evrokupa gledati majstorice u seriji koje se igraju na dve dobijene utakmice.



Odličnu šansu da se plasira odmah u polufinale imala je Unikaha, ali je izlgeda poklekla pred velikim pritiskom. U Malagi je gostovala Alba iz Berlina i uspela da dobije s ubedljivim rezultatom - 101:81.

Ceo meč je protekao u znaku gostiju koji su na kraju uspeli da prelome meč i sjajnom poslednjom deonicom stignu na kraju do ubedljive pobede. Dragan Milosavljević je dao 10 poena za Unikahu, ali to nije bilo dovoljno. Kod Albe je svakako najbolji bio Rokas Giedratis sa 23 data poena.

A, uspešno veče za "španske" timove zaokružila je Andora. Možda je neko pomislio da bi Asvel mogao da dobije u gostima i prođe do polufinala, ali to se nije dogodilo. Andora je bila bolja s . Ekipa iz Liona je povela u prvoj četvrtini s 22:19, ali posle toga je domaćin preuzeo uzde utakmice u svoje ruke i više se nije postavljalo pitanje pobednika.

Najefikasniji kod Andore bili su Rafa Luž sa 17 i Dilan Enis sa 15 poena. Kod Asvela je Teo Maledonubacio 16.



Pobednici tri četvrtfinalna para Evrokupa znaće se tek posle "majstorica", zakazanih za 13. mart.

Valensija posle dvostruke pobede nad Ritasom čeka u polufinalu Uniks ili Lokomotivu Kubanj, dok će drugi par formirati bolji iz mečeva Alba - Unikaha i Asvel - Andora.

Junaci večeri bez sumnje su košarkaši Albe, koji su se ekspresno oporavili od šokantnog poraza na svom parketu i u Malagi deklasirali Unikahu rezultatom 81:101 (26:23, 17:28, 23:21, 15:29).

Litvanac Rokas Gidraitis (na slici) postigao je 23 poena, uz pet trojki iz sedam šuteva.

Prvi meč Alba je izgubila zakucavanjem Matijasa Lesora posle ofanzivnog skoka sekund pre kraja, čime je prokockala 21 poen prednosti. U revanšu tim Aita Garsije Renesesa nije dozvolio novi kolaps.

Unikaha se tokom treće i početkom četvrte četvrtine trudila da održi priključak, ali je posle 71:75 u 31. minutu usledila serija od 2:16, posle koje za Dragana Milosavljevića (10p, 4sk, 2as, 1ukr za 34 minuta) i njegove saigrače nije bilo puta nazad.

Sada će Unikaha za prolaz u polufinale morati da i drugi put trijumfuje na gostovanju u Berlinu.

Valensija, koja je u prvoj fazi osvojila grupu u kojoj se takmičio Partizan, a u Top 16 grupu sa Crvenom zvezdom, eliminisala je Ritas pobedom u Vilnusu od 56:71.

Na poluvremenu je litvanski predstavnik vodio 39:33, da bi u preostale dve četvrtine postigao samo devet, odnosno osam poena i tako se oprostio od daljeg takmičenja.

Lokomotiva Kubanj, srpskog trenera Vlade Jovanovića, savladala je Uniks 68:59 i izborila "majstoricu" u Kazanju, dok će Andora ponovo putovati u Lion, pošto je u revanšu deklasirala Asvel 98:79 i izjednačila na 1:1.

REZULTATI:

Ritas - VALENSIJA 56:71, ukupno 0:2

Lokomotiva Kubanj - Uniks 68:59, ukupno 1:1

Unikaha - Alba 81:101, ukupno 1:1

Andora - Asvel 98:79, ukupno 1:1

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar