ИТА: Јувентус преко Удинезеа до 24. тријумфа!

Фудбалери Јувентуса савладали су екипу Удинезеа резултатом 4:1 у 27. колу италијанске Серије А.  "Резервни" Јуве подигао морал за Атлетико! Јувентус је с "резервним" тимом декласирао Удинезе (4:1) и са много самопоуздања дочекује Атлетико Мадрид у реваншу осмине финала Лиге шампиона.  Кеан имитирао Ромарија и позвао Роналда, Дибалу и Манџа да разбију Атлетико.  Искористио је млади офанзивац својих пет минута и улепшао Дамин јубилеј.

Фудбал 08.03.2019 | 23:21
ИТА: Јувентус преко Удинезеа до 24. тријумфа!
Јувентус је у овај сусрет ушао као апсолутни фаворит са 23 победе и 3 ремија у сезони, а Удинезе није имао фактички никакве шансе против "Старе даме". Јуве је имао знатно већи посед лопте, више шутева на гол противника, као и већи број успешних додавања.

До предности су дошли већ након 11 минута игре, када је млади талентовани нападач Моаз Кеан затресао мрежу на асистенцију Алекса Сандра. На 2:0 је повисио исти играч, када је украо лопту на средини терена након лоше реакције фудбалера Удинезеа и истрчао контру сам и лако матирао голмана Муса.

Тим резултатом се отишло и на полувреме, да би бивши фудбалер Ливерпула, Емре Џан са беле тачке био прецизан у 67. минуту. За 4:0 у корист Јувентуса, постарао се француски репрезентативац, Блејз Матуиди у 71. минуту, док је коначних 4:1 поставио Кевин Лазања после асистенције Родрига де Паула у 84. минуту.

Јувентус је тако остао непоражен у Серији А и задржао убедљиву прву позицију на табели са 19 бодова предности у односу на другопласирани Наполи, који свој меч игра у недељу од 18 часова против Сасуола, на гостујућем терену.

Након тријумфа у Напуљу у претходном колу (1:2), торински тим могао је да остави шампањац на хлађење за прославу осмог узастопног, а укупно 35. "скудета", али је и са "резервним" тимом наставио у шампионском ритму.

Стигао је до 24. побједе ове сезоне након које је одмакао другопласираном Наполију на огромних "плус 19" бодова.

ЈУВЕНТУС - УДИНЕЗЕ 4:1 (2:0)

Тренер Масимилијано Алегри у петак увече у двобоју са "зебрама" одмарао је Кристијана Роналда, Паула Дибалу, Марија Манџукића, Ђорђа Кјелинија због реванш утакмице Лиге шампиона против Атлетико Мадрида, која се игра сљедећег уторка у Торину. С обзиром да "јорганџије" долазе са два гола предности, вјероватно Алегри није желио да ризикује неку евентуалну повреду кључних играча "бјанконера".

Због картона није наступио ни репрезентативац Босне и Херцеговине Миралем Пјанић, али, ни у једном тренутку освајање бодова није доведено у питање.

И то првенствено захваљујући младом, 19-стогодишњем италијанском нападачу поријеклом из Обале Слоноваче Моазу Кеану, који је био двоструки стријелац.

Најприје је тамнопути тинејџер у 11. минуту одлично испратио лопту Алекса Сандра у петерцу и постигао први погодак ове сезоне у црно-бијелом дресу - 1:0.

Отприлике четврт сата касније, Кеан је сам себи припремио прилику послије брзе акције по лијевој страни и спољним дијелом копачке преварио голмана Хуана Муса - 2:0.

У наставку је Јуве наставио терор и са још два поготка у размаку између 67. и 71. минута поставио коначних 4:0.

Стријелац првог из једанаестерца био је Емре Чан, а потом је Блез Матуиди ставио тачку на "и", али и "прст на чело" тренеру "јорганџија" Дијегу Симеонеу, који је због простачке прославе једва избјегао суспензију и путовање у Торино.

Удинезе је у финишу само успио да постигне почасни гол у Торину након акције Родрига Де Пола, коју је лијепим ударцем искоса у малу мрежу завршио Кевин Лазања и ублажио 13. пораз ове сезоне.

Осми узастопни Скудето практично је осигуран после тријумфа против Наполија прошле седмице, а вечерас је надмоћ италијанским клупским фудбалом додатно утемељена. Јувентус се иживљавао над Удинезеом и први пут ове сезоне некога на свом терену частио покером голова – 4:1 (2:0). И то баш на лепом јубилеју у 200. Јувентусовој утакмици на новом стадиону.

Лепо су се поиграли Бјанконери на отварању 27. кола, али је свима, а поготово Максу Алегрију, јасно да ће овакав резултат морати да покажу на утакмици сезоне против Атлетика у уторак, када ће се резултат гледати као ретко када ове сезоне.

Док европским фудбалским небом круже стидљиве и готово невероватне приче да је Јувентус договорио сензационални ангажман Пепа Гвардиоле, Макс Алегри се главом припрема за један од највећих изазова тренерске каријере. Велико је питање како ће надокнадити два гола заостатка, али ће Дама на Атлетико изаћи са освеженим снагама. Алегри је искористио моменат да промеша карте и на клупи остави Роналда, Манџукића, Кјелинија, Бонућија и Дибалу, док Пјанић и Кансело свакако нису били планирани због проблема са картонима. О здравственом стању Кедире, Квадрада, Де Шиља и Косте биће засигурно разговора наредних дана. Зато је на терен послао потпуно измењену одбрану са Касересом, Барзаљијем –повредио се, па га одменио Бонући у 25. минуту –, Руганијем и Спинацолом, Алекс Сандро је био гурнут потпуно офанзивно у систему 4-3-3, а партнери у нападу били су му Федерико Бернардески и прво име утакмице – Моисе Кеан.

Искористио је својих пет минута талентовани офанзивац да покаже свом шефу, али и гледаоцима на стадиону да може на њега да рачуна озбиљно у будућности. Леп јубилеј Старе даме употпунио је са два гола и изнуђеним пеналом. Лед је пробио на теледириговану асистенцију Сандра, да би у финишу првог дела шмекерски завршио акцију, као Ромарио некада. Све је урадио сам – пресекао Фофанино додавање, кренуо у трк, а онда акцију завршио шпиц ударцем који је потпуно изненадио голмана Муса.

У наставку утакмице Јувентус је лагано крцкао одбрану Удинезеа и везни ред ослабљен неиграњемМандрагоре, који није могао да заигра против свог матичног клуба због унапред договореног ограничења.

Све дилеме, ако их је уопште и било, решене су у 67. минуту. Кеан се добро снашао поред Де Маја и извукао фаул за, чини се, сумњив пенал. Арбитар Данијеле Скуфи је зато прегледао снимак и пресудио да није било ничег недозвољеног, после чега је Емре Џан био сигуран и миран.

Нису гости успели ни да се опораве од трећег, а већ им је стигао и четврти гол. Леонардо Спинацола је послао одличну лопту у срце казненог простора, где се Блез Матуиди најбоље снашао и главом матирао Муса. Гол утехе за госте постигао је Кевин Ласања у самом финишу сусрета.

СЕРИЈА А, 27. КОЛО

Јувентус - Удинезе 4:1 (2:0)
/Кеан 11, 39, Чан 67 пен, Матуиди 71 - Лазања 85/

Субота

Парма - Ђенова (18.00)
Кјево - Милан (20.30)

Недјеља

Болоња - Каљари (12.30)

Од 15.00
Фрозиноне - Торино
Интер - СПАЛ
Сампдорија - Аталанта
Сасуоло - Наполи (18.00)
Фиорентина - Лацио (20.30)

Понедјељак

Рома - Емполи (20.30)


ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 75, Наполи 56, Милан 48, Интер 47, Рома 44, Аталанта 41, Лацио (-1) 41, Торино 41, Сампдорија 39, Фиорентина 36, Сасуоло 31, Ђенова 30, Парма 30, Каљари 27, Удинезе (-1) 25, СПАЛ 23, Емполи 22, Болоња 18, Фрозиноне 17, Кјево 10*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар