Federer: Olimpijske igre 2020. godine? Teško!

Jedan od najboljih tenisera svih vremena nagovestio da bi mogao da propusti Igre u Tokiju.

Tenis 10.03.2019 | 17:30
Federer: Olimpijske igre 2020. godine? Teško!
Da li će Rodžer Federer igrati na još jednim Olimpijskim igrama?

Nije sigurno!

Švajcarac je nastupao na Igrama u Atini 2004, u Pekingu 2008, i oba puta nosio zastavu svoje zemlje, igrao je i u Londonu 2012, a poslednje u Rio de Žaneiru propustio je zbog povrede.

Lako bi moglo da se dogodi da izostane i sa sledećih, u Tokiju 2020. godine.

Kako trenutno stvari stoje, Federer nije siguran da će se pojaviti u Japanu.

"Iskreno, ne znam kako ću se kvalifikovati za učešće na Olimpijskim igrama", rekao je Federer, budući da ne ispunjava uslove koji nalažu da teniser mora da nastupi na dva duela za Dejvis kup reprezentaciju svoje zemlje između dva olimpijska ciklusa, uključujući i jedan u godini odigravanja Igara ili sezonu pre kako bi izborio pravo nastupa.

Federer je poslednji put za Dejvis kup tim Švajcarske igrao u septembru 2015. godine, na meču protiv Holandije.

"Čak i da uspem da obezbedim plasman, nisam siguran da li ću još igrati tenis tada. Da, ne znam. Za mene je to i dalje predaleko i uopšte ne razmišljam o tome", rekao je Federer.

On u svojoj bogatoj kolekciji ima dva olimpijska odličja - zlato u dublu iz Pekinga i srebro u pojedinačnoj konkurenciji osvojeno u Londonu.

"Ako se dogodi, dogodi... Ako ne, nikom ništa. Uvek sam želeo da iskusim taj osećaj, ali to neće biti moje prve Olimpijske igre pa da bude šteta ako ne igram. Videćemo još kako će se stvari odvijati", poručio je Švajcarac, koji bi i da ne ispuni uslove za plasman u Tokio sledeće godine, mogao da se nađe u olimpijskom timu na osnovu toga što je osvajao grend slem trofeje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar