Вучић: Приштина прекинула дијалог

Платформа за дијалог, усвојена јуче у Приштини, у суштини представља одлуку Приштине да прекине дијалог са Београдом, рекао је данас предсједник Србије Александар Вучић подсекретару за политичка питања у америчком Стејт Департменту Дејвиду Хејлу и најавио да ће Београд у кратком року донијети мјере у одговор на све потезе Приштине, а одговор ће, истакао је, бити одлучан, озбиљан, одговоран и чврст.

Србија 08.03.2019 | 11:24
Вучић: Приштина прекинула дијалог
Вучић је подсјетио да је одавно упозоравао шефицу европске дипломатије Федерику Могерини и њен тим да усвајање овакве платформе не оставља простор за компромисно рјешење.

„Самим тим, платформа је против дијалога, посебно уз тврдоглаво одбијање Приштине да укине неразумне и штетне таксе на робу из централне Србије“, нагласио је предсједник.

Вучић је, према саопштењу, трећем човјеку у Стејт Департменту рекао да ће Србија у релативно кратком року донијети мјере којима ће реаговати на неиспуњавање обавеза из Бриселског споразума, на увођење такси и одлуку Приштине о прекиду сваког дијалога са Београдом.

Став Србије ће бити одлучан, озбиљан, одговоран и чврст, најавио је он.

Извор: Независне

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Миле

08.03.2019 11:12

Па зар Вулин није у Војсци....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозда

08.03.2019 11:14

Да нећеш можда започети рат јадо? Јел треба неко главу да изгуби за оно што сте давно договорили али не знате како обичном народу да кажете, а да не изгубите изборе... Који је интерес оног у Београду да Косово буде у саставу Србије? Да му неће бити већа плата, боље здравство, боља правна сигурност??? Све паре што сте доле улагали сте и вратили кроз порезе које сте доле убирали, нема доле ваше ништа... Богомоље нико и не дира, нису доле православци па да руше храмове Богу... Пусти народ нек живи, а ти гледај како да отвориш фабрике и да подигнеш стандард...

ОДГОВОРИТЕ