Федерер: Олимпијске игре 2020. године? Тешко!

Један од најбољих тенисера свих времена наговестио да би могао да пропусти Игре у Токију.

Тенис 10.03.2019 | 17:30
Федерер: Олимпијске игре 2020. године? Тешко!
Да ли ће Роџер Федерер играти на још једним Олимпијским играма?

Није сигурно!

Швајцарац је наступао на Играма у Атини 2004, у Пекингу 2008, и оба пута носио заставу своје земље, играо је и у Лондону 2012, а последње у Рио де Жанеиру пропустио је због повреде.

Лако би могло да се догоди да изостане и са следећих, у Токију 2020. године.

Како тренутно ствари стоје, Федерер није сигуран да ће се појавити у Јапану.

"Искрено, не знам како ћу се квалификовати за учешће на Олимпијским играма", рекао је Федерер, будући да не испуњава услове који налажу да тенисер мора да наступи на два дуела за Дејвис куп репрезентацију своје земље између два олимпијска циклуса, укључујући и један у години одигравања Игара или сезону пре како би изборио право наступа.

Федерер је последњи пут за Дејвис куп тим Швајцарске играо у септембру 2015. године, на мечу против Холандије.

"Чак и да успем да обезбедим пласман, нисам сигуран да ли ћу још играти тенис тада. Да, не знам. За мене је то и даље предалеко и уопште не размишљам о томе", рекао је Федерер.

Он у својој богатој колекцији има два олимпијска одличја - злато у дублу из Пекинга и сребро у појединачној конкуренцији освојено у Лондону.

"Ако се догоди, догоди... Ако не, ником ништа. Увек сам желео да искусим тај осећај, али то неће бити моје прве Олимпијске игре па да буде штета ако не играм. Видећемо још како ће се ствари одвијати", поручио је Швајцарац, који би и да не испуни услове за пласман у Токио следеће године, могао да се нађе у олимпијском тиму на основу тога што је освајао гренд слем трофеје.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар