Trener Igokee: Partizan je srpski "Boston Seltiks"!

Crno-bijeli u subotu dočekuju Igokeu u pretposljednjem kolu ABA lige (19. 00, Arena sport), u vrlo važnom susretu za oba tima.

Košarka 09.03.2019 | 12:00
Trener Igokee: Partizan je srpski "Boston Seltiks"!
Aleksandrovčani se bore za bodove spasa u regionalnom takmičenju, dok se Beograđani sa Cedevitom i Budućnosti takmiče za što bolje pozicije pred početak plej-ofa.

Partizanu u prilog ide i međusobni omjer (10-6), kao i podatak da su crno-bijeli slavili na šest od sedam posljednjih međusobnih mečeva u Beogradu.

To je samo jedan od razloga što prema mišljenju stratega "igosa" Dragana Nikolića, Partizan važi za favorita.

"Partizan krasi izuzetno čvrsta i agresivna odbrana, brza tranzicija, jaka unutrašnja igra, snažan kontakt. Imaju čvrstinu. Partizan se sigurno više pita, Partizan je favorit u hramu košarke. Ne možemo da prijetimo 'srpskim Boston Seltiksima'. U ovoj fazi sezone ne važe mnoge stvari, važi samo teren i 40 minuta. Onako kakva bude naša energija, tako ćemo i proći. Ukoliko se ponovi naše posljednje gostovanje neće biti dobro", rekao je Nikolić aludirajući na debakl protiv Olimpije u Ljubljani (69:92).

Danilo Anđušić, košarkaš Igokee, svjestan je važnosti meča sa ekipom Andree Trinkijerija jer bi u slučaju pobjede, "igosi" ovjerili opstanak u ABA ligi.

"Pred nama su dvije izuzetno važne utakmice (Partizan i Zadar), mečevi u koje staje cijela sezona. Svima nam je jasno da bi pobjedom u Beogradu protiv Partizana rješili sva pitanja u vezi sa opstankom u ligi i da bismo mogli rasterećeno, bez ikakvog imperativa, da uđemo u posljednje kolo. Pokušaćemo da uđemo u meč maksimalno angažovano i da odigramo najbolje moguće. Neće biti lako, znamo na koji način moramo da igramo, posebno pred takvom publikom i u takvoj atmosferi. To svakako povećava energetske zahtjeve koje moramo da uložimo u ovaj duel i nadam se da ćemo uspjeti tamo da ostvarimo pozitivan rezultat". rekao je Anđušić.

Meč između Partizana i Igokee igra se u subotu u dvorani "Aleksandar Nikolić" s početkom u 19 časova.

PAROVI 21. KOLA

subota

Zadar - Crvena zvezda (17.00)
Partizan - Igokea (19.00)
Cibona - Krka (21.00)

nedjelja

Olimpija - Cedevita (17.00)
Mornar - FMP (19.00)

ponedjeljak

Mega - Budućnost (18.00)

Tabela: Zvezda 19-1, Budućnost 14-6, Cedevita 14-6, Partizan 13-7, Mega 10-10, FMP 9-11, Cibona 8-12, Zadar 7-13, Igokea 7-13, Mornar 7-13, Olimpija 6-14, Krka 6-14.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar