Тренер Игокее: Партизан је српски "Бостон Селтикс"!

Црно-бијели у суботу дочекују Игокеу у претпосљедњем колу АБА лиге (19. 00, Арена спорт), у врло важном сусрету за оба тима.

Кошарка 09.03.2019 | 12:00
Тренер Игокее: Партизан је српски "Бостон Селтикс"!
Александровчани се боре за бодове спаса у регионалном такмичењу, док се Београђани са Цедевитом и Будућности такмиче за што боље позиције пред почетак плеј-офа.

Партизану у прилог иде и међусобни омјер (10-6), као и податак да су црно-бијели славили на шест од седам посљедњих међусобних мечева у Београду.

То је само један од разлога што према мишљењу стратега "игоса" Драгана Николића, Партизан важи за фаворита.

"Партизан краси изузетно чврста и агресивна одбрана, брза транзиција, јака унутрашња игра, снажан контакт. Имају чврстину. Партизан се сигурно више пита, Партизан је фаворит у храму кошарке. Не можемо да пријетимо 'српским Бостон Селтиксима'. У овој фази сезоне не важе многе ствари, важи само терен и 40 минута. Онако каква буде наша енергија, тако ћемо и проћи. Уколико се понови наше посљедње гостовање неће бити добро", рекао је Николић алудирајући на дебакл против Олимпије у Љубљани (69:92).

Данило Анђушић, кошаркаш Игокее, свјестан је важности меча са екипом Андрее Тринкијерија јер би у случају побједе, "игоси" овјерили опстанак у АБА лиги.

"Пред нама су двије изузетно важне утакмице (Партизан и Задар), мечеви у које стаје цијела сезона. Свима нам је јасно да би побједом у Београду против Партизана рјешили сва питања у вези са опстанком у лиги и да бисмо могли растерећено, без икаквог императива, да уђемо у посљедње коло. Покушаћемо да уђемо у меч максимално ангажовано и да одиграмо најбоље могуће. Неће бити лако, знамо на који начин морамо да играмо, посебно пред таквом публиком и у таквој атмосфери. То свакако повећава енергетске захтјеве које морамо да уложимо у овај дуел и надам се да ћемо успјети тамо да остваримо позитиван резултат". рекао је Анђушић.

Меч између Партизана и Игокее игра се у суботу у дворани "Александар Николић" с почетком у 19 часова.

ПАРОВИ 21. КОЛА

субота

Задар - Црвена звезда (17.00)
Партизан - Игокеа (19.00)
Цибона - Крка (21.00)

недјеља

Олимпија - Цедевита (17.00)
Морнар - ФМП (19.00)

понедјељак

Мега - Будућност (18.00)

Табела: Звезда 19-1, Будућност 14-6, Цедевита 14-6, Партизан 13-7, Мега 10-10, ФМП 9-11, Цибона 8-12, Задар 7-13, Игокеа 7-13, Морнар 7-13, Олимпија 6-14, Крка 6-14.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар