Оставио болницу, иде у амбасадоре

Вршилац дужности директора болнице „Свети апостол Лука“ Милорад Живковић (СНСД) разријешен је са ове функције на лични захтјев, а на његово мјесто именован је Младен Гајић.

Република Српска 08.03.2019 | 20:45
Оставио болницу, иде у амбасадоре
Одлуку о Живковићевом разрјешењу Влада РС донијела је крајем фабруара, а на истој сједници за његовог насљедника, на 60 дана, именован је Младен Гајић

Медији су раније писали да ће Милорад Живковић бити именован за новог амбасадора БиХ у Словенији.

Као и већина осталих здравствених установа у Српској и добојска болница се налази у милионским дуговима, а само дуг према Пореској управи РС на крају прошле године је износио 24,7 милиона КМ.

Како би измирила дио пореских обавеза и дуговања према добављачима те исплатила плате радницима ова болница је прошле године подигла кредит од пет милиона КМ.

Посљедни пут болница „Свети апостол Лука“ била је у јавности када су, након жалбе, кинеске фирме успјеле да избаце њемачко-црногорски конзорцијум „Линднер“ из 100 милиона КМ вриједног посла изградње нове болнице у Добоју.

(Цапитал)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Шофер

08.03.2019 19:59

Ииии поново наградааа! Сто висе покрадете, задузите, дигнете кредита и направите дугова- све висе оцекујте награду! Неко својим активностима доведе до пенала за Реп Српску у висини од скоро два милиона и за то награда предсједавајуци у Савјету министара. Овај дуг на дуг и амбасадорска позиција. Паметном доста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.03.2019 21:13

Родом је из Мркоњиц Града. То говори све о овом јадном доктору, који се сколовао за доктора, а паре узима као неки политицар. Неки, јер овај стварно није за ниста. И јос једном писем, овај је родјен у Мркоњицу, зивио је у Мркоњицу, у Добој је досао из тога Мркоњица.

Name

Добој2019

08.03.2019 21:24

Овај није радио у струци посљедњих 15 година. Био на којекавим политичким функцијама....а шта друго побогу. Због чињенице да је без борбе препустио изборе Обрену Петровицу 2016. године (мада многи кажу да су једва спријечили да Живковић побиједи) шеф Додик га је наградио амбасадорском позицијом. Оде он у Словенију а Болницу је препустио марионети која је ту док се не појави играч који ће слијепо извршавати малверзације око изградње нове болнице и потенцијално завршити на робији....неће магистру Гајићу помоћи ни лиценца за јавне набавке кад га Баја и Обрен узму под своје :Д Њима це ићи 10-20 милиона ЕУР а Гајиц 10-20 год робије ;) Хвала добојском СНСД на добро обављеном послу! Вас Обрен

Name

Ре Шофер

09.03.2019 04:31

Ипак се дрзи волана. Доктор Зивковиц је један диван љекар и директор који се стално борио за побољсање услова рада у болници Добој. Његова принципјелност у раду треба да буде узор многим. То сто други несто коментарису а немају појма о томе сто коментарису говори само да им је боље да се дрзе свог посла, као и овај за воланом.

Name

Лука

08.03.2019 20:12

Баш је вршилац дужности директора болнице СВЕТИ ЛУКА и љекар у Добоју показао како му је стало и до болнице и до лечења пацијената,када су болницу довели у толике дугове човек одлази на мјесто амбасадора. Дно испод дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

08.03.2019 20:14

Како ће он нас одлично преставити у Словенији , као што је водио болницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуцуревиц

08.03.2019 20:15

Опет Војковици дипломатија.Иха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обренко

08.03.2019 20:18

Па лијепо је испреговарао са Обренком Петројком, а и покрали су гласице сад лако за оног зваљу и најогавнијег лика, како ли се оно само зове, толико је битан да му ни име не знам. А записници СДС-а на тим изборима говоре да је дупло мање гласаца изасло него сто је то званицан податак, па ви онда се мало преиспитајте... И вјерујем да послије Обренвог схоw-а, вецина није хтјела ни да изадје на изборе, сто су они доцекали здусно и заокрузивали сами. Конацно је требало толико времена да СДС схвати ста се десава, па да се то спријеци у Теслицу. Богданиц не да је био изненадјен и усплахиран, вец није могао доци ни до даха, да да изјаву за медије, ахахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УХ

08.03.2019 20:19

Постоје љекари који су бацили теску љагу на медицински позив, то су углавном бивси министри и бивси и актуелни директори болница и домова здравља, који су бирани по политицкој подобности и послусности, а у правилу се радило о узасно лосим људима и незналицама о струци. Бице теско опрати љагу коју су нанијели ликови таквог калибра, а до тада це нам најквалитетнији љекари одлазити одавде. Генерално, љекарима није никако мјесто у политици, јер који год напусти струку и поцне се бавити политиком, сам је себе одао да прави љекар никада није ни био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух узассс

08.03.2019 21:17

Љекари политицари партијаси коалициони позициони и опозициони !!!!!! Су доказали својим радом да су врло лоси љекари а злоупотребили и упропастили здравстбо до дна а изгубили су повјерење пацијената јер су корумпирани и тако добри љемари бјезе а лоси политицки доктори остају и харају здравством корумпираним покраденим јадним дно дна !!!сви који су у политици треба забранити рад са пацијентима !!! Дно дна бахацење невидјено на овим просторима

Name

Глас

08.03.2019 20:41

Директор болнице,па онда амбасадор.То само у насој лијепој РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

08.03.2019 20:58

Па сви кумови ,доктори,посланици бивши упропасте па буду амбасадори,а онда су декани и шверцери опремом и вајни стручњаци....тако да дјеца одише јер од акрепа само могу да буду слуге њима и њиховим болесним умовима.... Зар бити дипломата није занимање које тражи више од лоповлука ....или то само Рудоњини и Бисеркини "стручњаци" могу све и више пута.....говеда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

09.03.2019 03:39

Познајем Борце из елитних јединица ВРС који су сада широм Европе , траже достојан живот за прије свега своју породицу па и себе. Сви нас заобилазе у широком луку као кад се неко баш истовари на ливади. Постали смо легло криминалаца. Ти људи су свој живот ризиковали за стварање РС , напустили су је , као мајка кад је принуђена да остави своје чедо . Ето докле су нас вође довеле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

09.03.2019 06:14

Све цеститке доктору и ако је био директор болнице која грца у дуговима није он тај кои је направио дуговања треба испитат ата су радили његови претходници он је образован цовјек није купио диплому као многи док је радио у својој струци био је признат и постован а сада је постован и цинењен као добар цовјек и добар комсија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

09.03.2019 15:23

Слазем се! Не помињу дугове нагомилане у вријеме претходних директора! Него, др из Мркоњића! Као да је то разлог за лоповлук.Добој је постао лоповски град , а томе је допринио партијски избор директора. Немојте се само " вадити" на то да су директори из других градова кад сте ви у Добоју сви у том колу.Далеко од правде и истине!

Name

Поклисар

10.03.2019 22:08

Е ако је добар комшија онда и треба у дипломатију да иде. Амбасадор да буде. Док је добрих комшија биће и амбасадора. А ако још кафе са комшилуком испија онда га треба у Америку, Русију, Кину и тако те велике, значајне земље. Све је теже доброг комшију наћи и сачувати.

Name

Два црна гаврана

09.03.2019 07:07

Никад више љекара у политици, а никад лошије стање у здравству.

ОДГОВОРИТЕ