Ни свемоћни Монћи не претвара све у злато!

Смењени спортски директор Роме потрошио 122 милиона евра на играче који су оцењени као промашаји.

Фудбал 17.03.2019 | 23:30
Ни свемоћни Монћи не претвара све у злато!
Отишао је Монћи из Роме! Један од најпопуларнијих и најуспешнијих спортских директора на свету није успео у својој мисији у Риму. Жеља челника Вучице је била да Рамон Монћи направи на Олимпику исто што је учинио од Севиље, коју је од друголигашког клуба дигао у сам врх европског фудбала.

На крају баладе, испало је да ни Монћи није – свемоћни. Јесте Рома догурала до полуфинала Лиге шампиона и направила светску сензацију, али нити је постала конкурент за титулу у Италији, нити је ове сезоне поновила европски пробој из прошле године. А, Шпанац је потрошио новац на појачања. Није се баш шкртарило на Олимпику...

Италијански Гол направио је идеални тим од Монћијевих промашаја. Када се подвуче црта, 122 милиона евра одлетела су на играче који нису донели готово ништа и који су процењени као тотални киксеви спортског директора.

Голман Робин Олсен је дошао из Копенхагена за 8,5 милиона евра, десни бек Давиде Сантон из Интера за 9,5 милиона, а леви Џонатан Силва из Спортинга за три и већ је и напустио Рому. Штопер Иван Маркано је доведен из Порта за осам, а млади дефанзивац Вилијам Бјанда, који је у младом тиму Вучице, плаћен је шест милиона Лансу.

Стивен Н’зонзи је био означен као капитално појачање из Севиље, довео га је Монћи из свог клуба, знао га је у душу. И опет је био промашај! Плаћен скоро 30 милиона евра! Само два милиона мање је дато заХавијера Пастореа, који је „ишчупан“ из Пари Сен Жермена. Показало се да није случајно што се тамо „сушио“ на клупи...

Анте Ћорић је за шест и по милиона купљен од загребачког Динама. И био је то још један трансфер који ништа није донео клубу.

У офанзиви – ћорци. Грегоар Дефрел је вредео 15 милиона евра када је доведен из Сасуола. Одиграо је 20 утакмица за Рому у првој сезони и постигао само један гол. Прослеђен је Сампдорији на позајмицу. А, из Сампдорије је доведен Патрик Шик. Плаћен је девет милиона. Ове сезоне 25 утакмица и свега четири гола. Прошле, на 26 мечева – три поготка.

Дакле, ни Рамон Монћи није Краљ Мида. Не претвара у злато баш све што додирне. Али, за посао не мора да брине: Арсенал га чека раширених руку, 1. јулу потписаће уговор.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар