Egzodus iz Rima: Odlazi i Monći, čeka ga Arsenal!

Španac sutra napušta Rim i biće u prilici da preuzme istu ulogu u Londonu! "Padaju glave" u Romi – otišao i Monći! Sa Seviljom je činio čuda, ali nije uspeo svoju magiju da primeni i u Romi.  Čistka u Romi: Otpušten i Monći, vreme je za Totija? U dva dana otkaze su dobili i trener i sportski direktor Rome, koji neće previše patiti, jer ga čeka Arsenal.

Fudbal 08.03.2019 | 19:45
Egzodus iz Rima: Odlazi i Monći, čeka ga Arsenal!
Euzebio di Frančesko je dobio otkaz u Romi, a Olimpiko napušta i sportski direktor Monći, pišu italijanski mediji.

Španac je od starta branio mladog stručnjaka, a tako je očigledno bilo i na današnjem sastanku, ali je očigledno nadglasan od strane drugih Rominih direktora, ali i predsednika Džejmsa Palote.

Nije isključeno i da je Monći ovaj trenutak iskoristio da ode iz Rima, kako bi sebi otvorio mogućnost da preuzme istu ulogu u londonskom Arsenalu, o čemu se priča proteklih dana na Apeninima. Španac je u proteklom periodu bio na udaru navijača Vučuce.

Ovih dana se pominjala mogućnost da novi sportski direktor Rome postane legendarni Frančesko Toti.

"Vučica" je posle serije katastrofalnih rezultata i eliminacije iz Lige šampiona otpustila ne samo trenera već i sportskog direktora.

Dan nakon smene Euzebija di Frančeska, Olimpiko je napustio i jedan od najcenjenijih direktora u evropskom fudbalu Ramon Monći.

Osim što je izgubio poverenje čelnika kluba, na čelu sa predsednikom Džejmsom Palotom, Španac se našao i na udaru kritika navijača odmah na aerodromu u Portu. 

Monći je potpiasao ugovor sa Romom do 2021. godine, ali će biti razrešen dužnosti i to za obeštećenje od milion i po evra. S obzirom na to koliko je cenjen, neće dugo biti bez posla. 

Londonski Arsenal je već spremio ugovor sa Monćija, a "tobdžije" će navodno pokriti Romi pomenuto obeštećenje. 

U međuvremenu, na mesto trenera Rome vraća se rođeni Rimljanin Klaudio Ranijeri, koji je nedavno dobio otkaz u londonskom Fulamu posle serije poraza u Premijer ligi. 

Kao potencijalni naslednici Monćija u direktorskoj fotelji, pominju se Valter Sabatini, Karlo Osti i Luis Kampos, ali naravno i Frančesko Toti.

I trener i sportski direktor!

Dan nakon što je otkaz u Romi dobio Euzebio Di Frančesko, otpušten je Ramon Verdeho poznatiji kao Monći.

Ovaj naširoko hvaljeni operativac iz San Fernanda, koji se proslavio skautingom i pojačanjima dovođenim na "Sančez Pichuan", dobio je otkaz u Rimu posle nepune dve godine!

Posle poraza od Lacija u "derbiju dela kapitale" i eliminacije iz Lige šampiona u Portu, vlasnik "vučice" Džejms Palota odlučio je da isplati Monćiju milion i po evra zagarantovanih zarada do 2021. i oslobodi ga dužnosti što Špancu neće teško pasti, jer ga čeka mesto u Arsenalu.

On je kao sveže penzionisani golman preuzeo ulogu sportskog direktora Sevilje sada već davne 2000. godine u trenutku kada je klub na rubu bankrota ispao iz Primere. Do Monćijevog odlaska na "Olimpiko" u aprilu 2017. na "Sančez Pichuan" uneto je 11 trofeja, od čega četiri Lige Evrope, a klub je ostvario i enormne prihode od prodaje igrača.

Rimski mediji spekulišu da bi Di Frančeskovom nasledniku, odnosno povratniku u klub Klaudiju Ranijeriju, blizak saradnik mogao da postane najveći fudbaler u istoriji Rome, Frančesko Toti.

On je pomalo nevoljno završio karijeru upravo posle razgovora sa Monćijem na proleće 2017, kada je ipak prihvatio ulogu direktora u klubu, a sada bi mogao i da se "spusti" bliže prvom timu i svom nekadašnjem treneru, Ranijeriju.

U međuvremenu, Toti se posvetio učenju i polaganju ispita za UEFA pro licencu.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar