Milojević: Za klupsku istoriju!

„Verujem da ćemo pred mnogo navijača proslaviti rekord“, poručio Zvezdin strateg uoči meča sa Zemunom.  Borjan ili Popović? Vladan Milojević u prilici da bira između dvojice odličnih golmana.

Fudbal 09.03.2019 | 12:15
Milojević: Za klupsku istoriju!
Zbog jakog udarca koji je dobio u sudaru sa protivničkim igračem, Milan Borjan jedva je izdržao na nogama do kraja "večitog derbija", a potom je na klupi za rezerve presedeo duel protiv Mladosti u Lučanima.

"Jedinicu" Crvene zvezde odmenio je Zoran Popović i to na sjajan način - odbranivši penal u prvom poluvremenu pri vođstvu svog tima 2:0, a potom i sa još nekoliko sigurnih intervencija sačuvavši pobedu crveno-belih (3:1).

Popović se odličnim odbranama istakao još na pripremama u Antaliji, gde je takođe bio uspešniji od protivničkog igrača prilikom jedanaesterca (protiv Rabotničkog), pa u stručnom štabu srpskog šampiona ne moraju da brinu hoće li Borjan biti spreman za predstojeći duel sa Zemunom (subota, 18 časova, stadion Rajko Mitić, prenos na TV Arena Sport 1).

"Više ćemo znati posle predstojećeg treninga. Borjan je znatno bolje, a raduje i odlična partija Popovića u njegovom odsustvu. Mrkela i ja smo insistirali na njegovom dovođenju i prethodni meč je potvrdio da je to bila dobra odluka", konstatovao je Vladan Milojević tokom konferencije za medije pred utakmicu 26. kola Superlige.

Milan Borjan pruža fantastične partije od svog dolaska u Crvenu zvezdu, a ove sezone je statistički gledano bio najuspešniji golman grupne faze Lige šampiona. Iskusni Popović ga je menjao 10 puta (osam u Superligi, dvaput u Kupu Srbije) i u tim mečevima je primio samo četiri gola, a crveno-beli su svaki put pobedili.

Što se tiče duela sa Zemunom, Crvena zvezda će tu utakmicu iskoristiti za proslavu 74. rođendana, a ukoliko ekipa ostane neporažena, biće povoda za duplo slavlje. Naime, izabranici Vladana Milojevića nanizali su 51 utakmicu bez poraza u domaćem prvenstvu i time izjednačili klupski i državni rekord koji je postavila ekipa pod vođstvom Slavoljuba Muslina u periodu od 3. novembra 1999. do 31. marta 2001.

"Nisam neko ko priča unapred, ali je ova generacija veoma kvalitetna i definitivno je ostavila trag u klupskoj istoriji. Trudimo se i dobro je što nas prate rezultati, ako ostvarimo rekord biće to još jedno lepo priznanje za naš rad. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da zajedno proslavimo rođendan, posebno zbog humanog gesta kluba (ulaznice za sve tribine koštaju 100 dinara, a zarada će biti prosleđena u humanitarne svrhe). Zvezda je još jednom pokazala društveno-odgovornu crtu".

Gosti na "Marakanu" stižu kao pretposlednji tim prvenstva, sa tri remija i jednim porzom ovog proleća.

"Dolazi nam ekipa čije igre od početka prvenstva nisu ispraćene bodovima koje zaslužuju. Treba biti obazriv, rival je dobar, a velika snaga mu je u Dejanu Đurđeviću. Drago mi je što se vratio u srpski fudbal, trener je koji predstavlja spoj mladosti i iskustva. Očekujem kvalitetnu fudbalsku predstavu", istakao je Zvezdin trener.

Uvertiru subotnjem duelu, crveno-beli su napravili druženjem sa zvezdašima u centru Beograda, a obradovali su i pripadnice lepšeg pola povodom Dana žena.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar