Нујен Нам нови већински власник ФК Сарајево!

Већински власник управљачких права Фудбалског клуба Сарајево, Винсент Тан, донио је одлуку о продаји већинског дијела управљачких права инвеститору из Вијетнама, Нујен Хај Наму и ПВФ-у.

Фудбал 09.03.2019 | 11:15
Нујен Нам нови већински власник ФК Сарајево!
Потврдила је то на конференцији за новинаре, генерална директорика, Сабрина Буљубашић. Истакла је да, реализацијом купопродаје, Винсент Тан задржава 30 одсто управљачких права, док 60 одсто припада новим инвеститорима.

С преосталих десет одсто располажу бх. инвеститори.

Предсједник Управног одбора, Сенад Јахић, рекао је да, у спортском сегменту, неће доћи до великих промјена. То је, каже, само једна нова инвестиција, корак унапријед за тај клуб.

ПВФ је професионална, савремена фудбалска академија фокусирана на развој и улагања у фудбал, која сарађује на глобалном нивоу с великим фудбалским именима и клубовима. ПВФ је највећа приватна корпорација у Вијетнаму. Технички директор ПВФ-а је свјетски познато име у свијету фудбала Филип Омар Трусије, бивши француски фудбалер, а тренутно менаџер и тренер.

Током каријере водио је тимове попут репрезентације Јапана, Обале Слоноваче, Нигерије, Јужне Африке и Буркине Фасо. Један од савјетника ПВФ-а је и бивши фудбалер Манчестер јунајтеда, а данас успјешни тренер, Рајан Гигс.

Претходних шест година, Винсент Тан, био је власник већинских управљачких права Фудбалског клуба Сарајево. Остварена су бројна побољшања у виду инфраструктуре, пословања и могућности за међународну сарадњу.

"Доласком ПВФ-а, у управљачке редове клуба, отворене су додатне могућности раста ФК Сарајево и осавремењавања начина пословања. У наредним данима очекује се радна посјета вијетнамског инвеститора Сарајеву", саопштили су из ФК Сарајево.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар