Одбијени за визе САД

САД су одбиле да издају визе за више од 20 представника приштинских институција, као резултат одбијања приштинске владе да укине таксе од 100 одсто на робу из Србије и БиХ, изјавио је министар правде Абелард Тахири.

Регион 08.03.2019 | 10:30
Одбијени за визе САД
"Таксе су биле добра одлука због агресије Србије према Косову. То сам рекао више пута. Нисмо консултовали земље савезнице поводом те одлуке јер смо сматрали да ми као институције имамо право да се супротставимо земљи која покушава да нашкоди нашој међународној субјективности. Међутим, сада смо дошли до тачке када ово омета наше односе", рекао је Тахир, преноси Коха.

Додао је да косовска влада неће пасти због такси, али да се морају уложити напори да се ојачају добри односи са савезницима, те да ниједан политичар не би требало да размишља о изборним гласовима када су у питању односи са САД.

Због одбијања да укине мјеру стопостотно увећаних такси, САД су прво суспендовале право на визу премијеру привремених приштинских институција Рамушу Харадинају, који имао позив да присуствује традиционалном Молитвеном доручку.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар