Ni svemoćni Monći ne pretvara sve u zlato!

Smenjeni sportski direktor Rome potrošio 122 miliona evra na igrače koji su ocenjeni kao promašaji.

Fudbal 17.03.2019 | 23:30
Ni svemoćni Monći ne pretvara sve u zlato!
Otišao je Monći iz Rome! Jedan od najpopularnijih i najuspešnijih sportskih direktora na svetu nije uspeo u svojoj misiji u Rimu. Želja čelnika Vučice je bila da Ramon Monći napravi na Olimpiku isto što je učinio od Sevilje, koju je od drugoligaškog kluba digao u sam vrh evropskog fudbala.

Na kraju balade, ispalo je da ni Monći nije – svemoćni. Jeste Roma dogurala do polufinala Lige šampiona i napravila svetsku senzaciju, ali niti je postala konkurent za titulu u Italiji, niti je ove sezone ponovila evropski proboj iz prošle godine. A, Španac je potrošio novac na pojačanja. Nije se baš škrtarilo na Olimpiku...

Italijanski Gol napravio je idealni tim od Monćijevih promašaja. Kada se podvuče crta, 122 miliona evra odletela su na igrače koji nisu doneli gotovo ništa i koji su procenjeni kao totalni kiksevi sportskog direktora.

Golman Robin Olsen je došao iz Kopenhagena za 8,5 miliona evra, desni bek Davide Santon iz Intera za 9,5 miliona, a levi Džonatan Silva iz Sportinga za tri i već je i napustio Romu. Štoper Ivan Markano je doveden iz Porta za osam, a mladi defanzivac Vilijam Bjanda, koji je u mladom timu Vučice, plaćen je šest miliona Lansu.

Stiven N’zonzi je bio označen kao kapitalno pojačanje iz Sevilje, doveo ga je Monći iz svog kluba, znao ga je u dušu. I opet je bio promašaj! Plaćen skoro 30 miliona evra! Samo dva miliona manje je dato zaHavijera Pastorea, koji je „iščupan“ iz Pari Sen Žermena. Pokazalo se da nije slučajno što se tamo „sušio“ na klupi...

Ante Ćorić je za šest i po miliona kupljen od zagrebačkog Dinama. I bio je to još jedan transfer koji ništa nije doneo klubu.

U ofanzivi – ćorci. Gregoar Defrel je vredeo 15 miliona evra kada je doveden iz Sasuola. Odigrao je 20 utakmica za Romu u prvoj sezoni i postigao samo jedan gol. Prosleđen je Sampdoriji na pozajmicu. A, iz Sampdorije je doveden Patrik Šik. Plaćen je devet miliona. Ove sezone 25 utakmica i svega četiri gola. Prošle, na 26 mečeva – tri pogotka.

Dakle, ni Ramon Monći nije Kralj Mida. Ne pretvara u zlato baš sve što dodirne. Ali, za posao ne mora da brine: Arsenal ga čeka raširenih ruku, 1. julu potpisaće ugovor.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar