Милојевић: За клупску историју!

„Верујем да ћемо пред много навијача прославити рекорд“, поручио Звездин стратег уочи меча са Земуном.  Борјан или Поповић? Владан Милојевић у прилици да бира између двојице одличних голмана.

Фудбал 09.03.2019 | 12:15
Милојевић: За клупску историју!
Због јаког ударца који је добио у судару са противничким играчем, Милан Борјан једва је издржао на ногама до краја "вечитог дербија", а потом је на клупи за резерве преседео дуел против Младости у Лучанима.

"Јединицу" Црвене звезде одменио је Зоран Поповић и то на сјајан начин - одбранивши пенал у првом полувремену при вођству свог тима 2:0, а потом и са још неколико сигурних интервенција сачувавши победу црвено-белих (3:1).

Поповић се одличним одбранама истакао још на припремама у Анталији, где је такође био успешнији од противничког играча приликом једанаестерца (против Работничког), па у стручном штабу српског шампиона не морају да брину хоће ли Борјан бити спреман за предстојећи дуел са Земуном (субота, 18 часова, стадион Рајко Митић, пренос на ТВ Арена Спорт 1).

"Више ћемо знати после предстојећег тренинга. Борјан је знатно боље, а радује и одлична партија Поповића у његовом одсуству. Мркела и ја смо инсистирали на његовом довођењу и претходни меч је потврдио да је то била добра одлука", констатовао је Владан Милојевић током конференције за медије пред утакмицу 26. кола Суперлиге.

Милан Борјан пружа фантастичне партије од свог доласка у Црвену звезду, а ове сезоне је статистички гледано био најуспешнији голман групне фазе Лиге шампиона. Искусни Поповић га је мењао 10 пута (осам у Суперлиги, двапут у Купу Србије) и у тим мечевима је примио само четири гола, а црвено-бели су сваки пут победили.

Што се тиче дуела са Земуном, Црвена звезда ће ту утакмицу искористити за прославу 74. рођендана, а уколико екипа остане непоражена, биће повода за дупло славље. Наиме, изабраници Владана Милојевића нанизали су 51 утакмицу без пораза у домаћем првенству и тиме изједначили клупски и државни рекорд који је поставила екипа под вођством Славољуба Муслина у периоду од 3. новембра 1999. до 31. марта 2001.

"Нисам неко ко прича унапред, али је ова генерација веома квалитетна и дефинитивно је оставила траг у клупској историји. Трудимо се и добро је што нас прате резултати, ако остваримо рекорд биће то још једно лепо признање за наш рад. Позивам навијаче да дођу у што већем броју и да заједно прославимо рођендан, посебно због хуманог геста клуба (улазнице за све трибине коштају 100 динара, а зарада ће бити прослеђена у хуманитарне сврхе). Звезда је још једном показала друштвено-одговорну црту".

Гости на "Маракану" стижу као претпоследњи тим првенства, са три ремија и једним порзом овог пролећа.

"Долази нам екипа чије игре од почетка првенства нису испраћене бодовима које заслужују. Треба бити обазрив, ривал је добар, а велика снага му је у Дејану Ђурђевићу. Драго ми је што се вратио у српски фудбал, тренер је који представља спој младости и искуства. Очекујем квалитетну фудбалску представу", истакао је Звездин тренер.

Увертиру суботњем дуелу, црвено-бели су направили дружењем са звездашима у центру Београда, а обрадовали су и припаднице лепшег пола поводом Дана жена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар