Nujen Nam novi većinski vlasnik FK Sarajevo!

Većinski vlasnik upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo, Vinsent Tan, donio je odluku o prodaji većinskog dijela upravljačkih prava investitoru iz Vijetnama, Nujen Haj Namu i PVF-u.

Fudbal 09.03.2019 | 11:15
Nujen Nam novi većinski vlasnik FK Sarajevo!
Potvrdila je to na konferenciji za novinare, generalna direktorika, Sabrina Buljubašić. Istakla je da, realizacijom kupoprodaje, Vinsent Tan zadržava 30 odsto upravljačkih prava, dok 60 odsto pripada novim investitorima.

S preostalih deset odsto raspolažu bh. investitori.

Predsjednik Upravnog odbora, Senad Jahić, rekao je da, u sportskom segmentu, neće doći do velikih promjena. To je, kaže, samo jedna nova investicija, korak unaprijed za taj klub.

PVF je profesionalna, savremena fudbalska akademija fokusirana na razvoj i ulaganja u fudbal, koja sarađuje na globalnom nivou s velikim fudbalskim imenima i klubovima. PVF je najveća privatna korporacija u Vijetnamu. Tehnički direktor PVF-a je svjetski poznato ime u svijetu fudbala Filip Omar Trusije, bivši francuski fudbaler, a trenutno menadžer i trener.

Tokom karijere vodio je timove poput reprezentacije Japana, Obale Slonovače, Nigerije, Južne Afrike i Burkine Faso. Jedan od savjetnika PVF-a je i bivši fudbaler Mančester junajteda, a danas uspješni trener, Rajan Gigs.

Prethodnih šest godina, Vinsent Tan, bio je vlasnik većinskih upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo. Ostvarena su brojna poboljšanja u vidu infrastrukture, poslovanja i mogućnosti za međunarodnu saradnju.

"Dolaskom PVF-a, u upravljačke redove kluba, otvorene su dodatne mogućnosti rasta FK Sarajevo i osavremenjavanja načina poslovanja. U narednim danima očekuje se radna posjeta vijetnamskog investitora Sarajevu", saopštili su iz FK Sarajevo.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar