Донијета одлука у Риму...!

Отказ Ди Франческу, поверење Ранијерију! Искусни стратег, иначе рођени Римљанин, познат је по томе што је успевао да подигне екипе на психолошком плану, иако му то није пошло за руком на последњем задатку у енглеском Фуламу.  Ди Франческо "аддио", Ранијери "бенторнато"! Очекивано, смена тренера у Роми.

Фудбал 07.03.2019 | 20:00
Донијета одлука у Риму...!
Еузебио ди Франческо смењен је са функције шефа струке италијанске Роме, а како јавља Скај Спорт његову улогу до краја сезоне преузеће Клаудио Ранијери.

Искусни стратег, иначе рођени Римљанин, познат је по томе што је успевао да подигне екипе на психолошком плану, иако му то није пошло за руком на последњем задатку у енглеском Фуламу.

Директори Вучице Монћи, Балдисони и Фиенга данас су одражали хитан састанак, на којем је донета одлука да Ди Франческо буде смењен.

Бивши играч Роме и некадашњи тренер Сасуола посао је преузео у лето 2017. године и већ у првој сезони је довео до полуфинала Лиге шампиона. Ипак, већ у другој су кренули проблеми. Отказ му је уручен након 87 такмичарских мечева у којима је Рома славила 46 пута, а изгубила у 23, док је 18 пута било нерешено.

Ранијери је већ седео на клупи Роме од септембра 2009. године до фебруара 2011. Највећи успех у каријери остварио је на клупи Лестера, када се окитио шампионском титулом 2016. године.

Пето место у Серији А и елиминација - без обзира на начин на који се догодила - од Порта у осмини финала Лиге шампиона, нису резултати који испуњавају очекивања руководства Роме.

Зато је цех морао да плати тренер Еусебио Ди Франческо.

Иако је у првој сезони на клупи "вучице" довео тим до полуфинала Лиге шампиона и трећег места у првенству Италије, тренутни учинак и осцилације у игри узроковали су растанак.

Рома је у четвртак поподне саопштила да је 49-годишњи тренер смењен, а италијански медији већ увелико имају спремне замене. Наводно, први кандидат да преузме тим - бар до краја сезоне - је искусни Клаудио Ранијери.

Рођени Римљанин, који је пре две године исписао једну од најлепших фудбалских прича освојивши Премијер лигу са Лестером, ове сезоне није успео да тргне фудбалере Фулама, па је недавно напустио Лондон и тренутно је без ангажмана.

Уколико заиста преузме Рому, биће то његов повратак у клуб на чијој клупи је седео од 1. септембра 2009. до 20. фебруара 2011. У том периоду, "вучица" је остварила 50 победа, уз 17 ремија и 23 пораза.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар