УЕФА се огласила: Да, да, чист пенал за Манчестер!

Објашњење из Ниона и поводом Тадићевог гола. . .

Фудбал 09.03.2019 | 10:15
УЕФА се огласила: Да, да, чист пенал за Манчестер!
Докази су ту. Преснел Кимпембе је играо руком. И џаба дрека Нејмара, кукњава Насера Ал Келаифија, навијача Пари Сен Жермена, па и противника технологије у свету фудбала. Дамир Скомина је донео једину исправну и логичну одлуку, кад је у надокнади реванша осмине финала Лиге шампиона показао на белу тачку и омогућио Манчестер јунајтеду зицер вредан пласмана међу осам најбољих клубова Европе.

Два дана је трајала полемика, чак и међу судијама, да ли је Скомина поступио према правилима, међутим, ничега спорног нема. Дефанзивац ПСЖ-а је играо руком и то је било довољно чврст, материјални, доказ да се против домаћина свира казнени ударац. То што лопта није ишла у окври гола не мења ствар. Уосталом, званично образложење УЕФА, окачено на сајту Еворпске куће фудбала, сугерише да је словеначки арбитар добро поступио

„После сагледавања ситуације из различитих углова, ВАР је предложио главном судији да сам процени, на терену, да ли је био пенал или не. Судија је после прегледавања снимака потврдио да је путања лопте није била мала и утицај на игру (дефанзивног фудбалера, оп. ау) није могао да се подведе под неочекиван. Његова рука није била близу тела, већ је својом руком зауставио лопту на путу ка голу. Из тог разлога судија је показао на белу тачку“, пише у образложењу УЕФА.



У Ниону наводе и да су преостале ситуације у којима је консултован ВАР биле исправне. Полемика се водила и око тога да ли је лопта целим обимом напустила границе игралишта у акцији пре трећег гола Ајакса у Мадриду кад је стрелац био Душан Тадић. Анализе су показале да није, па је то разлог због ког је погодак нашег репрезентативца признат.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар