Dončić: Bilo bi super da zaigram sa Bogdanom!

Mladi Slovenac obeležio je NBA sezonu partijama u dresu Dalasa, ali nagrada za rukija sezone, koju će najverovatnije osvojiti, nije ono što bi ga zadovoljilo. U razgovoru za "Glas Amerike" izdvojio je i favorite na Mundobasketu u Kini. . .

Košarka 11.03.2019 | 19:45
Dončić: Bilo bi super da zaigram sa Bogdanom!
Luka Dončić predstavio se navijačima i igračima u NBA ligi u najboljem svetlu u prvoj sezoni nastupa u najjačoj ligi sveta.

Mladi Slovenac u dresu Dalasa u proseku beleži 21,1 poen, uz 7,3 skoka i 5,6 asistencija po meču i prvi je favorit za osvajanje nagrade za rukija sezone.

Ukoliko bi mu to pošlo za rukom postao bi tek drugi Evropljanin koji je poneo tu nagradu posle Pau Gasola, 2002. godine.

"Mene više zanima timski uspeh, ali svakako da bih voleo da osvojim i takvu nagradu",poručio je Dončić u razgovoru za "Glas Amerike" posle meča u Vašingtonu.

"Dobro, mislim da je moja prva sezona baš dobra, bolja nego što sam očekivao. Mislim da nećemo uspeti u onome što sam ja želeo, da se plasiramo u plej-of, ali nadam se da će sledeće godine biti bolje", dodao je 20-godišnji igrač Dalasa.

Luka je otkrio i sa kojim srpskim igračem je posebno blizak.

"Da, Bogdan (Bogdanović) je kralj. Mnogo pričam s njim, non-stop. Možda jednog dana zaigramo zajedno, to bi bilo super".

On se osvrnuo i na predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini, na kojem on neće nastupati, jer Slovenija kao aktuelni evropski šampion nije uspela da prođe kvalifikacije.

Dončić je izdvojio favorita za zlato, ali i imenovao selekcije koje će biti kandidati za pobedničko postolje.

"Da, da, naravno da ću pratiti. Ja mislim da je glavni favorit, naravno, Amerika, ali ima tu dobrih ekipa - Srbija, Španija… mislim da su oni sledeći favoriti, tako da biće vrlo, vrlo dobro Svetsko prvenstvo", poručio je mladi Dončić.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar