Tačka na priču o koaliciji sa SNSD

- Zahtjev svih odbora SDS iz Hercegovine je da na prvoj sjednici Glavnog odbora ove stranke bude stavljena tačka na priču o koaliciji sa SNSD-om.

Republika Srpska 08.03.2019 | 11:55
Tačka na priču o koaliciji sa SNSD
– To je jednoglasan zaljučak i zahtjev svih odbora iz Izborne jedinice devet – saopštio je potpredsjednik tog regionalnog odbora SDS Dragan Ćuzulan.

On je istakao da treba staviti tačku na sve spekulacije o toj temi, kao i na prazne političke floskule o takozvanom srpskom bloku, jer za građane ovo i nisu ključna pitanja.
 
– Ovi politički spinovi potpuno skreću pažnju sa stvarnih problema građana, opšte dekadencije, pada životnog standarda i demografske katastrofe koja se dešava na svim stranama – ukazao je Ćuzulan. 

On je napominje da je SDS usvojio platformu za razgovore sa svim strankama i rekao da je otvoren i za razgovor sa SNSD-om, a da će se o konačnom stavu o učešću u vlasti na nivou BiH izjasniti Glavni odbor SDS-.

– U međuvremenu nije stigao nijedan ozbiljan poziv za razgovor, a ranije loše političko iskustvo saradnje sa SNSD-om dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti – rekao je Ćuzulan, dodajući da i ova pozicija SDS-a samo zbunjuje članstvo i građane.

Ćuzulan tvrdi da uslovljavanja iz SDA za formiranje Savjeta ministara koja se tiču usvajanja godišnjeg plana MAP-a i ulaska u NATO predstavljaju “vatru koju je zapalio Milorad Dodik, jer su on i njegovi ljudi ranije donosili sve odluke koje vode ka NATO”.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da nekih razgovora sa SDS-ovcima već ima, ali da, za sada, nisu za javnost, dok predsjednik SDS-a Vukota Govedarica tvrdi da nikakvih tajnih razgovora sa rukovodstvom SNSD-a nema, a ukoliko neko, kako kaže, neovlašteno pregovora, moraće objasniti organima stranke.

(BN/Srpskainfo)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

veliko postenje

08.03.2019 11:22

kakva crna koalicija toje prevara vuk dlaku menja cud ostaje vucija mozesli stavit vuka za cobana da budu sve ovce na broju to nemoz da bude tako ni koalicija nemoz da bude uredu

ODGOVORITE
Name

Aa

08.03.2019 11:42

Neka vam skola bude DNS i vasi bivsi clanovi Borislav Bojic i Ognjen Tadic, ako SDS udje u koaliciju na dvije godine vas nece biti ni u istoriji

Name

hm

08.03.2019 12:55

Ma kakva koalicija, ni po pitanju RS. SDS je patriotska, drzavotvorna stranka a SNSD RS drzi u neizvjesnosti, dok mogu nesmetano pljackati do tada ce i postojati.

Name

Pop jovica

08.03.2019 11:37

Tačno je sve ovo što Dragan kaže! Nebojša Radmanović i SNSD su šurovali sa NATO i podpisivali sve i svašta a sada se prave nevješti i kažu kako neće u NATO! Gospodo iz SNSD-a vi ste nas uvalili u problem sa velikim silama sada preuzmite odgovornost i nemojte crtati svima nama mete na čelo!

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

08.03.2019 16:46

Gdje je tu problem. NATO je rjesenje problema

Name

Kriminalci u prdekanu

08.03.2019 11:43

Tačka, nego šta, s kriminalcima se ne razgovara.

ODGOVORITE
Name

re

08.03.2019 13:21

Samo se razgovara unutar svoje stranke,ako imaju skim.

Name

Igor

08.03.2019 11:46

Sa njima ne treba sjediti u istoj zgradi a kamo li ici u dilove.

ODGOVORITE
Name

Prle

08.03.2019 12:16

Apsolutno se slažem!

Name

КСС

08.03.2019 15:01

Нећемо ваљда себи дозволити да будемо папци,тј да исте рехабилитујемо.

Name

OOSDS Višegrad

08.03.2019 12:16

OOSDS Višegrad čvrsto stoji na stanovištu da ni pod kakvim uslovima SDS ne treba i nesmije ući u koaliciju sa SNSD om. SDS ima potpuno druge programske ciljeve i politiku u odnosu na SNSD i upravo politika SDS a se zasniva na borbi protiv kriminala, korupcije, nepotizma i svih nedozvoljenih radnji koje SNSD sprovodi u jednom klasičnom režimu već punih trinaest godina. i na takvoj politici protiv režima SDS je dobio svoje glasove. i sad kad se izugubilo e sad to više ne važi ajd mo mi sa SNSD om, sad je on dobar i mi možemo zajedno. E neće moći OOSDS Višegrad to neće podržati - mi narod nećemo lagati i čvrsto ostajemo na principima na kojima smo i gradili i gradimo našu strategiju i programske ciljev SDS , koji se zasnivaju na iskrenoj borbi za Republiku Srpsku i opstanak na ovim prostorima zajedno sa narodom , kako je i glasio naš predizborni slogan, a ne sa ovom kriminalnom i korumpiranom vlasti režimom SNSD a. Ogromna većina časnih i poštenig članova SDS a misli ovako a ona manjina što želi koaliciju da bi isključivo zadovoljilo svoje lične interese nek to rade u svoje ime i neka više prestanu uvlačiti u to kompletan SDS i dovoditi ljude u zabludu i na taj način stvarati konfuziju i nepovjerenje kod časnih i poštenih ljudi. SDS mora čvrsto preuzeti opozicionu palicu i povesti narod u beskompromisnu borbu protiv ovog odnarođenog režima i SNSD a dok ne bude kasno i za SDS i za Republiku Srpsku- mi smo čvrsto ubjeđeni da će to tako i biti . Zato pozivamo sve iskrene članove da se ujedinimo i konačno prekinemo ovu agoniju koju nam preko svojih plaćenika u redovima SDS aveć mjesecima pravi SNSD i čvrsto i odlučno krenemo u političku borbu za vraćanje Republike Srpske narodu a SDS a svojim programskim ciljevima i politici borbe za opstanak i očuvanje Republike Srpske. Za krst časni i slobodu zlatnu OOSDS Višegrad

ODGOVORITE
Name

Šofer

08.03.2019 13:40

Bravo tako je. Sve si u pravu i podrzavam takav stav besklompromisan u vezi nekih stvari. Lični interesi pojedinaca samo nanose stetu citavom i članstvu ali i cijeloj RS. Vukota kao pošten covjek i predsjednik stranke bi morao zauzeti malo cvrsci stav i morao bi počistiti stranku od takvih. A zatim je ponovo izcvesti na pravi put. Od toga kako ce uspjesno rijesiti ove probleme zavisi mu i ostanak.

Name

ISTINA

08.03.2019 12:51

JE DA STE SVI ISTI..BILI U KOALICIJI NE BILI...NAMA SA SVIMA VAMA DOBRA NEMA..SAMO SA JEDNE FOTELJE SJASETE DRUGU UZJASETE..PO KOM OSNOVU..PO KOM KONKURSU..ISTI STE..A SDS JE IMAO SANSU AL JE ISKORISTILI ZA SVOJE BOGACENJE..KO I SNSD..SVI STE FUKARE...

ODGOVORITE
Name

Manipulatorska laz

08.03.2019 13:21

Nije sve isto, nikada nijw i nit ce biti.

Name

Sds

08.03.2019 14:18

Neznam više čemu SDS priča o životnom standardu građana i iseljavanje stanovništva kada je evidentno da građani glasaju za korupciju, kriminal, nepotizam, privatne fakultete i dr i za priču o otcepljenju RS.

ODGOVORITE
Name

Cccccccccc

08.03.2019 15:21

Sa SNSD Ni po cjenu nicega čak ni RS..nikad..pa makar travu pasli

ODGOVORITE
Name

SKOJ

08.03.2019 19:02

Sa Dodikom u ime SDS pregovara covjek koji je na zadnjim izborima u Sokocu dobio 1600 glasova. Sad kad SDS shvatio u kakvu ga je situaciju doveo ova covjek probudili su se.Milicevic, Mektic, Sarovic, Bosic vjerujem.da ce postaviti SDS na zdrave noge, i iskljuciti iz sttanke samozvanog pregovaraca sa Dodikom.

ODGOVORITE