ITA: Juventus preko Udinezea do 24. trijumfa!

Fudbaleri Juventusa savladali su ekipu Udinezea rezultatom 4:1 u 27. kolu italijanske Serije A.  "Rezervni" Juve podigao moral za Atletiko! Juventus je s "rezervnim" timom deklasirao Udineze (4:1) i sa mnogo samopouzdanja dočekuje Atletiko Madrid u revanšu osmine finala Lige šampiona.  Kean imitirao Romarija i pozvao Ronalda, Dibalu i Mandža da razbiju Atletiko.  Iskoristio je mladi ofanzivac svojih pet minuta i ulepšao Damin jubilej.

Fudbal 08.03.2019 | 23:21
ITA: Juventus preko Udinezea do 24. trijumfa!
Juventus je u ovaj susret ušao kao apsolutni favorit sa 23 pobede i 3 remija u sezoni, a Udineze nije imao faktički nikakve šanse protiv "Stare dame". Juve je imao znatno veći posed lopte, više šuteva na gol protivnika, kao i veći broj uspešnih dodavanja.

Do prednosti su došli već nakon 11 minuta igre, kada je mladi talentovani napadač Moaz Kean zatresao mrežu na asistenciju Aleksa Sandra. Na 2:0 je povisio isti igrač, kada je ukrao loptu na sredini terena nakon loše reakcije fudbalera Udinezea i istrčao kontru sam i lako matirao golmana Musa.

Tim rezultatom se otišlo i na poluvreme, da bi bivši fudbaler Liverpula, Emre Džan sa bele tačke bio precizan u 67. minutu. Za 4:0 u korist Juventusa, postarao se francuski reprezentativac, Blejz Matuidi u 71. minutu, dok je konačnih 4:1 postavio Kevin Lazanja posle asistencije Rodriga de Paula u 84. minutu.

Juventus je tako ostao neporažen u Seriji A i zadržao ubedljivu prvu poziciju na tabeli sa 19 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli, koji svoj meč igra u nedelju od 18 časova protiv Sasuola, na gostujućem terenu.

Nakon trijumfa u Napulju u prethodnom kolu (1:2), torinski tim mogao je da ostavi šampanjac na hlađenje za proslavu osmog uzastopnog, a ukupno 35. "skudeta", ali je i sa "rezervnim" timom nastavio u šampionskom ritmu.

Stigao je do 24. pobjede ove sezone nakon koje je odmakao drugoplasiranom Napoliju na ogromnih "plus 19" bodova.

JUVENTUS - UDINEZE 4:1 (2:0)

Trener Masimilijano Alegri u petak uveče u dvoboju sa "zebrama" odmarao je Kristijana Ronalda, Paula Dibalu, Marija Mandžukića, Đorđa Kjelinija zbog revanš utakmice Lige šampiona protiv Atletiko Madrida, koja se igra sljedećeg utorka u Torinu. S obzirom da "jorgandžije" dolaze sa dva gola prednosti, vjerovatno Alegri nije želio da rizikuje neku eventualnu povredu ključnih igrača "bjankonera".

Zbog kartona nije nastupio ni reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, ali, ni u jednom trenutku osvajanje bodova nije dovedeno u pitanje.

I to prvenstveno zahvaljujući mladom, 19-stogodišnjem italijanskom napadaču porijeklom iz Obale Slonovače Moazu Keanu, koji je bio dvostruki strijelac.

Najprije je tamnoputi tinejdžer u 11. minutu odlično ispratio loptu Aleksa Sandra u petercu i postigao prvi pogodak ove sezone u crno-bijelom dresu - 1:0.

Otprilike četvrt sata kasnije, Kean je sam sebi pripremio priliku poslije brze akcije po lijevoj strani i spoljnim dijelom kopačke prevario golmana Huana Musa - 2:0.

U nastavku je Juve nastavio teror i sa još dva pogotka u razmaku između 67. i 71. minuta postavio konačnih 4:0.

Strijelac prvog iz jedanaesterca bio je Emre Čan, a potom je Blez Matuidi stavio tačku na "i", ali i "prst na čelo" treneru "jorgandžija" Dijegu Simeoneu, koji je zbog prostačke proslave jedva izbjegao suspenziju i putovanje u Torino.

Udineze je u finišu samo uspio da postigne počasni gol u Torinu nakon akcije Rodriga De Pola, koju je lijepim udarcem iskosa u malu mrežu završio Kevin Lazanja i ublažio 13. poraz ove sezone.

Osmi uzastopni Skudeto praktično je osiguran posle trijumfa protiv Napolija prošle sedmice, a večeras je nadmoć italijanskim klupskim fudbalom dodatno utemeljena. Juventus se iživljavao nad Udinezeom i prvi put ove sezone nekoga na svom terenu častio pokerom golova – 4:1 (2:0). I to baš na lepom jubileju u 200. Juventusovoj utakmici na novom stadionu.

Lepo su se poigrali Bjankoneri na otvaranju 27. kola, ali je svima, a pogotovo Maksu Alegriju, jasno da će ovakav rezultat morati da pokažu na utakmici sezone protiv Atletika u utorak, kada će se rezultat gledati kao retko kada ove sezone.

Dok evropskim fudbalskim nebom kruže stidljive i gotovo neverovatne priče da je Juventus dogovorio senzacionalni angažman Pepa Gvardiole, Maks Alegri se glavom priprema za jedan od najvećih izazova trenerske karijere. Veliko je pitanje kako će nadoknaditi dva gola zaostatka, ali će Dama na Atletiko izaći sa osveženim snagama. Alegri je iskoristio momenat da promeša karte i na klupi ostavi Ronalda, Mandžukića, Kjelinija, Bonućija i Dibalu, dok Pjanić i Kanselo svakako nisu bili planirani zbog problema sa kartonima. O zdravstvenom stanju Kedire, Kvadrada, De Šilja i Koste biće zasigurno razgovora narednih dana. Zato je na teren poslao potpuno izmenjenu odbranu sa Kaseresom, Barzaljijem –povredio se, pa ga odmenio Bonući u 25. minutu –, Ruganijem i Spinacolom, Aleks Sandro je bio gurnut potpuno ofanzivno u sistemu 4-3-3, a partneri u napadu bili su mu Federiko Bernardeski i prvo ime utakmice – Moise Kean.

Iskoristio je svojih pet minuta talentovani ofanzivac da pokaže svom šefu, ali i gledaocima na stadionu da može na njega da računa ozbiljno u budućnosti. Lep jubilej Stare dame upotpunio je sa dva gola i iznuđenim penalom. Led je probio na teledirigovanu asistenciju Sandra, da bi u finišu prvog dela šmekerski završio akciju, kao Romario nekada. Sve je uradio sam – presekao Fofanino dodavanje, krenuo u trk, a onda akciju završio špic udarcem koji je potpuno iznenadio golmana Musa.

U nastavku utakmice Juventus je lagano krckao odbranu Udinezea i vezni red oslabljen neigranjemMandragore, koji nije mogao da zaigra protiv svog matičnog kluba zbog unapred dogovorenog ograničenja.

Sve dileme, ako ih je uopšte i bilo, rešene su u 67. minutu. Kean se dobro snašao pored De Maja i izvukao faul za, čini se, sumnjiv penal. Arbitar Danijele Skufi je zato pregledao snimak i presudio da nije bilo ničeg nedozvoljenog, posle čega je Emre Džan bio siguran i miran.

Nisu gosti uspeli ni da se oporave od trećeg, a već im je stigao i četvrti gol. Leonardo Spinacola je poslao odličnu loptu u srce kaznenog prostora, gde se Blez Matuidi najbolje snašao i glavom matirao Musa. Gol utehe za goste postigao je Kevin Lasanja u samom finišu susreta.

SERIJA A, 27. KOLO

Juventus - Udineze 4:1 (2:0)
/Kean 11, 39, Čan 67 pen, Matuidi 71 - Lazanja 85/

Subota

Parma - Đenova (18.00)
Kjevo - Milan (20.30)

Nedjelja

Bolonja - Kaljari (12.30)

Od 15.00
Frozinone - Torino
Inter - SPAL
Sampdorija - Atalanta
Sasuolo - Napoli (18.00)
Fiorentina - Lacio (20.30)

Ponedjeljak

Roma - Empoli (20.30)


TABELA: Juventus (+1) 75, Napoli 56, Milan 48, Inter 47, Roma 44, Atalanta 41, Lacio (-1) 41, Torino 41, Sampdorija 39, Fiorentina 36, Sasuolo 31, Đenova 30, Parma 30, Kaljari 27, Udineze (-1) 25, SPAL 23, Empoli 22, Bolonja 18, Frozinone 17, Kjevo 10*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar