Ово су "Орлови" за Њемачку и Португалију!

Крстајић звао Богосавца, нема Луке и Грујића, ништа од Павкова! Селектор Младен Крстајић позвао је једног дебитаната и двојицу повратника у репрезентацију Србије за старт новог квалификационог циклуса.  Селектор Крстајић одредио је фудбалере за мартовске испите у Волфсбургу и Лисабону.

Фудбал 08.03.2019 | 12:45
Ово су "Орлови" за Њемачку и Португалију!
Први позив међу "Орлове" добио је бек Чукаричког Мирослав Богосавац, док се у селекцију после неколико година враћају штопер Стефан Митровић и крило Дарко Лазовић.

У тиму је опет и крилни нападач Мијат Гаћиновић, са којим је било "неспоразума" прошле године.

На списку нема капитена Кристал Паласа Луке Миливојевића, за кога је Крстајић рекао да више неће играти за Србију. 

Позив није добио ни ове сезоне сјајни Марко Грујић, а Крстајић је његов изостанак објаснио неодазивањем везисте Ливерпула на позајмици у Хери за позиве у младу репрезентацију. 

У селекцији и даље нема ни штопера Шалкеа Матије Настасића, чији статус селектор није желео да коментарише. 

Иако су медији најављивали позиве за Милана Гајића и Милана Павкова, тандем Црвене звезде ипак није у плановима селектора Србије. 

Србија ће нови квалификациони циклус почети гостовањем Немачкој, у пријатељској утакмици у Волфсбургу 20. марта. 

Пет дана касније "Орлови" играју и први меч Групе Ц квалификација за ЕУРО 2020, гостују актуелном шампиону Европе Португалу у Лисабону. 

Поред актуелног шампиона Европе, у квалификационој групи са Србијом су још Украјина, Литванија и Луксембург. 

Дарко Лазовић и Стефан Митровић поново су међу "орловима", али не и Лука Миливојевић.

Ево списка који је подељен репортерима у Старој Пазови пред почетак конференције за медије на којој ће говорити селектор Србије, Младен Крстајић.

ЧЕТВОРИЦА ИЗ СУПЕРЛИГЕ, ДЕБИТАНТ ИЗ ЧУКАРИЧКОГ

У медијима се претходних дана спекулисало око тога ко ће све бити позван за пријатељску у Волфсбургу и такмичарску у Лисабону, а колико се имена заиста нашло у Крстајићевом избору, уверите се сами.

"Орлови" прве две утакмице у квалификацијама играју као гости највећим ривалима за једно од прва два места у групи - Португалији (25. март) и Украјини (7. јун). Групи Б налазе се још Луксембург и Литванија, против које смо јесенас забележили две победе у премијерном издању УЕФА лиге нација.

У понедељак, 18. марта, на прозивци у Старој Пазови наћи ће се и четворица играча из Суперлиге. Немања Р. Милетић из Партизана и Бранко Јовичић из Црвене звезде имају по један наступ за сениорски тим Србије, голман Радника из Сурдулице, Никола Васиљевић, позиван је и у новембру, али није излазио на терен, док је дебитантски позив овог марта добио бек Чукаричког, Мирослав Богосавац.

КВАРТЕТ ИСПАО ИЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ

Поред Лазовића, који се вратио у тим после четири године и девет месеци, односно Митровића, који није играо од пораза у Бечу од Аустрије у финишу квалификација за Мундијал у Русији, у односу на новембарски списак за утакмице УЕФА лиге нација за са Црном Гором (2:1) и Литванијом (4:1) поново су ту голман Марко Дмитровић, везиста Сергеј Милинковић-Савић и крилни нападач Филип Костић.

То, у исто време, значи да у односу на последње дуеле у 2018. години, овог пута нису позвани голман Александар Јовановић, дефанзивци Јагош Вуковић и Милан Родић, као и нападач Данијел Алексић.

Њих четворица збирно имају 15 наступа за репрезентацију, од чега Вуковић осам.

ОПЕТ БЕЗ ЛУКЕ И МАТИЈЕ, ИПАК БЕЗ МИЛАНА И МИЛАНА

Очекивано, нема Луке Миливојевића из Кристал Паласа и Матије Настасића из Шалкеа, са којима селектор Крстајић од раније није у добрим односима.

Због повреде на списку није дефанзивац Наполија, Никола Максимовић, а нема ни Милана Павкова и Милана Гајића из Црвене звезде, који су ове недеље у медијима најављивани као Крстајићеви џокери на позицијама центарфора и десног бека.

"Орлови" ће у Волфсбургу играти против вероватно значајно подмлађене репрезентације Немачке, чији је селектор Јоаким Лев ове недеље обавестио трио ветерана из Бајерна да више неће бити позиван у "Дие Маннсцхафт".

Потом, наш национални тим очекује нови покушај одласка на Европско првенство, на ком нисмо учествовали од 2000. године када се земља и даље звала СР Југославија. 

Наши нису поражени од утакмице са Бразилом у Москви (4-2-0), дуел са Немцима биће 137. нашег тима од разлаза са Црном Гором (61-31-44), а фудбалер који буде постигао следећи погодак биће уједно и стрелац јубиларног, 200. гола за Србију.

Голмани:

Предраг Рајковић (Макаби)
Марко Дмитровић (Еибар)
Никола Васиљевић (Радник) 

Бекови:

Александар Коларов (Рома)
Антонио Рукавина (Астана)
Немања Милетић (Партизан)
Мирослав Богосавац (Чукарички) 

Штопери:

Урош Спајић (Краснодар)
Никола Миленковић (Фјорентина)
Милош Вељковић (Вердер)
Стефан Митровић (Стразбур) 

Везни:

Немања Матић (М. Јунајтед)
Љубомир Фејса (Бенфика)
Немања Максимовић (Валенсија)
Саша Лукић (Торино)
Бранко Јовичић (Звезда) 

Офанзивни везни:

Душан Тадић (Ајакс)
Сергеј Милинковић-Савић (Лацио)
Филип Костић (Ајнтрахт)
Адем Љајић (Бешикташ)
Андрија Живковић (Бенфика)
Дарко Лазовић (Ђенова)
Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт)
Немања Радоњић (Марсељ) 

Нападачи:

Александар Митровић (Фулам)
Лука Јовић (Ајнтрахт)
Александар Пријовић (Ал Итихад)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Љубомир

08.03.2019 11:59

Нека Јовица и Тадица, то је највазније... Идемо Србија

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

08.03.2019 16:41

нас срамоти пред СВИЈЕТОМ ! Зеза нас у здрав мозак. Стварно је доста висе лудила са МК. Ајде сто га неволи публика вец и поједини играци се измицу. Сад ако ФСС не реагује, готово је. Пропада све !!!

ОДГОВОРИТЕ