Дончић: Било би супер да заиграм са Богданом!

Млади Словенац обележио је НБА сезону партијама у дресу Даласа, али награда за рукија сезоне, коју ће највероватније освојити, није оно што би га задовољило. У разговору за "Глас Америке" издвојио је и фаворите на Мундобаскету у Кини. . .

Кошарка 11.03.2019 | 19:45
Дончић: Било би супер да заиграм са Богданом!
Лука Дончић представио се навијачима и играчима у НБА лиги у најбољем светлу у првој сезони наступа у најјачој лиги света.

Млади Словенац у дресу Даласа у просеку бележи 21,1 поен, уз 7,3 скока и 5,6 асистенција по мечу и први је фаворит за освајање награде за рукија сезоне.

Уколико би му то пошло за руком постао би тек други Европљанин који је понео ту награду после Пау Гасола, 2002. године.

"Мене више занима тимски успех, али свакако да бих волео да освојим и такву награду",поручио је Дончић у разговору за "Глас Америке" после меча у Вашингтону.

"Добро, мислим да је моја прва сезона баш добра, боља него што сам очекивао. Мислим да нећемо успети у ономе што сам ја желео, да се пласирамо у плеј-оф, али надам се да ће следеће године бити боље", додао је 20-годишњи играч Даласа.

Лука је открио и са којим српским играчем је посебно близак.

"Да, Богдан (Богдановић) је краљ. Много причам с њим, нон-стоп. Можда једног дана заиграмо заједно, то би било супер".

Он се осврнуо и на предстојеће Светско првенство у Кини, на којем он неће наступати, јер Словенија као актуелни европски шампион није успела да прође квалификације.

Дончић је издвојио фаворита за злато, али и именовао селекције које ће бити кандидати за победничко постоље.

"Да, да, наравно да ћу пратити. Ја мислим да је главни фаворит, наравно, Америка, али има ту добрих екипа - Србија, Шпанија… мислим да су они следећи фаворити, тако да биће врло, врло добро Светско првенство", поручио је млади Дончић.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар