Ostavio bolnicu, ide u ambasadore

Vršilac dužnosti direktora bolnice „Sveti apostol Luka“ Milorad Živković (SNSD) razriješen je sa ove funkcije na lični zahtjev, a na njegovo mjesto imenovan je Mladen Gajić.

Republika Srpska 08.03.2019 | 20:45
Ostavio bolnicu, ide u ambasadore
Odluku o Živkovićevom razrješenju Vlada RS donijela je krajem fabruara, a na istoj sjednici za njegovog nasljednika, na 60 dana, imenovan je Mladen Gajić

Mediji su ranije pisali da će Milorad Živković biti imenovan za novog ambasadora BiH u Sloveniji.

Kao i većina ostalih zdravstvenih ustanova u Srpskoj i dobojska bolnica se nalazi u milionskim dugovima, a samo dug prema Poreskoj upravi RS na kraju prošle godine je iznosio 24,7 miliona KM.

Kako bi izmirila dio poreskih obaveza i dugovanja prema dobavljačima te isplatila plate radnicima ova bolnica je prošle godine podigla kredit od pet miliona KM.

Posljedni put bolnica „Sveti apostol Luka“ bila je u javnosti kada su, nakon žalbe, kineske firme uspjele da izbace njemačko-crnogorski konzorcijum „Lindner“ iz 100 miliona KM vrijednog posla izgradnje nove bolnice u Doboju.

(Capital)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Šofer

08.03.2019 19:59

Iiii ponovo nagradaaa! Sto vise pokradete, zaduzite, dignete kredita i napravite dugova- sve vise ocekujte nagradu! Neko svojim aktivnostima dovede do penala za Rep Srpsku u visini od skoro dva miliona i za to nagrada predsjedavajuci u Savjetu ministara. Ovaj dug na dug i ambasadorska pozicija. Pametnom dosta...

ODGOVORITE
Name

Re

08.03.2019 21:13

Rodom je iz Mrkonjic Grada. To govori sve o ovom jadnom doktoru, koji se skolovao za doktora, a pare uzima kao neki politicar. Neki, jer ovaj stvarno nije za nista. I jos jednom pisem, ovaj je rodjen u Mrkonjicu, zivio je u Mrkonjicu, u Doboj je dosao iz toga Mrkonjica.

Name

Doboj2019

08.03.2019 21:24

Ovaj nije radio u struci posljednjih 15 godina. Bio na kojekavim političkim funkcijama....a šta drugo pobogu. Zbog činjenice da je bez borbe prepustio izbore Obrenu Petrovicu 2016. godine (mada mnogi kažu da su jedva spriječili da Živković pobijedi) šef Dodik ga je nagradio ambasadorskom pozicijom. Ode on u Sloveniju a Bolnicu je prepustio marioneti koja je tu dok se ne pojavi igrač koji će slijepo izvršavati malverzacije oko izgradnje nove bolnice i potencijalno završiti na robiji....neće magistru Gajiću pomoći ni licenca za javne nabavke kad ga Baja i Obren uzmu pod svoje :D Njima ce ići 10-20 miliona EUR a Gajic 10-20 god robije ;) Hvala dobojskom SNSD na dobro obavljenom poslu! Vas Obren

Name

Re Šofer

09.03.2019 04:31

Ipak se drzi volana. Doktor Zivkovic je jedan divan ljekar i direktor koji se stalno borio za poboljsanje uslova rada u bolnici Doboj. Njegova principjelnost u radu treba da bude uzor mnogim. To sto drugi nesto komentarisu a nemaju pojma o tome sto komentarisu govori samo da im je bolje da se drze svog posla, kao i ovaj za volanom.

Name

Luka

08.03.2019 20:12

Baš je vršilac dužnosti direktora bolnice SVETI LUKA i ljekar u Doboju pokazao kako mu je stalo i do bolnice i do lečenja pacijenata,kada su bolnicu doveli u tolike dugove čovek odlazi na mjesto ambasadora. Dno ispod dna.

ODGOVORITE
Name

Добој

08.03.2019 20:14

Како ће он нас одлично преставити у Словенији , као што је водио болницу.

ODGOVORITE
Name

Vucurevic

08.03.2019 20:15

Opet Vojkovici diplomatija.Iha.

ODGOVORITE
Name

Obrenko

08.03.2019 20:18

Pa lijepo je ispregovarao sa Obrenkom Petrojkom, a i pokrali su glasice sad lako za onog zvalju i najogavnijeg lika, kako li se ono samo zove, toliko je bitan da mu ni ime ne znam. A zapisnici SDS-a na tim izborima govore da je duplo manje glasaca izaslo nego sto je to zvanican podatak, pa vi onda se malo preispitajte... I vjerujem da poslije Obrenvog show-a, vecina nije htjela ni da izadje na izbore, sto su oni docekali zdusno i zaokruzivali sami. Konacno je trebalo toliko vremena da SDS shvati sta se desava, pa da se to sprijeci u Teslicu. Bogdanic ne da je bio iznenadjen i usplahiran, vec nije mogao doci ni do daha, da da izjavu za medije, ahahaha.

ODGOVORITE
Name

UH

08.03.2019 20:19

Postoje ljekari koji su bacili tesku ljagu na medicinski poziv, to su uglavnom bivsi ministri i bivsi i aktuelni direktori bolnica i domova zdravlja, koji su birani po politickoj podobnosti i poslusnosti, a u pravilu se radilo o uzasno losim ljudima i neznalicama o struci. Bice tesko oprati ljagu koju su nanijeli likovi takvog kalibra, a do tada ce nam najkvalitetniji ljekari odlaziti odavde. Generalno, ljekarima nije nikako mjesto u politici, jer koji god napusti struku i pocne se baviti politikom, sam je sebe odao da pravi ljekar nikada nije ni bio.

ODGOVORITE
Name

Uh uzasss

08.03.2019 21:17

Ljekari politicari partijasi koalicioni pozicioni i opozicioni !!!!!! Su dokazali svojim radom da su vrlo losi ljekari a zloupotrebili i upropastili zdravstbo do dna a izgubili su povjerenje pacijenata jer su korumpirani i tako dobri ljemari bjeze a losi politicki doktori ostaju i haraju zdravstvom korumpiranim pokradenim jadnim dno dna !!!svi koji su u politici treba zabraniti rad sa pacijentima !!! Dno dna bahacenje nevidjeno na ovim prostorima

Name

Glas

08.03.2019 20:41

Direktor bolnice,pa onda ambasador.To samo u nasoj lijepoj RS

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

08.03.2019 20:58

Pa svi kumovi ,doktori,poslanici bivši upropaste pa budu ambasadori,a onda su dekani i šverceri opremom i vajni stručnjaci....tako da djeca odiše jer od akrepa samo mogu da budu sluge njima i njihovim bolesnim umovima.... Zar biti diplomata nije zanimanje koje traži više od lopovluka ....ili to samo Rudonjini i Biserkini "stručnjaci" mogu sve i više puta.....goveda!

ODGOVORITE
Name

@Роки

09.03.2019 03:39

Познајем Борце из елитних јединица ВРС који су сада широм Европе , траже достојан живот за прије свега своју породицу па и себе. Сви нас заобилазе у широком луку као кад се неко баш истовари на ливади. Постали смо легло криминалаца. Ти људи су свој живот ризиковали за стварање РС , напустили су је , као мајка кад је принуђена да остави своје чедо . Ето докле су нас вође довеле.

ODGOVORITE
Name

Xx

09.03.2019 06:14

Sve cestitke doktoru i ako je bio direktor bolnice koja grca u dugovima nije on taj koi je napravio dugovanja treba ispitat ata su radili njegovi prethodnici on je obrazovan covjek nije kupio diplomu kao mnogi dok je radio u svojoj struci bio je priznat i postovan a sada je postovan i cinenjen kao dobar covjek i dobar komsija.

ODGOVORITE
Name

XXX

09.03.2019 15:23

Slazem se! Ne pominju dugove nagomilane u vrijeme prethodnih direktora! Nego, dr iz Mrkonjića! Kao da je to razlog za lopovluk.Doboj je postao lopovski grad , a tome je doprinio partijski izbor direktora. Nemojte se samo " vaditi" na to da su direktori iz drugih gradova kad ste vi u Doboju svi u tom kolu.Daleko od pravde i istine!

Name

Poklisar

10.03.2019 22:08

E ako je dobar komšija onda i treba u diplomatiju da ide. Ambasador da bude. Dok je dobrih komšija biće i ambasadora. A ako još kafe sa komšilukom ispija onda ga treba u Ameriku, Rusiju, Kinu i tako te velike, značajne zemlje. Sve je teže dobrog komšiju naći i sačuvati.

Name

Dva crna gavrana

09.03.2019 07:07

Nikad više ljekara u politici, a nikad lošije stanje u zdravstvu.

ODGOVORITE