"Zapošljavani preko konkursa"

Ministar inostranih poslova Igor Crnadak je izjavio da je za čitav mandat u MIP BiH zaposleno 44 državna službenika dok je instituciju napustilo 59 osoba.

Bosna i Hercegovina 08.03.2019 | 12:51
"Zapošljavani preko konkursa"
– Ministarstvo ne može zapošljavati ni na koji drugi način osim putem konkursa. Za čitav mandat su zaposlene 44 osobe, nova državna službenika i zaposlenika. Za isto vreme je 59 osoba napustilo instituciju. Neka svaka institucija saopšti te podatke – kazao je Crnadak, prenosi Klix.

Upitan da li je bilo zapošljavanja posle izbora, Crnadak odgovara da je bilo jedno, dva ili tri slučaja.
 
Komentarišući koaliciju SDA i SNSD, on je rekao da su sebe doveli u situaciju da neko mora biti poražen.

- Koalicioni principi koji su dogovoreni, ako u njima bude aktivacije MAP poražen je Dodik, ako ne bude aktivacije MAP poražen je Izetbegović. Doveli su se u poziciju iz koje će teško izaći – kategoričan je Crnadak, prenosi Srpskainfo.

Poručio je da su evropske integracije i NATO put dva odvojena procesa kad je reč o BiH.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Titov pionir

08.03.2019 12:04

Bjelica Milovan je kao nacelnik opstine Sokolac za 6 godina zaposlio 62 radnika u opstinu a da ni jedan konkurs nije bio.Opstina je postala privatna prcija Bjelice Milovana. Inspekcije gdje ste. Pola ih ne dolazi na posao a prima platu. Mozda neko ne vjeruje da ljudi primaju platu a da ne dolaze na poso. Inspektori su svi pod njrgovom kapom. Ako ko u republickim.vlastima ovo ne vjeruje nek.provjere!!!

ODGOVORITE
Name

007

08.03.2019 14:40

Jedan dva ili tri.To jepriča ta jaslice,a ne za narod.

ODGOVORITE
Name

bsk

09.03.2019 18:19

jesu malo sutra isto kao i ti

ODGOVORITE