Ovo su "Orlovi" za Njemačku i Portugaliju!

Krstajić zvao Bogosavca, nema Luke i Grujića, ništa od Pavkova! Selektor Mladen Krstajić pozvao je jednog debitanata i dvojicu povratnika u reprezentaciju Srbije za start novog kvalifikacionog ciklusa.  Selektor Krstajić odredio je fudbalere za martovske ispite u Volfsburgu i Lisabonu.

Fudbal 08.03.2019 | 12:45
Ovo su "Orlovi" za Njemačku i Portugaliju!
Prvi poziv među "Orlove" dobio je bek Čukaričkog Miroslav Bogosavac, dok se u selekciju posle nekoliko godina vraćaju štoper Stefan Mitrović i krilo Darko Lazović.

U timu je opet i krilni napadač Mijat Gaćinović, sa kojim je bilo "nesporazuma" prošle godine.

Na spisku nema kapitena Kristal Palasa Luke Milivojevića, za koga je Krstajić rekao da više neće igrati za Srbiju. 

Poziv nije dobio ni ove sezone sjajni Marko Grujić, a Krstajić je njegov izostanak objasnio neodazivanjem veziste Liverpula na pozajmici u Heri za pozive u mladu reprezentaciju. 

U selekciji i dalje nema ni štopera Šalkea Matije Nastasića, čiji status selektor nije želeo da komentariše. 

Iako su mediji najavljivali pozive za Milana Gajića i Milana Pavkova, tandem Crvene zvezde ipak nije u planovima selektora Srbije. 

Srbija će novi kvalifikacioni ciklus početi gostovanjem Nemačkoj, u prijateljskoj utakmici u Volfsburgu 20. marta. 

Pet dana kasnije "Orlovi" igraju i prvi meč Grupe C kvalifikacija za EURO 2020, gostuju aktuelnom šampionu Evrope Portugalu u Lisabonu. 

Pored aktuelnog šampiona Evrope, u kvalifikacionoj grupi sa Srbijom su još Ukrajina, Litvanija i Luksemburg. 

Darko Lazović i Stefan Mitrović ponovo su među "orlovima", ali ne i Luka Milivojević.

Evo spiska koji je podeljen reporterima u Staroj Pazovi pred početak konferencije za medije na kojoj će govoriti selektor Srbije, Mladen Krstajić.

ČETVORICA IZ SUPERLIGE, DEBITANT IZ ČUKARIČKOG

U medijima se prethodnih dana spekulisalo oko toga ko će sve biti pozvan za prijateljsku u Volfsburgu i takmičarsku u Lisabonu, a koliko se imena zaista našlo u Krstajićevom izboru, uverite se sami.

"Orlovi" prve dve utakmice u kvalifikacijama igraju kao gosti najvećim rivalima za jedno od prva dva mesta u grupi - Portugaliji (25. mart) i Ukrajini (7. jun). Grupi B nalaze se još Luksemburg i Litvanija, protiv koje smo jesenas zabeležili dve pobede u premijernom izdanju UEFA lige nacija.

U ponedeljak, 18. marta, na prozivci u Staroj Pazovi naći će se i četvorica igrača iz Superlige. Nemanja R. Miletić iz Partizana i Branko Jovičić iz Crvene zvezde imaju po jedan nastup za seniorski tim Srbije, golman Radnika iz Surdulice, Nikola Vasiljević, pozivan je i u novembru, ali nije izlazio na teren, dok je debitantski poziv ovog marta dobio bek Čukaričkog, Miroslav Bogosavac.

KVARTET ISPAO IZ KONKURENCIJE

Pored Lazovića, koji se vratio u tim posle četiri godine i devet meseci, odnosno Mitrovića, koji nije igrao od poraza u Beču od Austrije u finišu kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, u odnosu na novembarski spisak za utakmice UEFA lige nacija za sa Crnom Gorom (2:1) i Litvanijom (4:1) ponovo su tu golman Marko Dmitrović, vezista Sergej Milinković-Savić i krilni napadač Filip Kostić.

To, u isto vreme, znači da u odnosu na poslednje duele u 2018. godini, ovog puta nisu pozvani golman Aleksandar Jovanović, defanzivci Jagoš Vuković i Milan Rodić, kao i napadač Danijel Aleksić.

Njih četvorica zbirno imaju 15 nastupa za reprezentaciju, od čega Vuković osam.

OPET BEZ LUKE I MATIJE, IPAK BEZ MILANA I MILANA

Očekivano, nema Luke Milivojevića iz Kristal Palasa i Matije Nastasića iz Šalkea, sa kojima selektor Krstajić od ranije nije u dobrim odnosima.

Zbog povrede na spisku nije defanzivac Napolija, Nikola Maksimović, a nema ni Milana Pavkova i Milana Gajića iz Crvene zvezde, koji su ove nedelje u medijima najavljivani kao Krstajićevi džokeri na pozicijama centarfora i desnog beka.

"Orlovi" će u Volfsburgu igrati protiv verovatno značajno podmlađene reprezentacije Nemačke, čiji je selektor Joakim Lev ove nedelje obavestio trio veterana iz Bajerna da više neće biti pozivan u "Die Mannschaft".

Potom, naš nacionalni tim očekuje novi pokušaj odlaska na Evropsko prvenstvo, na kom nismo učestvovali od 2000. godine kada se zemlja i dalje zvala SR Jugoslavija. 

Naši nisu poraženi od utakmice sa Brazilom u Moskvi (4-2-0), duel sa Nemcima biće 137. našeg tima od razlaza sa Crnom Gorom (61-31-44), a fudbaler koji bude postigao sledeći pogodak biće ujedno i strelac jubilarnog, 200. gola za Srbiju.

Golmani:

Predrag Rajković (Makabi)
Marko Dmitrović (Eibar)
Nikola Vasiljević (Radnik) 

Bekovi:

Aleksandar Kolarov (Roma)
Antonio Rukavina (Astana)
Nemanja Miletić (Partizan)
Miroslav Bogosavac (Čukarički) 

Štoperi:

Uroš Spajić (Krasnodar)
Nikola Milenković (Fjorentina)
Miloš Veljković (Verder)
Stefan Mitrović (Strazbur) 

Vezni:

Nemanja Matić (M. Junajted)
Ljubomir Fejsa (Benfika)
Nemanja Maksimović (Valensija)
Saša Lukić (Torino)
Branko Jovičić (Zvezda) 

Ofanzivni vezni:

Dušan Tadić (Ajaks)
Sergej Milinković-Savić (Lacio)
Filip Kostić (Ajntraht)
Adem Ljajić (Bešiktaš)
Andrija Živković (Benfika)
Darko Lazović (Đenova)
Mijat Gaćinović (Ajntraht)
Nemanja Radonjić (Marselj) 

Napadači:

Aleksandar Mitrović (Fulam)
Luka Jović (Ajntraht)
Aleksandar Prijović (Al Itihad)

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ljubomir

08.03.2019 11:59

Neka Jovica i Tadica, to je najvaznije... Idemo Srbija

ODGOVORITE
Name

MK

08.03.2019 16:41

nas sramoti pred SVIJETOM ! Zeza nas u zdrav mozak. Stvarno je dosta vise ludila sa MK. Ajde sto ga nevoli publika vec i pojedini igraci se izmicu. Sad ako FSS ne reaguje, gotovo je. Propada sve !!!

ODGOVORITE