Ifet Feraget odgovorio Nobilu

- Slučaj David Dragičević je školski primjer neadekvatne istrage, kojim se krši temeljno ljudsko pravo na život, dok je Nobilova izjava samo novi pokušaj obmanjivanja javnosti”.

Republika Srpska 07.03.2019 | 19:14
Ifet Feraget odgovorio Nobilu
Anto Nobilo, advokat koji je bio dio međunarodnog pravno-advokatskog tima, a koji je zastupao porodicu Dragičević u saradnji s advokatima Duškom Tomićem i Ifetom Feragetom, medijima je iznio tvrdnje kako je kompletan slučaj Dragičević baziran na lažnim vijestima.

– Sve, sve je fejk njuz. Uzmite sve što je Dragičević govorio – rekao je Nobilo i poručio kako su kompletan slučaj i istraga iskorišteni za političke ciljeve.

Nakon ovog medijskog istupa advokata Nobila, komentar je dao advokat Ifet Feraget koji je je još uvijek advokat porodica Dragičević i Memić.

Komentar advokata Ferageta prenosimo u cijelosti:

– Nobilu je sigurno poznato da kao advokat, a pogotovo kao već odavno bivši advokat Davora Dragičevića, ima ‘obavezu da poštuje privilegiju advokat-klijent i povjerljivost podataka kada vodi pravnu stvar koja mu je povjerena, što ga sprječava da odaje tajne javnim organima vlasti ili privatnim licima’ (Konvencija advokata svijeta).

Već je opšte poznato da je u predmetu David Dragičević, iako su od samog starta postojale okolnosti koje su ukazivale da se radi o ubistvu, Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci otvorilo istragu zbog ubistva tek nakon 100 dana pod velikim pritiskom javnosti u Banjaluci do kojeg je došlo zbog kriminalne konferencije MUP RS od 26.03.2018. godine, na kojoj je ubistvo Davida Dragičevića prikazano kao zades a sama žrtva David Dragičević je prikazan kao razbojnik i narkoman, što je sve u potpunosti do danas demantovano. Nakon što je anketni odbor, dakle političko tijelo koje vrši kontrolu zakonitosti rada policije, a u ovom slučaju, po odobrenju VSTV, i kontrolu tužilaštva, sačinio svoj izvještaj, tužilaštvo je otvorilo istragu zbog ubistva Davida Dragičevića protiv NN lica.

U međuvremenu tokom provođenja istrage su pali u vodu svi dokazi koje je MUP RS prezentovao na kriminalnoj konferenciji za štampu 26.03.2018. godine, a sve ovo je potvrdio i Osnovni sud u Banjaluci prilikom donošenja rješenja kojim se odbija produženje pritvora licu Alen Kukić (nema dokaza da David Dragičević bio u toj ulici i nema dokaza da su sa tim navodnim Davidom Dragičevićem tu bila i druga lica sa kojima se mogao sukobiti i koja su ga navodno gurnula u vodu)”.

Bitno je naglasiti da se u ovom predmetu još uvijek ne vodi adekvatna istraga (isto kao i u slučaju Dženan Memić), a to je istraga koja se mora voditi u onom pravcu u kojem je usmjeravaju upravo okolnosti samog slučaja. Neprovođenjem adekvatne istrage se stvara prostor za spekulacije, odnosno teorije koje nisu povezane sa stvarnim dokazima.

U tom prostoru već zapaženo mjesto zauzima advokat Nobilo. Nobilo, koji u svom najnovijem istupanju kaže ‘da mu se ne da komentarisati Davora Dragičevića koji ni za jednu tvrdnju nije dao dokaz’, svojim javnim istupima degradira časnu advokatsku profesiju. Najprije zbog toga što kao advokat, zbog poštivanja etičkog kodeksa ne bi smio javno komentarisati okolnosti slučaja u kojem je otkazao punomoć (advocatus non acusat). Drugi i još važniji razlog je taj da je istina potpuno suprotna onome što tvrdi Nobilo.

Naime, neutvrđeno vrijeme smrti njegovog djeteta daje pravo ocu Davoru Dragičeviću da sumnja da je njegovo dijete oteto, povrede konstatovane na tijelu djeteta prilikom obdukcije daju pravo ocu Davoru da tvrdi da je njegovo dijete masakrirano (oštećenom pripada pravo da pretjeruje), montirani snimci navodne krađe i dokazi koji su nestali (izvještaj mrtvozornika u kojem se kao dan smrti određuje 23.03.2018. godine te da kod Davida nisu pronađeni navodno ukradeni predmeti pa čak ni njegov mobilni telefon itd, zatim okolnost da su nestale gaćice itd.) ocu Davoru daju pravo da tvrdi da ove okolnosti ukazuju na moguću povezanost pripadnika MUP RS sa ubistvom (oštećenom pripada pravo da pretjeruje). 

Dakle, sasvim sigurno je da se nije desio fejk njuz, kako to sramno populistički tvrdi Nobilo, nego baš suprotno, desili su se brojni tačni dokazi koji pokazuju da se u ovom slučaju vodi očigledno neadekvatna istraga, koja onda ocu Davoru Dragičeviću (isto kao i ocu Murizu Memiću) daje za pravo da državu ili bilo koga optuži da na taj način zataškava ubistvo njegovog djeteta.

Na kraju da demantujem i preostale neistine koje plasira Nobilo. Netačno je da nam je kao advokatskom timu tužilac dao cijeli spis da ga vidimo, nego nam je ustupljen samo jedan dio dokaza, a preostale dokaze smo tražili u tri pismena podneska i nikada ih nismo dobili (neki ključni dokazi još uvijek nisu niti pribavljeni zbog vođenja neadekvatne istrage). Analogno tome, sasvim je jasno da advokatski tim nije izanalizirao spis, kako to lažno tvrdi Nobilo, nego samo dio spisa bez onih ključnih dokaza!

Ovome treba dodati da je Nobilo dana 09.11.2018. godine bez odobrenja Davora Dragičevića u 12.30 dao izjavu za FTV, koja je istog dana objavljena u drugim medijima, a tri dana nakon toga dana 12.11.2018. godine je emitovan taj njegov intervju u emisiji “Mreža” na FTV. Za sve ovo Nobilo nije imao saglasnost Davora Dragičevića da iznosi u javnost bilo kakvih činjenica i dokaze u vezi sa ubistvom Davida Dragičevića, a koje okolnosti je Nobilo saznao upravo od Davora Dragičevića i iz samog spisa.

Istog dana, dakle 09.11.2018. godine u 14.30 Nobilo je svoju ‘pravnu analizu’, sačinjenu na osnovu nekompletnih dokaza, predao tužiocu Lepiru, ponovo bez odobrenje i znanja Davora Dragičevića, a tek u 15.30 nakon sastanka sa tužiocem Lepirom tu svoju ‘pravnu analizu’ Nobilo je predao Davoru Dragičeviću. Ova ‘pravna analiza’ je sačinjena bez dokaza jer advokatski tim nije od tužioca dobio one ključne dokaze koje su tražili, uz napomenu da zbog neadekvatne istrage veliki broj ključnih dokaza još uvijek nije pribavljen.

Iako pravo pripada politici ne bih se upuštao u komentarisanje Nobilovih tvrdnji da “dio naroda u Republici Srpskoj ne vjeruje državi, policiji, politici a u Federaciji ne vjeruju Dodiku i zato je sve to naišlo na plodno tlo” jer je posao advokata da stranci pruži pomoć pravnim sredstvima.

Dakle, zbog svega ovoga više je nego jasno da je slučaj David Dragičević školski primjer neadekvatne istrage, kojim se krši temeljno ljudsko pravo na život, dok je Nobilova izjava samo novi pokušaj obmanjivanja javnosti”.

(Radiosaeajevo) 

Komentari / 71

Ostavite komentar
Name

Čaire

07.03.2019 18:17

Nobilo,koliko ti je banjalučki narko kartel uplatio na račun?

ODGOVORITE
Name

Tacka

07.03.2019 21:49

Pošten covjek-pošten advokat; neposten covjek-neposten advokat. Puno srdacnih pozdrava gospodinu Feragetu od njegovih Banjalucana.

Name

Deki

08.03.2019 10:18

Republika Srpska ce zivjeti vjecno uprkos ovoj gamadi sovinistickoj iz sarajeva i domacim izdajnicima jer to narod zeli a njihov svaki skup je 10 ljudi

Name

re Caire

08.03.2019 10:51

Nobilu je sigurno poznato da kao advokat, a pogotovo kao već odavno bivši advokat Davora Dragičevića, ima ‘obavezu da poštuje privilegiju advokat-klijent i povjerljivost podataka kada vodi pravnu stvar koja mu je povjerena, što ga sprječava da odaje tajne javnim organima vlasti ili privatnim licima’ Procitaj ovo ponovo, pa opet i opet dok ne razumijes na kraju.. Ocito da je VELIKA TAJNA klijent/advokat ta sto je Nobilo sve otvoreno i javno rekao! Srdacan pozdrav Hisete

Name

TAko

08.03.2019 11:25

Valjda vjerska pripadnost ne određuje poštenje. Svaka čast Ifetu, Nobilovo najviše govori o sebi samom. Prodaja je već davno počela.

Name

Re Re Caire

08.03.2019 11:30

Ono sto je Nobilo rekao i ono sto je Nobilo napisao u izvjestaju je dijametralno suprotno. Posto je on kontradiktoran, a ti poslusaj sta je advokatica iz tog tima izjavila. A procitaj i sta je sudija Suda BiH Peric o tome napisao. Usput, procitaj i odluku Ustavnog suda BiH po apelaciji Alena Kukica. Sve u svemu, nije Davor uzalud stajao na Trgu. Pozdrav sa Mejdana.

Name

Re Deki

08.03.2019 11:31

Zivjece Republika Srpska uprkos lopovima, dezerterima i ubicama. Bravo za Teslic.

Name

kao zadruga i farma

09.03.2019 09:53

Feraget nije ni do koljena Nobilu u poslu kojem se bave. To vam može posvjedočiti svako ko se bavi advokatskim poslom. Na stranu čitav slučaj oko nesrećnog Davida, ali moram da reagujem na ovu poplavu posprdnih komentara na račun Nobila.

Name

Re kao zadruga

09.03.2019 10:45

Ovdje nije rijec o strucnosti Ferageta i Nobila, vec je rijec o postovanju advokatske etike. U tom smislu je Feraget profi, za razliku od Nobila. Dalje, samo sudije mogu znati kvalitet advokata, a ostali mogu komentarisati da je neko dobar jer je "zvucno ime".

Name

Re "kao zadruga ..." RASPUCHIN

09.03.2019 14:04

Нобило је репутацију "угледног" адвоката стекао за вријеме бивше државе када је као подобан и сарадник "U"ДБА-е "рјешавао" сличне случаје. Наставио је служећи Туђманов режим када је , процесом у вези убиства породице Зец у Загребу , "опрао" сва убиства невиних Срба у "лијепој њиној" непосредно прије пријема исте у Е"U". Наравно , тако је и "стару даму" ослободио одговорности за све што су чинили а и данас чине нашем народу. Има нас који смо прије рата живјели у "лијепој њиној" и којима је Нобило добро познат као и његова "репутација".

Name

mozda je

10.03.2019 17:07

Nobilo dobar advokat ali su ga vlasti r.s. lako kupili u tome je stos znaci papak je.

Name

ne rise ne remse

07.03.2019 18:18

Samo vase misljenje je relevantno a svi ostali su ili kupljeni ili budale. Prije ce biti da ste vi ovo drugo.

ODGOVORITE
Name

Milko

07.03.2019 19:35

sta je bote, krivo ti sto postoje ljudi sa integritetom koji se nisu prodali za dzak brasna? Cudno ti je a?

Name

Boki

07.03.2019 20:28

Lazovima se usudio neko da kaue da su lazovi. Davor je izlaga sve sto je rekao. Pokupio pare i zdimio. Sta tu nije jasno.

Name

JACA

08.03.2019 05:33

Pitam se koliki je IQ ovom Bokiju????

Name

re

08.03.2019 09:20

Da li si čitao mišljenje iskusnog sudije Branka Petrića?

Name

Boki

08.03.2019 13:47

Od tebe veci za 100. Pa vidi gdje si

Name

Re Boki

08.03.2019 18:44

Sta to bi u Teslicu? Buaaa haaa

Name

re

09.03.2019 15:07

Yebo te Teslić !

Name

Mrki

09.03.2019 21:39

Spominjati IQ i Bokija u istoj rečenici je glupo samo po sebi... režimski bot, smrad kojeg plaćaju sendvičima... šljam najgori. Pljuc!

Name

Half-life

07.03.2019 18:21

Svaka čast! Tako se poštuje klijent i brani borba za istinu!!!

ODGOVORITE
Name

pravda

07.03.2019 18:23

ifet feraget najbilji advokat za kogasam cuo nekaga bog cuva covjek se neda zastrasit niti kupit radi po pravdi i istini bice postovan i cenjen covjek dokse ne proda za judine srebrenjake sve bude i proje a cast i obraz ostane i uspomena na ljudstvo

ODGOVORITE
Name

Rum pločica

07.03.2019 19:11

PROFESIONALAC...Pazljivo čitaj ko razumije razumije ko nerazumije nikada i nece jel nema dometa...NOBILO JE POTKUPLJEN počeo luperdati sam sebe Dematovati kao i ovi sa PRES KOFERECIJE..Ocit primjer PRIKRIVANJA STO VREMECE POKAZATI vremenu i ISTINI se nista nije potkralo...Djaba Nobilo placeni laze i ubjedjuje istina ima put narod to osjeti..DJETE JE UBIJENO NEKO BITAN IL BITNO ZNAO..KRAJ

ODGOVORITE
Name

Re Rumplocica

07.03.2019 20:41

Ovdje bih ja rekao da je obrnuto, ovaj je dobio dobru napojnicu od zapada i iz Federacije da bi pljuvao po RS i njenim institucijama. A kod ovih drugih je proradila advokatska svijest i uvideli su da je to politika.

Name

Kiki

07.03.2019 23:07

O udbasima je tesko pricati. Nobilo i Tomic su JOŠ na platnoj listi ..stari šuškavci.

Name

brdjanin

08.03.2019 07:19

Ti si naocito pismen pa si sve razumio. Na osnivu tvog pravopisa se da primetiti koliko vecernje skole imas, a o razumevanju cemo u dogledno vreme kad zavrsis vecernju skolu. Nivo NK radnika, cak u firmi imam mnogo pismenijih NKR od tebe federalca.

Name

re rumplocica

08.03.2019 09:23

Daj više i vi i vaše pljuvanje po RS. Ljudi moji 95 je davno bila, a mi i dalje u nekom vakuumu bez pravne države i normalnog života. Ko će da odgovara što ostajemo zemlja bez mladog naraštaja?

Name

!!!

08.03.2019 13:07

Nobilo ocito racuna na veoma kratko pamcenje prosjecnog Srbina ili na inteligenciju koju posjeduju °Boki i Deki° na ovom portalu, pa tako izleti sa izjavom, pa ako prodje, prodje? Eto na svu srecu, pa se eto nadje jos po koji Srbin koji razmislja svojom glavom. Eto u Teslicu ih neki dan bi dvije trecine. Teslic spominjem iz razloga sto je spominjani sudija Petric Teslicanin.

Name

VALTER

07.03.2019 19:28

Da su Tužilaštvo i Policija radili profesionalno ubistvo Davida Dragičevića bi odavno bilo rasvijetljeno i ubice privedene pravdi i ne bi se politika morala baviti istragom.Ne bi predsjednik RS tražio patologe po Beogradu negi bi to tražio Tužilac i od tog momenta gospođa POLITIKA se umiješala i napravila SLUČAJ DRAGIĆEVIĆ!

ODGOVORITE
Name

Da

07.03.2019 20:13

Moglo bi se reci daje Nobilo pravi feik,poslije one cirkusijade koju je napravio,normalan covjek se ne bi oglasavao,uzeo pare i cuti,ali...ne oglasava se on bez razloga...tako da cemo vidjeti u nastavku.Olinjala lazovcina,napuhana velicina.

ODGOVORITE
Name

Re

07.03.2019 21:44

Pusti Nobila. Ni sa rodjenom kcerkom ne prica. Zlostavljac najobicniji.

Name

no

08.03.2019 07:39

Bajin BANDIT. Nobilo,

Name

Mrva

08.03.2019 08:34

E ne može, uzeti pare i ćutati. Ima da pljuje sam po sebi kad god oni koji su dali pare narede. Sad je procijenjeno da RTRS-u, ATV-u i SRNA-i treba neka "jaka" vijest da bar malo skrene pažnju sa debakla i kriminala u Tesliću. Odabrana je priča o rušenju RS preko PzD i hajde Nobilo: lupetaj i laži a mi ćemo to emitovati u udarnim terminima i ponavljati par dana, a onda slijede "stručne" analize plaćenika tipa Ćeranić, Perišić, Galijašević.......

Name

Maja BL

07.03.2019 20:45

Respect gospodine Feraget! Sem što ste hrabar i pošten čovjek, vi ste pravi gospodin i visoki profesionalac u svom poslu. Divim vam se.

ODGOVORITE
Name

Jadranka

08.03.2019 05:35

Potpisujem svaku rec! Upravo tako. Vidi se ko koliko vredi! Pre svega je COVEK

Name

Banjalucanin

08.03.2019 09:37

Potpisujem i ja Majo! Respekt za gospodina Ferageta!

Name

Pravda

08.03.2019 17:42

Izgleda da jeste G-din !

Name

Dh

07.03.2019 21:15

GOSPODINE.FERAGET.JEDINI.STE.ADVOKAT.CASTAN.I.DOSTOJAN.SVOGA.POSLA..HVALA

ODGOVORITE
Name

Halo

07.03.2019 21:37

Gosn. Nobilo je branio ubice Jurekovica na Njemackom sudu,uzeo debele pare,izgubio pa tako i ovdje.Vidio od Dragicevica sitna para i odmah se prebacio. Feraget je nešto sasvim drugo. A za sve one koji još vjeruju u priču vlasti imam samo jedno pitanje. Eto pa KO je ubio Davida,KAKO i GDJE i ZAŠTO ? Eto vidite kako je prosto.

ODGOVORITE
Name

Dora.

07.03.2019 22:53

Nema đavola narod je đavo.

Name

re

08.03.2019 05:51

Reci mi da li je Feraget advokat ili odvjetnik sarajevske carsije ili Davora Dragicevica?

Name

huh

08.03.2019 07:40

Advokat , a ti si Mediokritet. Bajin.

Name

Nobilo je ugledni advokat

07.03.2019 23:16

Gospodin Feragat nas ne treba poducavat da se u slucaju Dragicevic radi o ubistvu. To svako zna. David je ubijen. Motivi i ubice su nepoznati. Za to postoje dva najvjerovatnija razloga. 1. Ubice i motive neko iz nekih razloga zeli sakriti. Pokojni David se kretao u krugovima "gdje je mnogo zano", i neko ga je "smankuo". Neko iz kriminalnih krugova, gdje nije iskljucena mogucnost, da veze u zadaskavanju slucaja idu i prema policiji. 2. Policija je traljavo uradila svoj dio posla, a bez namjere da nesto sakrije. Ili kako se to kaze "djelovala je neprofesionalno". Ali, Nobilo ne osporavo ovo, on govori o politickoj pozadini o "pretvaranju slucaja u politicki pokret". On govori o "fejk njuzu". Slucaj Dragicevic se zloupotrebljava u politicke svrhe. Uz svo postovanje prema ocajnom ocu, on je iznosio teske optuzbe prema raznim licnostima. Nedavno je samo u jednom interviju rekao "da zna ubice" i nabrojao ih je desetak. Pojedini mediji su to prenosli bez ikakve provjere. Prisjetimo se silnih TV emisija u kojima je gostovao nesretni otac i razni blogeri. Oni su iznosili bezbroj optuzbi, a da ih novinari nisu pitali da li imaju dokaze za to? Ili da su to pak sami provjeravali. Prisjetimo se jednog banjaluckog blogera toji je tvrdio da su Davida mucili i ubili policajci i da su ga mtzvog dovezli u gepeku i bacili ga u Crkvenu. Na sve ovo novinar je samo sutao i iz blogera izvlacio jas vise ovakvih optuzbi. Bez da ga je pitao "odakle to znate"? Upravo Nobilo govori o ovome, o laznim i neprovjerenim informavijama, o politickoj pozadini i namjeri usmjeravanja protesta na Dodika i na RS. On je izjavu zavrsio "ovo je najveca obmana u povijesti BiH". Simpaticna i mlada voditeljka na FACE TV koja je vodila razgovor , na ovo je samo uzdahnula. Ne zaboravimo, Nobilo nije bilo ko, on se ostvario na svim poljima, bio je ugledni sportista, javni tusilac, sudija, advokat i autor knjiga. Covjek sa jakim referencama, jedan od najugledniji advokada regiona. Njega ne zovu za dzaba "zagrebacki Fila Filota".

ODGOVORITE
Name

Pitanje

08.03.2019 06:42

A u kakvim se to krugovima, a u kakvim se, opet, mnogo znalo, mogao kretati mladić od 21 godinu? Kad se sa 21 mnogo zna, ne znam o čemu - onda mi od 50 izgleda ne znamo ništa?!

Name

Re pitanje

08.03.2019 07:17

Pa kako ces ti znati kad nisi izasao/la/ iz kuce jednom u godinu. Kakoooooo???!!!!

Name

re nobilo je ugledni advokat

08.03.2019 08:24

pa jeste li vi gore procilati tekst ili niste? Feraget je tako precizno, profesionalno sve obrazlozio...cinjenice ciste naveo koje govore da Nobilo nije "ugledan" kako vi to kazete a ni profesionalan. Ogrijesio je se o o svoju profesiju, izvjestavao javnost bez odobrenja Dragicevica i jos pri tome LAGAO jer nije imao prikupljene sve dokaze. Takodje je Feraget objasnio da pravo daje zrtvama za pravo da pretjeruju, potom je covjek lijepo objasnio da je upravo traljava, neadekvatna nepotpuna istraga slucaja od nadleznih institucija stvorila prostor za spekulacije koje nastaju u javnosti. Znaci g. Feraget je sve lijepo objasnio ali sa cinjenicama i potkrijepio sve sto kaze tako da vam je komentar samo u sluzbi ovog lazljivog i pokvarenog covjeka koji kao takav ne moze biti ni dobar advokat.

