Ифет Ферагет одговорио Нобилу

- Случај Давид Драгичевић је школски примјер неадекватне истраге, којим се крши темељно људско право на живот, док је Нобилова изјава само нови покушај обмањивања јавности”.

Република Српска 07.03.2019 | 19:14
Ифет Ферагет одговорио Нобилу
Анто Нобило, адвокат који је био дио међународног правно-адвокатског тима, а који је заступао породицу Драгичевић у сарадњи с адвокатима Душком Томићем и Ифетом Ферагетом, медијима је изнио тврдње како је комплетан случај Драгичевић базиран на лажним вијестима.

– Све, све је фејк њуз. Узмите све што је Драгичевић говорио – рекао је Нобило и поручио како су комплетан случај и истрага искориштени за политичке циљеве.

Након овог медијског иступа адвоката Нобила, коментар је дао адвокат Ифет Ферагет који је је још увијек адвокат породица Драгичевић и Мемић.

Коментар адвоката Ферагета преносимо у цијелости:

– Нобилу је сигурно познато да као адвокат, а поготово као већ одавно бивши адвокат Давора Драгичевића, има ‘обавезу да поштује привилегију адвокат-клијент и повјерљивост података када води правну ствар која му је повјерена, што га спрјечава да одаје тајне јавним органима власти или приватним лицима’ (Конвенција адвоката свијета).

Већ је опште познато да је у предмету Давид Драгичевић, иако су од самог старта постојале околности које су указивале да се ради о убиству, Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци отворило истрагу због убиства тек након 100 дана под великим притиском јавности у Бањалуци до којег је дошло због криминалне конференције МУП РС од 26.03.2018. године, на којој је убиство Давида Драгичевића приказано као задес а сама жртва Давид Драгичевић је приказан као разбојник и наркоман, што је све у потпуности до данас демантовано. Након што је анкетни одбор, дакле политичко тијело које врши контролу законитости рада полиције, а у овом случају, по одобрењу ВСТВ, и контролу тужилаштва, сачинио свој извјештај, тужилаштво је отворило истрагу због убиства Давида Драгичевића против НН лица.

У међувремену током провођења истраге су пали у воду сви докази које је МУП РС презентовао на криминалној конференцији за штампу 26.03.2018. године, а све ово је потврдио и Основни суд у Бањалуци приликом доношења рјешења којим се одбија продужење притвора лицу Ален Кукић (нема доказа да Давид Драгичевић био у тој улици и нема доказа да су са тим наводним Давидом Драгичевићем ту била и друга лица са којима се могао сукобити и која су га наводно гурнула у воду)”.

Битно је нагласити да се у овом предмету још увијек не води адекватна истрага (исто као и у случају Џенан Мемић), а то је истрага која се мора водити у оном правцу у којем је усмјеравају управо околности самог случаја. Непровођењем адекватне истраге се ствара простор за спекулације, односно теорије које нису повезане са стварним доказима.

У том простору већ запажено мјесто заузима адвокат Нобило. Нобило, који у свом најновијем иступању каже ‘да му се не да коментарисати Давора Драгичевића који ни за једну тврдњу није дао доказ’, својим јавним иступима деградира часну адвокатску професију. Најприје због тога што као адвокат, због поштивања етичког кодекса не би смио јавно коментарисати околности случаја у којем је отказао пуномоћ (адвоцатус нон ацусат). Други и још важнији разлог је тај да је истина потпуно супротна ономе што тврди Нобило.

Наиме, неутврђено вријеме смрти његовог дјетета даје право оцу Давору Драгичевићу да сумња да је његово дијете отето, повреде констатоване на тијелу дјетета приликом обдукције дају право оцу Давору да тврди да је његово дијете масакрирано (оштећеном припада право да претјерује), монтирани снимци наводне крађе и докази који су нестали (извјештај мртвозорника у којем се као дан смрти одређује 23.03.2018. године те да код Давида нису пронађени наводно украдени предмети па чак ни његов мобилни телефон итд, затим околност да су нестале гаћице итд.) оцу Давору дају право да тврди да ове околности указују на могућу повезаност припадника МУП РС са убиством (оштећеном припада право да претјерује). 

Дакле, сасвим сигурно је да се није десио фејк њуз, како то срамно популистички тврди Нобило, него баш супротно, десили су се бројни тачни докази који показују да се у овом случају води очигледно неадекватна истрага, која онда оцу Давору Драгичевићу (исто као и оцу Муризу Мемићу) даје за право да државу или било кога оптужи да на тај начин заташкава убиство његовог дјетета.

На крају да демантујем и преостале неистине које пласира Нобило. Нетачно је да нам је као адвокатском тиму тужилац дао цијели спис да га видимо, него нам је уступљен само један дио доказа, а преостале доказе смо тражили у три писмена поднеска и никада их нисмо добили (неки кључни докази још увијек нису нити прибављени због вођења неадекватне истраге). Аналогно томе, сасвим је јасно да адвокатски тим није изанализирао спис, како то лажно тврди Нобило, него само дио списа без оних кључних доказа!

Овоме треба додати да је Нобило дана 09.11.2018. године без одобрења Давора Драгичевића у 12.30 дао изјаву за ФТВ, која је истог дана објављена у другим медијима, а три дана након тога дана 12.11.2018. године је емитован тај његов интервју у емисији “Мрежа” на ФТВ. За све ово Нобило није имао сагласност Давора Драгичевића да износи у јавност било каквих чињеница и доказе у вези са убиством Давида Драгичевића, а које околности је Нобило сазнао управо од Давора Драгичевића и из самог списа.

Истог дана, дакле 09.11.2018. године у 14.30 Нобило је своју ‘правну анализу’, сачињену на основу некомплетних доказа, предао тужиоцу Лепиру, поново без одобрење и знања Давора Драгичевића, а тек у 15.30 након састанка са тужиоцем Лепиром ту своју ‘правну анализу’ Нобило је предао Давору Драгичевићу. Ова ‘правна анализа’ је сачињена без доказа јер адвокатски тим није од тужиоца добио оне кључне доказе које су тражили, уз напомену да због неадекватне истраге велики број кључних доказа још увијек није прибављен.

Иако право припада политици не бих се упуштао у коментарисање Нобилових тврдњи да “дио народа у Републици Српској не вјерује држави, полицији, политици а у Федерацији не вјерују Додику и зато је све то наишло на плодно тло” јер је посао адвоката да странци пружи помоћ правним средствима.

Дакле, због свега овога више је него јасно да је случај Давид Драгичевић школски примјер неадекватне истраге, којим се крши темељно људско право на живот, док је Нобилова изјава само нови покушај обмањивања јавности”.

(Радиосаеајево) 

Коментари / 71

Оставите коментар
Name

Чаире

07.03.2019 18:17

Нобило,колико ти је бањалучки нарко картел уплатио на рачун?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацка

07.03.2019 21:49

Поштен цовјек-поштен адвокат; непостен цовјек-непостен адвокат. Пуно срдацних поздрава господину Ферагету од његових Бањалуцана.

Name

Деки

08.03.2019 10:18

Република Српска це зивјети вјецно упркос овој гамади совинистицкој из сарајева и домацим издајницима јер то народ зели а њихов сваки скуп је 10 људи

Name

ре Цаире

08.03.2019 10:51

Нобилу је сигурно познато да као адвокат, а поготово као већ одавно бивши адвокат Давора Драгичевића, има ‘обавезу да поштује привилегију адвокат-клијент и повјерљивост података када води правну ствар која му је повјерена, што га спрјечава да одаје тајне јавним органима власти или приватним лицима’ Процитај ово поново, па опет и опет док не разумијес на крају.. Оцито да је ВЕЛИКА ТАЈНА клијент/адвокат та сто је Нобило све отворено и јавно рекао! Срдацан поздрав Хисете

Name

ТАко

08.03.2019 11:25

Ваљда вјерска припадност не одређује поштење. Свака част Ифету, Нобилово највише говори о себи самом. Продаја је већ давно почела.

Name

Ре Ре Цаире

08.03.2019 11:30

Оно сто је Нобило рекао и оно сто је Нобило написао у извјестају је дијаметрално супротно. Посто је он контрадикторан, а ти послусај ста је адвокатица из тог тима изјавила. А процитај и ста је судија Суда БиХ Периц о томе написао. Успут, процитај и одлуку Уставног суда БиХ по апелацији Алена Кукица. Све у свему, није Давор узалуд стајао на Тргу. Поздрав са Мејдана.

Name

Ре Деки

08.03.2019 11:31

Зивјеце Република Српска упркос лоповима, дезертерима и убицама. Браво за Теслиц.

Name

као задруга и фарма

09.03.2019 09:53

Ферагет није ни до кољена Нобилу у послу којем се баве. То вам може посвједочити свако ко се бави адвокатским послом. На страну читав случај око несрећног Давида, али морам да реагујем на ову поплаву поспрдних коментара на рачун Нобила.

Name

Ре као задруга

09.03.2019 10:45

Овдје није ријец о струцности Ферагета и Нобила, вец је ријец о постовању адвокатске етике. У том смислу је Ферагет профи, за разлику од Нобила. Даље, само судије могу знати квалитет адвоката, а остали могу коментарисати да је неко добар јер је "звуцно име".

Name

Ре "као задруга ..." РАСПУЦХИН

09.03.2019 14:04

Нобило је репутацију "угледног" адвоката стекао за вријеме бивше државе када је као подобан и сарадник "У"ДБА-е "рјешавао" сличне случаје. Наставио је служећи Туђманов режим када је , процесом у вези убиства породице Зец у Загребу , "опрао" сва убиства невиних Срба у "лијепој њиној" непосредно прије пријема исте у Е"У". Наравно , тако је и "стару даму" ослободио одговорности за све што су чинили а и данас чине нашем народу. Има нас који смо прије рата живјели у "лијепој њиној" и којима је Нобило добро познат као и његова "репутација".

Name

мозда је

10.03.2019 17:07

Нобило добар адвокат али су га власти р.с. лако купили у томе је стос знаци папак је.

Name

не рисе не ремсе

07.03.2019 18:18

Само васе мисљење је релевантно а сви остали су или купљени или будале. Прије це бити да сте ви ово друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

07.03.2019 19:35

ста је боте, криво ти сто постоје људи са интегритетом који се нису продали за дзак брасна? Цудно ти је а?

Name

Боки

07.03.2019 20:28

Лазовима се усудио неко да кауе да су лазови. Давор је излага све сто је рекао. Покупио паре и здимио. Ста ту није јасно.

Name

ЈАЦА

08.03.2019 05:33

Питам се колики је ИQ овом Бокију????

Name

ре

08.03.2019 09:20

Да ли си читао мишљење искусног судије Бранка Петрића?

Name

Боки

08.03.2019 13:47

Од тебе веци за 100. Па види гдје си

Name

Ре Боки

08.03.2019 18:44

Ста то би у Теслицу? Буааа хааа

Name

ре

09.03.2019 15:07

Yебо те Теслић !

Name

Мрки

09.03.2019 21:39

Спомињати ИQ и Бокија у истој реченици је глупо само по себи... режимски бот, смрад којег плаћају сендвичима... шљам најгори. Пљуц!

Name

Халф-лифе

07.03.2019 18:21

Свака част! Тако се поштује клијент и брани борба за истину!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

07.03.2019 18:23

ифет ферагет најбиљи адвокат за когасам цуо некага бог цува цовјек се неда застрасит нити купит ради по правди и истини бице постован и цењен цовјек доксе не прода за јудине сребрењаке све буде и проје а цаст и образ остане и успомена на људство

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рум плочица

07.03.2019 19:11

ПРОФЕСИОНАЛАЦ...Пазљиво читај ко разумије разумије ко неразумије никада и неце јел нема домета...НОБИЛО ЈЕ ПОТКУПЉЕН почео лупердати сам себе Дематовати као и ови са ПРЕС КОФЕРЕЦИЈЕ..Оцит примјер ПРИКРИВАЊА СТО ВРЕМЕЦЕ ПОКАЗАТИ времену и ИСТИНИ се ниста није поткрало...Дјаба Нобило плацени лазе и убједјује истина има пут народ то осјети..ДЈЕТЕ ЈЕ УБИЈЕНО НЕКО БИТАН ИЛ БИТНО ЗНАО..КРАЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Румплоцица

07.03.2019 20:41

Овдје бих ја рекао да је обрнуто, овај је добио добру напојницу од запада и из Федерације да би пљувао по РС и њеним институцијама. А код ових других је прорадила адвокатска свијест и увидели су да је то политика.

Name

Кики

07.03.2019 23:07

О удбасима је теско прицати. Нобило и Томиц су ЈОШ на платној листи ..стари шушкавци.

Name

брдјанин

08.03.2019 07:19

Ти си наоцито писмен па си све разумио. На осниву твог правописа се да приметити колико вецерње сколе имас, а о разумевању цемо у догледно време кад заврсис вецерњу сколу. Ниво НК радника, цак у фирми имам много писменијих НКР од тебе федералца.

Name

ре румплоцица

08.03.2019 09:23

Дај више и ви и ваше пљување по РС. Људи моји 95 је давно била, а ми и даље у неком вакууму без правне државе и нормалног живота. Ко ће да одговара што остајемо земља без младог нараштаја?

Name

!!!

08.03.2019 13:07

Нобило оцито рацуна на веома кратко памцење просјецног Србина или на интелигенцију коју посједују °Боки и Деки° на овом порталу, па тако излети са изјавом, па ако продје, продје? Ето на сву срецу, па се ето надје јос по који Србин који размисља својом главом. Ето у Теслицу их неки дан би двије трецине. Теслиц спомињем из разлога сто је спомињани судија Петриц Теслицанин.

Name

ВАЛТЕР

07.03.2019 19:28

Да су Тужилаштво и Полиција радили професионално убиство Давида Драгичевића би одавно било расвијетљено и убице приведене правди и не би се политика морала бавити истрагом.Не би предсједник РС тражио патологе по Београду неги би то тражио Тужилац и од тог момента госпођа ПОЛИТИКА се умијешала и направила СЛУЧАЈ ДРАГИЋЕВИЋ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

07.03.2019 20:13

Могло би се реци даје Нобило прави феик,послије оне циркусијаде коју је направио,нормалан цовјек се не би огласавао,узео паре и цути,али...не огласава се он без разлога...тако да цемо видјети у наставку.Олињала лазовцина,напухана велицина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.03.2019 21:44

Пусти Нобила. Ни са родјеном кцерком не прица. Злостављац најобицнији.

Name

но

08.03.2019 07:39

Бајин БАНДИТ. Нобило,

Name

Мрва

08.03.2019 08:34

Е не може, узети паре и ћутати. Има да пљује сам по себи кад год они који су дали паре нареде. Сад је процијењено да РТРС-у, АТВ-у и СРНА-и треба нека "јака" вијест да бар мало скрене пажњу са дебакла и криминала у Теслићу. Одабрана је прича о рушењу РС преко ПзД и хајде Нобило: лупетај и лажи а ми ћемо то емитовати у ударним терминима и понављати пар дана, а онда слиједе "стручне" анализе плаћеника типа Ћеранић, Перишић, Галијашевић.......

Name

Маја БЛ

07.03.2019 20:45

Респецт господине Ферагет! Сем што сте храбар и поштен човјек, ви сте прави господин и високи професионалац у свом послу. Дивим вам се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадранка

08.03.2019 05:35

Потписујем сваку рец! Управо тако. Види се ко колико вреди! Пре свега је ЦОВЕК

Name

Бањалуцанин

08.03.2019 09:37

Потписујем и ја Мајо! Респект за господина Ферагета!

Name

Правда

08.03.2019 17:42

Изгледа да јесте Г-дин !

Name

Дх

07.03.2019 21:15

ГОСПОДИНЕ.ФЕРАГЕТ.ЈЕДИНИ.СТЕ.АДВОКАТ.ЦАСТАН.И.ДОСТОЈАН.СВОГА.ПОСЛА..ХВАЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хало

07.03.2019 21:37

Госн. Нобило је бранио убице Јурековица на Њемацком суду,узео дебеле паре,изгубио па тако и овдје.Видио од Драгицевица ситна пара и одмах се пребацио. Ферагет је нешто сасвим друго. А за све оне који још вјерују у причу власти имам само једно питање. Ето па КО је убио Давида,КАКО и ГДЈЕ и ЗАШТО ? Ето видите како је просто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

07.03.2019 22:53

Нема ђавола народ је ђаво.

Name

ре

08.03.2019 05:51

Реци ми да ли је Ферагет адвокат или одвјетник сарајевске царсије или Давора Драгицевица?

Name

хух

08.03.2019 07:40

Адвокат , а ти си Медиокритет. Бајин.

Name

Нобило је угледни адвокат

07.03.2019 23:16

Господин Ферагат нас не треба подуцават да се у слуцају Драгицевиц ради о убиству. То свако зна. Давид је убијен. Мотиви и убице су непознати. За то постоје два највјероватнија разлога. 1. Убице и мотиве неко из неких разлога зели сакрити. Покојни Давид се кретао у круговима "гдје је много зано", и неко га је "сманкуо". Неко из криминалних кругова, гдје није искљуцена могуцност, да везе у задаскавању слуцаја иду и према полицији. 2. Полиција је траљаво урадила свој дио посла, а без намјере да несто сакрије. Или како се то казе "дјеловала је непрофесионално". Али, Нобило не оспораво ово, он говори о политицкој позадини о "претварању слуцаја у политицки покрет". Он говори о "фејк њузу". Слуцај Драгицевиц се злоупотребљава у политицке сврхе. Уз сво постовање према оцајном оцу, он је износио теске оптузбе према разним лицностима. Недавно је само у једном интервију рекао "да зна убице" и набројао их је десетак. Поједини медији су то преносли без икакве провјере. Присјетимо се силних ТВ емисија у којима је гостовао несретни отац и разни блогери. Они су износили безброј оптузби, а да их новинари нису питали да ли имају доказе за то? Или да су то пак сами провјеравали. Присјетимо се једног бањалуцког блогера тоји је тврдио да су Давида муцили и убили полицајци и да су га мтзвог довезли у гепеку и бацили га у Црквену. На све ово новинар је само сутао и из блогера извлацио јас висе оваквих оптузби. Без да га је питао "одакле то знате"? Управо Нобило говори о овоме, о лазним и непровјереним информавијама, о политицкој позадини и намјери усмјеравања протеста на Додика и на РС. Он је изјаву заврсио "ово је највеца обмана у повијести БиХ". Симпатицна и млада водитељка на ФАЦЕ ТВ која је водила разговор , на ово је само уздахнула. Не заборавимо, Нобило није било ко, он се остварио на свим пољима, био је угледни спортиста, јавни тусилац, судија, адвокат и аутор књига. Цовјек са јаким референцама, један од најугледнији адвокада региона. Њега не зову за дзаба "загребацки Фила Филота".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

08.03.2019 06:42

А у каквим се то круговима, а у каквим се, опет, много знало, могао кретати младић од 21 годину? Кад се са 21 много зна, не знам о чему - онда ми од 50 изгледа не знамо ништа?!

Name

Ре питање

08.03.2019 07:17

Па како цес ти знати кад ниси изасао/ла/ из куце једном у годину. Какоооооо???!!!!

Name

ре нобило је угледни адвокат

08.03.2019 08:24

па јесте ли ви горе процилати текст или нисте? Ферагет је тако прецизно, професионално све образлозио...цињенице цисте навео које говоре да Нобило није "угледан" како ви то казете а ни професионалан. Огријесио је се о о своју професију, извјеставао јавност без одобрења Драгицевица и јос при томе ЛАГАО јер није имао прикупљене све доказе. Такодје је Ферагет објаснио да право даје зртвама за право да претјерују, потом је цовјек лијепо објаснио да је управо траљава, неадекватна непотпуна истрага слуцаја од надлезних институција створила простор за спекулације које настају у јавности. Знаци г. Ферагет је све лијепо објаснио али са цињеницама и поткријепио све сто казе тако да вам је коментар само у слузби овог лазљивог и поквареног цовјека који као такав не мозе бити ни добар адвокат.

Name

Како то?

08.03.2019 14:46

Изгледа да је Фарагет "најпаметнији" адвокат у региону. Како то да цијели тим адвоката напуста овај слуцај, и то због истог разлога. Сви адвокати су казали да Дргицевиц износи сваки дан у јавности, нове неосноване и неутемељене изјаве, које само сметају истрагу. Уосталом, то видимо и цујемо сваки дан. Свако зна да је Давид Убијен. Али, Нобило прица о политизацији овог слуцаја, о медијама које износе непровјерене податке, о Д. Драгицевицу који сваки дан исноси "имена нових убица". Лицно сам уцетвовао у протестима, с родбином и пријатељима и због тога само имали цак и непријатности. Али, када је све постало јасно да се тај слуцај све висе политицира, да се несретни отац инструментализира, и да све то нема изворну сврху, људи одустају. Данас пред цркваом има само десетак људи, управо због обмана о којима и Нобило говори. Како то, да одједмом десетине хиљада демонстраната немају висе интереса за овај слуцај?: ???.

Name

Да

08.03.2019 18:35

Нобило је дефинитивно у праву. Овај слуцај је у самом старту апсолутно исполитизован, те га људи који иоле имају мозга нису ни могли подрзавати. Није створен такав амбијент који би привукао интелигентне особе.

Name

Ре Како то?

08.03.2019 18:55

Слуцај је политизован одласком Додика у куцу Драгицевица. Обецао је Миле тим јадним људима сваста, па они јадни позвасе јавност да се суздрзе од политизације, па кад видјесе да Миле лазе позвасе свакога ко им мозе помоци да се изборе за истину о свом дјетету. Прозива Давор, а прозивају и његово мртво дијете. Овај Нобило је довољно написао у свом извјестају сто оповргава ово сто сада дроби по медијима.

Name

Ре како то

09.03.2019 21:56

Ма да, отац невиног убијеног младића је исполитизиран и због тога му треба ускратити подршку. А то сто се самим тиме стављаш на страну убица тог младића - то нема везе, а? Глуп смо ми народ. Бољу власт не заслужујемо. И треба да нас гази свакаква сорта кад смо оваква стока! Фуј!!!

Name

Ре “угледни”

10.03.2019 08:34

Као сто и сам кажеш - то су блогери. Они натуцају и ничим нису обавезани причати истину. За разлику од полиције. Мијешаш бабе и жабе, али си поглуп да схватиш такву тривијалност

Name

Брцак

08.03.2019 01:34

Ово исто ко да цистацица демантује доктора спецјалисту Е у тој равни су ова два адвоката. А ста је са овим трецим адвокатом из тог тима.Давор их сам бирао и кад су му рекли истину у лице одједном они нису струцни за свој посао. Занимљиво да је само струцан адвокат за којег нико никад није цуо даље од сарајевске махал Давоте где снимак сто лазес да имас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Брцак

09.03.2019 10:53

Адвокатица из тог тима је изјавила да је Давид БРУТАЛНО убијен, да у добар дио тузилацког списа не вјерује, да не зна да ли су у убиству уцествовали припадници МУП а, али да је сигурна да припадници МУП а уцествују у затаскавању убиства и да им тузилац Врецо није хтио дати на увид све доказе. Јел довољно да престанес даље с..ти.

Name

За Све Вас

08.03.2019 05:29

Питање, да ли је Нобило рекао да Давид није убијен, није. Човјек је само рекао да Давор хоће да води истрагу, да буде адвокат јер од адвоката тражи да потврђују његове приче са трга. Па сјетите се само изјава тиоа "знам ко је убица" па онда то ћу рећи кад дуње сазрију па овог датума па оног датума па на овом скупу па на оном скупу. Па забрањивања одржавања прослава на тргу па... Нибило је само изјавио да се повукао и да није хтио да потврђуне Даворове небулозе наравно Ифет на то каже оштећени има право да претјерује. Питање Ифете, треба ли адвокат да потврђује и клима главом на претјеривање оштећеног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За тебе од нас

08.03.2019 07:25

Ми цемо истрајати у својој борби против убица и злоцинаца.А твоје небулозе задрзи за себе,ако ти није као цовјеку зао дјетета које је 6дана муцено,изубијано,изгладњавано,онда си гори од ЊИХ,УБИЦА,или си за болнице,кад си способан вриједјати цовјека који је изгубио своје најдразе.

Name

екрем

08.03.2019 15:05

за тебе од нас .. видиш ту и лежи читав проблем око снимка убиства . ако се објави сва прича (а коју и ти причаш ) о мучењу силовању , малтретирању и ко зна о чему више нисте писали пада у воду . е сад коме то одговара да се снимак не објави сами просудите ...

Name

Ви

08.03.2019 18:38

Ви цете истјерати у млацењу празне сламе јер у самом старту нисте имали довољно интелигенције за било ста друго. Назалост то је вец видјено и то је тако. И о томе прица Нобило и цовјек је у праву.

Name

Ре Ви

09.03.2019 10:59

Кренуло је од задеса и да није убиство у питању. Кренуло је од тога да је Давид био под дејством ЛСД а и алкохола и да је такав опљацкао куцу (све једуци бурек). Стигло се до тога да је ипак у питању убиство, да немамо лабораторију за анализу на наркотике, да уопсте није био у куци Радјена и да постоји снимак о пресретању на Тргу. Толико о интелигенцији оних који су покусали затаскати брутално убиство. А толико и о твојој интелигенцији.

Name

упс

08.03.2019 07:24

Морални цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

08.03.2019 07:26

Нека се још мало забављају власт, институције и народ који свим срцем стоји иза убица Давида Драгичевића. Неки дан сам био у Шамцу,долази полицајац да наплати казну за погрешно паркирање на приватном власништву и на констатацију власника да је плац приватна својина и да ми је он рекао да ту паркирам полицајац каже: -" али мене је послао дежурни да напишем казну". Тог тренутка ми је постало све много јасније у случају убистава Давида Драгичевића, наређења се слијепо извршавају. Нобило је само још један шараф у режимском механизму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кртица

08.03.2019 07:30

Нобило је био убацени "адвокат" од стране Додиг-а (а уз помоц Цовица) како би досао до података ста планира породица Драгицевиц у циљу разоткривања поциниоцагнусног убитства њиховог сина. На основу добијених сазнања, а противно кодиксима којих се треба придрзавати заступник,Нобило је дао инструкције Тузиластву РС: ста и како треба радити. Ове "услуге" Нобила, платице народ РС. Нобило је досао због пара а не правде. Отпадод "адвоката".

ОДГОВОРИТЕ
Name

јасно ко дан

10.03.2019 11:43

Сјецате ли се кад је Нобило досао у БЛ, да је Давор рекао да је отисао без његовог знања у тузиластво, а требало је да се прво са њим види? Све је радио на своју руку и није једини убацени пион. А квалитет обављања посла и морал су двије разлиците категорије.

Name

З

08.03.2019 08:12

хе хе хе који сте ви наивци па Нобило је велики господин и адвокат само Вам је рекао оно сто зна на основу чињеница ,хватате се за ријечи људи који му нису ни до кољена ево и моја баба када би несто рекла против Ви би је дизали у небеса хе хе хе који сте ви наивци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре З

08.03.2019 19:01

Доведе он у сумњу "алиби" оног малог Цулума. Ста Цулуми мисле о Нобилу?

Name

ре ре З

10.03.2019 11:44

Да, Нобило је интелигентнији од оних за које ради. Ради за њих, а прави себи отступницу.

Name

Ђорђе

08.03.2019 09:02

Анте Нобило је пријатељ Милорада Додика. Нобило је издествовао новац за дјецу покојног Зеца и супруге, које је убила Хрватска држава. Сви смо га тада дигли у висине, зато што смо наивни, не знамо суштину права и слаби смо на проклети новац. Он јесте добио тада у спору суму од не знам тачно, али око 500 000 КМ, а ми сви лакоми на новац, аплаудирали "јесте Нобило адвокат". На то су се напалили и чланови групе "Правда за Давида", били наивни, мање су мислили на новац. Међутим шта ту упућује да он није "звијезада адвокатуре". Потражите на интернету имали иједна особа да је у томе спору оптужена за брутално и државно убиство породице Зец и да је на издржавању казне, а у архиви Хрватске се то зана сигуран сам. Ок и оштета је саставни дио завршетка процеса, али осуђивање злочинца је први продукт суђења и дјеловања адвоката, овдје тога нема. Може се извући закључак, а није да сам у праву, али наводи ме на следеће: Хрватска је тада требала ући у ЕУ и имала је многих ствари, које је требала да ријеши, један је био и убиство државе породице Зец, то је сигурно. Зашто рецимо Санадер, а видимо да је био криминалац, зашто он није рецимо назвао Нобила и рекао. Анте, ево ти 1 000 000 КМ, узми пола себи, ја ћу назвати судију и ти исплати оштету оној дјеци Зеца у Бањалуци, али учини све да не оптужиш Хрватску државу и њене обавјештајне структуре. може ли бити овакав и сличан сценаријо, када се види да нема оптужени, Хрватска није крива, а Санадер је сада оптужени криминалац. Зато пишем да је ово веома могући сценарио, а Ви рамислите. Срдачан поздрав и учите да не будете наивни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

08.03.2019 09:44

Добар коментар, закључак да је Давор одбио новац. Дао би режим у Бања Луци милионе евра само да заштити убице и да то све изгледа као задовољење правде за Давора и Сузану.

Name

Ђорђе

08.03.2019 10:12

Хвала Сранац, мислим да сте у праву. Давору, Сузани, брату и сестри покојног Давида желим да нађу смиреност душе, када виде да се неке ствари немогу ријешити у неком времену. Нека им Бог да снагу и храброст, када дође вријеме да се ствари ријеше. Будите Сузана и Даворе сада и даље мудри и прибрани, да можете закључити када је тај тренутак, а он ће доћи. Доћиће Сузана и Даворе, због космичког закона, да Добро увјек побиједи зло. Тако опстаје Космос, тако нас учи вјера и наука, то је истина. Ваше молитве не требају бити жеље, молитве никада не смију бити жеље. молитве су снажне, само када је у молитвама снажно изражена ПОТРЕБА. Молим Бога, да се ПОТРЕБЕ ради, сазна се истина о страдању Давида, то ће довести до циља снагом мисли и молитве, као производ потребе. Потреба је овдје да породица добије свеколико смирење, а држава да каже истину, погне главу и дигну се нове здраве институције. наше је друштво сада болесно, том истином би кренуло ка оздрављењу. Сузана и даворе, чувајте Ваше здравље, Бог у томе нека Вам помогне, а лично сам, вјерујем и многи други молитвама и мислима уз Вас. Здрави и живи били сви...

Name

Ре Дјордје

09.03.2019 11:00

Бог Вас благословио!

Name

Оља

08.03.2019 09:29

иначе...ко мора да има посла с адвокатима и судством јадан ли је,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скака

09.03.2019 09:14

Нобило био прије рата државни тужилац у СР Хрватској, није био у СКЈ, није а-ха, Знао тада и данас, многе велике државне тајне. Учествовао у многим за завјерама против нормалних и поштених грађана. И одједном се створио у БЛ да помогне једном конобару (не потцјењујем ни поштеног човјека Давора Драгичевића ни његово занимање), а неколико дана раније фештао с Додиком (има на yоутубе). Има ли ико да би му могао вјеровати ?

ОДГОВОРИТЕ