Odbijeni za vize SAD

SAD su odbile da izdaju vize za više od 20 predstavnika prištinskih institucija, kao rezultat odbijanja prištinske vlade da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, izjavio je ministar pravde Abelard Tahiri.

Region 08.03.2019 | 10:30
Odbijeni za vize SAD
"Takse su bile dobra odluka zbog agresije Srbije prema Kosovu. To sam rekao više puta. Nismo konsultovali zemlje saveznice povodom te odluke jer smo smatrali da mi kao institucije imamo pravo da se suprotstavimo zemlji koja pokušava da naškodi našoj međunarodnoj subjektivnosti. Međutim, sada smo došli do tačke kada ovo ometa naše odnose", rekao je Tahir, prenosi Koha.

Dodao je da kosovska vlada neće pasti zbog taksi, ali da se moraju uložiti napori da se ojačaju dobri odnosi sa saveznicima, te da nijedan političar ne bi trebalo da razmišlja o izbornim glasovima kada su u pitanju odnosi sa SAD.

Zbog odbijanja da ukine mjeru stopostotno uvećanih taksi, SAD su prvo suspendovale pravo na vizu premijeru privremenih prištinskih institucija Ramušu Haradinaju, koji imao poziv da prisustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 0

Ostavite komentar