Name

Kako to?

08.03.2019 14:46

Izgleda da je Faraget "najpametniji" advokat u regionu. Kako to da cijeli tim advokata napusta ovaj slucaj, i to zbog istog razloga. Svi advokati su kazali da Drgicevic iznosi svaki dan u javnosti, nove neosnovane i neutemeljene izjave, koje samo smetaju istragu. Uostalom, to vidimo i cujemo svaki dan. Svako zna da je David Ubijen. Ali, Nobilo prica o politizaciji ovog slucaja, o medijama koje iznose neprovjerene podatke, o D. Dragicevicu koji svaki dan isnosi "imena novih ubica". Licno sam ucetvovao u protestima, s rodbinom i prijateljima i zbog toga samo imali cak i neprijatnosti. Ali, kada je sve postalo jasno da se taj slucaj sve vise politicira, da se nesretni otac instrumentalizira, i da sve to nema izvornu svrhu, ljudi odustaju. Danas pred crkvaom ima samo desetak ljudi, upravo zbog obmana o kojima i Nobilo govori. Kako to, da odjedmom desetine hiljada demonstranata nemaju vise interesa za ovaj slucaj?: ???.

Name

Da

08.03.2019 18:35

Nobilo je definitivno u pravu. Ovaj slucaj je u samom startu apsolutno ispolitizovan, te ga ljudi koji iole imaju mozga nisu ni mogli podrzavati. Nije stvoren takav ambijent koji bi privukao inteligentne osobe.

Name

Re Kako to?

08.03.2019 18:55

Slucaj je politizovan odlaskom Dodika u kucu Dragicevica. Obecao je Mile tim jadnim ljudima svasta, pa oni jadni pozvase javnost da se suzdrze od politizacije, pa kad vidjese da Mile laze pozvase svakoga ko im moze pomoci da se izbore za istinu o svom djetetu. Proziva Davor, a prozivaju i njegovo mrtvo dijete. Ovaj Nobilo je dovoljno napisao u svom izvjestaju sto opovrgava ovo sto sada drobi po medijima.

Name

Re kako to

09.03.2019 21:56

Ma da, otac nevinog ubijenog mladića je ispolitiziran i zbog toga mu treba uskratiti podršku. A to sto se samim time stavljaš na stranu ubica tog mladića - to nema veze, a? Glup smo mi narod. Bolju vlast ne zaslužujemo. I treba da nas gazi svakakva sorta kad smo ovakva stoka! Fuj!!!

Name

Re “ugledni”

10.03.2019 08:34

Kao sto i sam kažeš - to su blogeri. Oni natucaju i ničim nisu obavezani pričati istinu. Za razliku od policije. Miješaš babe i žabe, ali si poglup da shvatiš takvu trivijalnost

Name

Brcak

08.03.2019 01:34

Ovo isto ko da cistacica demantuje doktora specjalistu E u toj ravni su ova dva advokata. A sta je sa ovim trecim advokatom iz tog tima.Davor ih sam birao i kad su mu rekli istinu u lice odjednom oni nisu strucni za svoj posao. Zanimljivo da je samo strucan advokat za kojeg niko nikad nije cuo dalje od sarajevske mahal Davote gde snimak sto lazes da imas

ODGOVORITE
Name

Re Brcak

09.03.2019 10:53

Advokatica iz tog tima je izjavila da je David BRUTALNO ubijen, da u dobar dio tuzilackog spisa ne vjeruje, da ne zna da li su u ubistvu ucestvovali pripadnici MUP a, ali da je sigurna da pripadnici MUP a ucestvuju u zataskavanju ubistva i da im tuzilac Vreco nije htio dati na uvid sve dokaze. Jel dovoljno da prestanes dalje s..ti.

Name

Za Sve Vas

08.03.2019 05:29

Pitanje, da li je Nobilo rekao da David nije ubijen, nije. Čovjek je samo rekao da Davor hoće da vodi istragu, da bude advokat jer od advokata traži da potvrđuju njegove priče sa trga. Pa sjetite se samo izjava tioa "znam ko je ubica" pa onda to ću reći kad dunje sazriju pa ovog datuma pa onog datuma pa na ovom skupu pa na onom skupu. Pa zabranjivanja održavanja proslava na trgu pa... Nibilo je samo izjavio da se povukao i da nije htio da potvrđune Davorove nebuloze naravno Ifet na to kaže oštećeni ima pravo da pretjeruje. Pitanje Ifete, treba li advokat da potvrđuje i klima glavom na pretjerivanje oštećenog.

ODGOVORITE
Name

Za tebe od nas

08.03.2019 07:25

Mi cemo istrajati u svojoj borbi protiv ubica i zlocinaca.A tvoje nebuloze zadrzi za sebe,ako ti nije kao covjeku zao djeteta koje je 6dana muceno,izubijano,izgladnjavano,onda si gori od NjIH,UBICA,ili si za bolnice,kad si sposoban vrijedjati covjeka koji je izgubio svoje najdraze.

Name

ekrem

08.03.2019 15:05

za tebe od nas .. vidiš tu i leži čitav problem oko snimka ubistva . ako se objavi sva priča (a koju i ti pričaš ) o mučenju silovanju , maltretiranju i ko zna o čemu više niste pisali pada u vodu . e sad kome to odgovara da se snimak ne objavi sami prosudite ...

Name

Vi

08.03.2019 18:38

Vi cete istjerati u mlacenju prazne slame jer u samom startu niste imali dovoljno inteligencije za bilo sta drugo. Nazalost to je vec vidjeno i to je tako. I o tome prica Nobilo i covjek je u pravu.

Name

Re Vi

09.03.2019 10:59

Krenulo je od zadesa i da nije ubistvo u pitanju. Krenulo je od toga da je David bio pod dejstvom LSD a i alkohola i da je takav opljackao kucu (sve jeduci burek). Stiglo se do toga da je ipak u pitanju ubistvo, da nemamo laboratoriju za analizu na narkotike, da uopste nije bio u kuci Radjena i da postoji snimak o presretanju na Trgu. Toliko o inteligenciji onih koji su pokusali zataskati brutalno ubistvo. A toliko i o tvojoj inteligenciji.

Name

ups

08.03.2019 07:24

Moralni car.

ODGOVORITE
Name

Странац

08.03.2019 07:26

Нека се још мало забављају власт, институције и народ који свим срцем стоји иза убица Давида Драгичевића. Неки дан сам био у Шамцу,долази полицајац да наплати казну за погрешно паркирање на приватном власништву и на констатацију власника да је плац приватна својина и да ми је он рекао да ту паркирам полицајац каже: -" али мене је послао дежурни да напишем казну". Тог тренутка ми је постало све много јасније у случају убистава Давида Драгичевића, наређења се слијепо извршавају. Нобило је само још један шараф у режимском механизму.

ODGOVORITE
Name

Krtica

08.03.2019 07:30

Nobilo je bio ubaceni "advokat" od strane Dodig-a (a uz pomoc Covica) kako bi dosao do podataka sta planira porodica Dragicevic u cilju razotkrivanja pociniocagnusnog ubitstva njihovog sina. Na osnovu dobijenih saznanja, a protivno kodiksima kojih se treba pridrzavati zastupnik,Nobilo je dao instrukcije Tuzilastvu RS: sta i kako treba raditi. Ove "usluge" Nobila, platice narod RS. Nobilo je dosao zbog para a ne pravde. Otpadod "advokata".

ODGOVORITE
Name

jasno ko dan

10.03.2019 11:43

Sjecate li se kad je Nobilo dosao u BL, da je Davor rekao da je otisao bez njegovog znanja u tuzilastvo, a trebalo je da se prvo sa njim vidi? Sve je radio na svoju ruku i nije jedini ubaceni pion. A kvalitet obavljanja posla i moral su dvije razlicite kategorije.

Name

Z

08.03.2019 08:12

he he he koji ste vi naivci pa Nobilo je veliki gospodin i advokat samo Vam je rekao ono sto zna na osnovu činjenica ,hvatate se za riječi ljudi koji mu nisu ni do koljena evo i moja baba kada bi nesto rekla protiv Vi bi je dizali u nebesa he he he koji ste vi naivci

ODGOVORITE
Name

Re Z

08.03.2019 19:01

Dovede on u sumnju "alibi" onog malog Culuma. Sta Culumi misle o Nobilu?

Name

re re Z

10.03.2019 11:44

Da, Nobilo je inteligentniji od onih za koje radi. Radi za njih, a pravi sebi otstupnicu.

Name

Đorđe

08.03.2019 09:02

Ante Nobilo je prijatelj Milorada Dodika. Nobilo je izdestvovao novac za djecu pokojnog Zeca i supruge, koje je ubila Hrvatska država. Svi smo ga tada digli u visine, zato što smo naivni, ne znamo suštinu prava i slabi smo na prokleti novac. On jeste dobio tada u sporu sumu od ne znam tačno, ali oko 500 000 KM, a mi svi lakomi na novac, aplaudirali "jeste Nobilo advokat". Na to su se napalili i članovi grupe "Pravda za Davida", bili naivni, manje su mislili na novac. Međutim šta tu upućuje da on nije "zvijezada advokature". Potražite na internetu imali ijedna osoba da je u tome sporu optužena za brutalno i državno ubistvo porodice Zec i da je na izdržavanju kazne, a u arhivi Hrvatske se to zana siguran sam. Ok i ošteta je sastavni dio završetka procesa, ali osuđivanje zločinca je prvi produkt suđenja i djelovanja advokata, ovdje toga nema. Može se izvući zaključak, a nije da sam u pravu, ali navodi me na sledeće: Hrvatska je tada trebala ući u EU i imala je mnogih stvari, koje je trebala da riješi, jedan je bio i ubistvo države porodice Zec, to je sigurno. Zašto recimo Sanader, a vidimo da je bio kriminalac, zašto on nije recimo nazvao Nobila i rekao. Ante, evo ti 1 000 000 KM, uzmi pola sebi, ja ću nazvati sudiju i ti isplati oštetu onoj djeci Zeca u Banjaluci, ali učini sve da ne optužiš Hrvatsku državu i njene obavještajne strukture. može li biti ovakav i sličan scenarijo, kada se vidi da nema optuženi, Hrvatska nije kriva, a Sanader je sada optuženi kriminalac. Zato pišem da je ovo veoma mogući scenario, a Vi ramislite. Srdačan pozdrav i učite da ne budete naivni...

ODGOVORITE
Name

Странац

08.03.2019 09:44

Добар коментар, закључак да је Давор одбио новац. Дао би режим у Бања Луци милионе евра само да заштити убице и да то све изгледа као задовољење правде за Давора и Сузану.

Name

Đorđe

08.03.2019 10:12

Hvala Sranac, mislim da ste u pravu. Davoru, Suzani, bratu i sestri pokojnog Davida želim da nađu smirenost duše, kada vide da se neke stvari nemogu riješiti u nekom vremenu. Neka im Bog da snagu i hrabrost, kada dođe vrijeme da se stvari riješe. Budite Suzana i Davore sada i dalje mudri i pribrani, da možete zaključiti kada je taj trenutak, a on će doći. Doćiće Suzana i Davore, zbog kosmičkog zakona, da Dobro uvjek pobijedi zlo. Tako opstaje Kosmos, tako nas uči vjera i nauka, to je istina. Vaše molitve ne trebaju biti želje, molitve nikada ne smiju biti želje. molitve su snažne, samo kada je u molitvama snažno izražena POTREBA. Molim Boga, da se POTREBE radi, sazna se istina o stradanju Davida, to će dovesti do cilja snagom misli i molitve, kao proizvod potrebe. Potreba je ovdje da porodica dobije svekoliko smirenje, a država da kaže istinu, pogne glavu i dignu se nove zdrave institucije. naše je društvo sada bolesno, tom istinom bi krenulo ka ozdravljenju. Suzana i davore, čuvajte Vaše zdravlje, Bog u tome neka Vam pomogne, a lično sam, vjerujem i mnogi drugi molitvama i mislima uz Vas. Zdravi i živi bili svi...

Name

Re Djordje

09.03.2019 11:00

Bog Vas blagoslovio!

Name

Olja

08.03.2019 09:29

inače...ko mora da ima posla s advokatima i sudstvom jadan li je,

ODGOVORITE
Name

Skaka

09.03.2019 09:14

Nobilo bio prije rata državni tužilac u SR Hrvatskoj, nije bio u SKJ, nije a-ha, Znao tada i danas, mnoge velike državne tajne. Učestvovao u mnogim za zavjerama protiv normalnih i poštenih građana. I odjednom se stvorio u BL da pomogne jednom konobaru (ne potcjenjujem ni poštenog čovjeka Davora Dragičevića ni njegovo zanimanje), a nekoliko dana ranije feštao s Dodikom (ima na youtube). Ima li iko da bi mu mogao vjerovati ?

ODGOVORITE