Тачка на причу о коалицији са СНСД

- Захтјев свих одбора СДС из Херцеговине је да на првој сједници Главног одбора ове странке буде стављена тачка на причу о коалицији са СНСД-ом.

Република Српска 08.03.2019 | 11:55
Тачка на причу о коалицији са СНСД
– То је једногласан заључак и захтјев свих одбора из Изборне јединице девет – саопштио је потпредсједник тог регионалног одбора СДС Драган Ћузулан.

Он је истакао да треба ставити тачку на све спекулације о тој теми, као и на празне политичке флоскуле о такозваном српском блоку, јер за грађане ово и нису кључна питања.
 
– Ови политички спинови потпуно скрећу пажњу са стварних проблема грађана, опште декаденције, пада животног стандарда и демографске катастрофе која се дешава на свим странама – указао је Ћузулан. 

Он је напомиње да је СДС усвојио платформу за разговоре са свим странкама и рекао да је отворен и за разговор са СНСД-ом, а да ће се о коначном ставу о учешћу у власти на нивоу БиХ изјаснити Главни одбор СДС-.

– У међувремену није стигао ниједан озбиљан позив за разговор, а раније лоше политичко искуство сарадње са СНСД-ом довољно говори о њиховој озбиљности – рекао је Ћузулан, додајући да и ова позиција СДС-а само збуњује чланство и грађане.

Ћузулан тврди да условљавања из СДА за формирање Савјета министара која се тичу усвајања годишњег плана МАП-а и уласка у НАТО представљају “ватру коју је запалио Милорад Додик, јер су он и његови људи раније доносили све одлуке које воде ка НАТО”.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик тврди да неких разговора са СДС-овцима већ има, али да, за сада, нису за јавност, док предсједник СДС-а Вукота Говедарица тврди да никаквих тајних разговора са руководством СНСД-а нема, а уколико неко, како каже, неовлаштено преговора, мораће објаснити органима странке.

(БН/Српскаинфо)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

велико постење

08.03.2019 11:22

каква црна коалиција тоје превара вук длаку мења цуд остаје вуција мозесли ставит вука за цобана да буду све овце на броју то немоз да буде тако ни коалиција немоз да буде уреду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

08.03.2019 11:42

Нека вам скола буде ДНС и васи бивси цланови Борислав Бојиц и Огњен Тадиц, ако СДС удје у коалицију на двије године вас неце бити ни у историји

Name

хм

08.03.2019 12:55

Ма каква коалиција, ни по питању РС. СДС је патриотска, дрзавотворна странка а СНСД РС дрзи у неизвјесности, док могу несметано пљацкати до тада це и постојати.

Name

Поп јовица

08.03.2019 11:37

Тачно је све ово што Драган каже! Небојша Радмановић и СНСД су шуровали са НАТО и подписивали све и свашта а сада се праве невјешти и кажу како неће у НАТО! Господо из СНСД-а ви сте нас увалили у проблем са великим силама сада преузмите одговорност и немојте цртати свима нама мете на чело!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

08.03.2019 16:46

Гдје је ту проблем. НАТО је рјесење проблема

Name

Криминалци у прдекану

08.03.2019 11:43

Тачка, него шта, с криминалцима се не разговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.03.2019 13:21

Само се разговара унутар своје странке,ако имају ским.

Name

Игор

08.03.2019 11:46

Са њима не треба сједити у истој згради а камо ли ици у дилове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прле

08.03.2019 12:16

Апсолутно се слажем!

Name

КСС

08.03.2019 15:01

Нећемо ваљда себи дозволити да будемо папци,тј да исте рехабилитујемо.

Name

ООСДС Вишеград

08.03.2019 12:16

ООСДС Вишеград чврсто стоји на становишту да ни под каквим условима СДС не треба и несмије ући у коалицију са СНСД ом. СДС има потпуно друге програмске циљеве и политику у односу на СНСД и управо политика СДС а се заснива на борби против криминала, корупције, непотизма и свих недозвољених радњи које СНСД спроводи у једном класичном режиму већ пуних тринаест година. и на таквој политици против режима СДС је добио своје гласове. и сад кад се изугубило е сад то више не важи ајд мо ми са СНСД ом, сад је он добар и ми можемо заједно. Е неће моћи ООСДС Вишеград то неће подржати - ми народ нећемо лагати и чврсто остајемо на принципима на којима смо и градили и градимо нашу стратегију и програмске циљев СДС , који се заснивају на искреној борби за Републику Српску и опстанак на овим просторима заједно са народом , како је и гласио наш предизборни слоган, а не са овом криминалном и корумпираном власти режимом СНСД а. Огромна већина часних и поштениг чланова СДС а мисли овако а она мањина што жели коалицију да би искључиво задовољило своје личне интересе нек то раде у своје име и нека више престану увлачити у то комплетан СДС и доводити људе у заблуду и на тај начин стварати конфузију и неповјерење код часних и поштених људи. СДС мора чврсто преузети опозициону палицу и повести народ у бескомпромисну борбу против овог однарођеног режима и СНСД а док не буде касно и за СДС и за Републику Српску- ми смо чврсто убјеђени да ће то тако и бити . Зато позивамо све искрене чланове да се ујединимо и коначно прекинемо ову агонију коју нам преко својих плаћеника у редовима СДС авећ мјесецима прави СНСД и чврсто и одлучно кренемо у политичку борбу за враћање Републике Српске народу а СДС а својим програмским циљевима и политици борбе за опстанак и очување Републике Српске. За крст часни и слободу златну ООСДС Вишеград

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шофер

08.03.2019 13:40

Браво тако је. Све си у праву и подрзавам такав став бескломпромисан у вези неких ствари. Лични интереси појединаца само наносе стету цитавом и чланству али и цијелој РС. Вукота као поштен цовјек и предсједник странке би морао заузети мало цврсци став и морао би почистити странку од таквих. А затим је поново изцвести на прави пут. Од тога како це успјесно ријесити ове проблеме зависи му и останак.

Name

ИСТИНА

08.03.2019 12:51

ЈЕ ДА СТЕ СВИ ИСТИ..БИЛИ У КОАЛИЦИЈИ НЕ БИЛИ...НАМА СА СВИМА ВАМА ДОБРА НЕМА..САМО СА ЈЕДНЕ ФОТЕЉЕ СЈАСЕТЕ ДРУГУ УЗЈАСЕТЕ..ПО КОМ ОСНОВУ..ПО КОМ КОНКУРСУ..ИСТИ СТЕ..А СДС ЈЕ ИМАО САНСУ АЛ ЈЕ ИСКОРИСТИЛИ ЗА СВОЈЕ БОГАЦЕЊЕ..КО И СНСД..СВИ СТЕ ФУКАРЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манипулаторска лаз

08.03.2019 13:21

Није све исто, никада нијw и нит це бити.

Name

Сдс

08.03.2019 14:18

Незнам више чему СДС прича о животном стандарду грађана и исељавање становништва када је евидентно да грађани гласају за корупцију, криминал, непотизам, приватне факултете и др и за причу о отцепљењу РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццццццццц

08.03.2019 15:21

Са СНСД Ни по цјену ницега чак ни РС..никад..па макар траву пасли

ОДГОВОРИТЕ
Name

СКОЈ

08.03.2019 19:02

Са Додиком у име СДС преговара цовјек који је на задњим изборима у Сокоцу добио 1600 гласова. Сад кад СДС схватио у какву га је ситуацију довео ова цовјек пробудили су се.Милицевиц, Мектиц, Саровиц, Босиц вјерујем.да це поставити СДС на здраве ноге, и искљуцити из сттанке самозваног преговараца са Додиком.

ОДГОВОРИТЕ