UEFA se oglasila: Da, da, čist penal za Mančester!

Objašnjenje iz Niona i povodom Tadićevog gola. . .

Fudbal 09.03.2019 | 10:15
UEFA se oglasila: Da, da, čist penal za Mančester!
Dokazi su tu. Presnel Kimpembe je igrao rukom. I džaba dreka Nejmara, kuknjava Nasera Al Kelaifija, navijača Pari Sen Žermena, pa i protivnika tehnologije u svetu fudbala. Damir Skomina je doneo jedinu ispravnu i logičnu odluku, kad je u nadoknadi revanša osmine finala Lige šampiona pokazao na belu tačku i omogućio Mančester junajtedu zicer vredan plasmana među osam najboljih klubova Evrope.

Dva dana je trajala polemika, čak i među sudijama, da li je Skomina postupio prema pravilima, međutim, ničega spornog nema. Defanzivac PSŽ-a je igrao rukom i to je bilo dovoljno čvrst, materijalni, dokaz da se protiv domaćina svira kazneni udarac. To što lopta nije išla u okvri gola ne menja stvar. Uostalom, zvanično obrazloženje UEFA, okačeno na sajtu Evorpske kuće fudbala, sugeriše da je slovenački arbitar dobro postupio

„Posle sagledavanja situacije iz različitih uglova, VAR je predložio glavnom sudiji da sam proceni, na terenu, da li je bio penal ili ne. Sudija je posle pregledavanja snimaka potvrdio da je putanja lopte nije bila mala i uticaj na igru (defanzivnog fudbalera, op. au) nije mogao da se podvede pod neočekivan. Njegova ruka nije bila blizu tela, već je svojom rukom zaustavio loptu na putu ka golu. Iz tog razloga sudija je pokazao na belu tačku“, piše u obrazloženju UEFA.



U Nionu navode i da su preostale situacije u kojima je konsultovan VAR bile ispravne. Polemika se vodila i oko toga da li je lopta celim obimom napustila granice igrališta u akciji pre trećeg gola Ajaksa u Madridu kad je strelac bio Dušan Tadić. Analize su pokazale da nije, pa je to razlog zbog kog je pogodak našeg reprezentativca priznat.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar