Егзодус из Рима: Одлази и Монћи, чека га Арсенал!

Шпанац сутра напушта Рим и биће у прилици да преузме исту улогу у Лондону! "Падају главе" у Роми – отишао и Монћи! Са Севиљом је чинио чуда, али није успео своју магију да примени и у Роми.  Чистка у Роми: Отпуштен и Монћи, време је за Тотија? У два дана отказе су добили и тренер и спортски директор Роме, који неће превише патити, јер га чека Арсенал.

Фудбал 08.03.2019 | 19:45
Егзодус из Рима: Одлази и Монћи, чека га Арсенал!
Еузебио ди Франческо је добио отказ у Роми, а Олимпико напушта и спортски директор Монћи, пишу италијански медији.

Шпанац је од старта бранио младог стручњака, а тако је очигледно било и на данашњем састанку, али је очигледно надгласан од стране других Роминих директора, али и председника Џејмса Палоте.

Није искључено и да је Монћи овај тренутак искористио да оде из Рима, како би себи отворио могућност да преузме исту улогу у лондонском Арсеналу, о чему се прича протеклих дана на Апенинима. Шпанац је у протеклом периоду био на удару навијача Вучуце.

Ових дана се помињала могућност да нови спортски директор Роме постане легендарни Франческо Тоти.

"Вучица" је после серије катастрофалних резултата и елиминације из Лиге шампиона отпустила не само тренера већ и спортског директора.

Дан након смене Еузебија ди Франческа, Олимпико је напустио и један од најцењенијих директора у европском фудбалу Рамон Монћи.

Осим што је изгубио поверење челника клуба, на челу са председником Џејмсом Палотом, Шпанац се нашао и на удару критика навијача одмах на аеродрому у Порту. 

Монћи је потпиасао уговор са Ромом до 2021. године, али ће бити разрешен дужности и то за обештећење од милион и по евра. С обзиром на то колико је цењен, неће дуго бити без посла. 

Лондонски Арсенал је већ спремио уговор са Монћија, а "тобџије" ће наводно покрити Роми поменуто обештећење. 

У међувремену, на место тренера Роме враћа се рођени Римљанин Клаудио Ранијери, који је недавно добио отказ у лондонском Фуламу после серије пораза у Премијер лиги. 

Као потенцијални наследници Монћија у директорској фотељи, помињу се Валтер Сабатини, Карло Ости и Луис Кампос, али наравно и Франческо Тоти.

И тренер и спортски директор!

Дан након што је отказ у Роми добио Еузебио Ди Франческо, отпуштен је Рамон Вердехо познатији као Монћи.

Овај нашироко хваљени оперативац из Сан Фернанда, који се прославио скаутингом и појачањима довођеним на "Санчез Пицхуан", добио је отказ у Риму после непуне две године!

После пораза од Лација у "дербију дела капитале" и елиминације из Лиге шампиона у Порту, власник "вучице" Џејмс Палота одлучио је да исплати Монћију милион и по евра загарантованих зарада до 2021. и ослободи га дужности што Шпанцу неће тешко пасти, јер га чека место у Арсеналу.

Он је као свеже пензионисани голман преузео улогу спортског директора Севиље сада већ давне 2000. године у тренутку када је клуб на рубу банкрота испао из Примере. До Монћијевог одласка на "Олимпико" у априлу 2017. на "Санчез Пицхуан" унето је 11 трофеја, од чега четири Лиге Европе, а клуб је остварио и енормне приходе од продаје играча.

Римски медији спекулишу да би Ди Франческовом наследнику, односно повратнику у клуб Клаудију Ранијерију, близак сарадник могао да постане највећи фудбалер у историји Роме, Франческо Тоти.

Он је помало невољно завршио каријеру управо после разговора са Монћијем на пролеће 2017, када је ипак прихватио улогу директора у клубу, а сада би могао и да се "спусти" ближе првом тиму и свом некадашњем тренеру, Ранијерију.

У међувремену, Тоти се посветио учењу и полагању испита за УЕФА про лиценцу.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар