Vučić: Priština prekinula dijalog

Platforma za dijalog, usvojena juče u Prištini, u suštini predstavlja odluku Prištine da prekine dijalog sa Beogradom, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podsekretaru za politička pitanja u američkom Stejt Departmentu Dejvidu Hejlu i najavio da će Beograd u kratkom roku donijeti mjere u odgovor na sve poteze Prištine, a odgovor će, istakao je, biti odlučan, ozbiljan, odgovoran i čvrst.

Srbija 08.03.2019 | 11:24
Vučić: Priština prekinula dijalog
Vučić je podsjetio da je odavno upozoravao šeficu evropske diplomatije Federiku Mogerini i njen tim da usvajanje ovakve platforme ne ostavlja prostor za kompromisno rješenje.

„Samim tim, platforma je protiv dijaloga, posebno uz tvrdoglavo odbijanje Prištine da ukine nerazumne i štetne takse na robu iz centralne Srbije“, naglasio je predsjednik.

Vučić je, prema saopštenju, trećem čovjeku u Stejt Departmentu rekao da će Srbija u relativno kratkom roku donijeti mjere kojima će reagovati na neispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma, na uvođenje taksi i odluku Prištine o prekidu svakog dijaloga sa Beogradom.

Stav Srbije će biti odlučan, ozbiljan, odgovoran i čvrst, najavio je on.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mile

08.03.2019 11:12

Pa zar Vulin nije u Vojsci....

ODGOVORITE
Name

Mozda

08.03.2019 11:14

Da nećeš možda započeti rat jado? Jel treba neko glavu da izgubi za ono što ste davno dogovorili ali ne znate kako običnom narodu da kažete, a da ne izgubite izbore... Koji je interes onog u Beogradu da Kosovo bude u sastavu Srbije? Da mu neće biti veća plata, bolje zdravstvo, bolja pravna sigurnost??? Sve pare što ste dole ulagali ste i vratili kroz poreze koje ste dole ubirali, nema dole vaše ništa... Bogomolje niko i ne dira, nisu dole pravoslavci pa da ruše hramove Bogu... Pusti narod nek živi, a ti gledaj kako da otvoriš fabrike i da podigneš standard...

ODGOVORITE