"Запошљавани преко конкурса"

Министар иностраних послова Игор Црнадак је изјавио да је за читав мандат у МИП БиХ запослено 44 државна службеника док је институцију напустило 59 особа.

Босна и Херцеговина 08.03.2019 | 12:51
"Запошљавани преко конкурса"
– Министарство не може запошљавати ни на који други начин осим путем конкурса. За читав мандат су запослене 44 особе, нова државна службеника и запосленика. За исто време је 59 особа напустило институцију. Нека свака институција саопшти те податке – казао је Црнадак, преноси Клиx.

Упитан да ли је било запошљавања после избора, Црнадак одговара да је било једно, два или три случаја.
 
Коментаришући коалицију СДА и СНСД, он је рекао да су себе довели у ситуацију да неко мора бити поражен.

- Коалициони принципи који су договорени, ако у њима буде активације МАП поражен је Додик, ако не буде активације МАП поражен је Изетбеговић. Довели су се у позицију из које ће тешко изаћи – категоричан је Црнадак, преноси Српскаинфо.

Поручио је да су европске интеграције и НАТО пут два одвојена процеса кад је реч о БиХ.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Титов пионир

08.03.2019 12:04

Бјелица Милован је као нацелник опстине Соколац за 6 година запослио 62 радника у опстину а да ни један конкурс није био.Опстина је постала приватна прција Бјелице Милована. Инспекције гдје сте. Пола их не долази на посао а прима плату. Мозда неко не вјерује да људи примају плату а да не долазе на посо. Инспектори су сви под њрговом капом. Ако ко у републицким.властима ово не вјерује нек.провјере!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.03.2019 14:40

Један два или три.То јеприча та јаслице,а не за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бск

09.03.2019 18:19

јесу мало сутра исто као и ти

ОДГОВОРИТЕ