Donijeta odluka u Rimu...!

Otkaz Di Frančesku, poverenje Ranijeriju! Iskusni strateg, inače rođeni Rimljanin, poznat je po tome što je uspevao da podigne ekipe na psihološkom planu, iako mu to nije pošlo za rukom na poslednjem zadatku u engleskom Fulamu.  Di Frančesko "addio", Ranijeri "bentornato"! Očekivano, smena trenera u Romi.

Fudbal 07.03.2019 | 20:00
Donijeta odluka u Rimu...!
Euzebio di Frančesko smenjen je sa funkcije šefa struke italijanske Rome, a kako javlja Skaj Sport njegovu ulogu do kraja sezone preuzeće Klaudio Ranijeri.

Iskusni strateg, inače rođeni Rimljanin, poznat je po tome što je uspevao da podigne ekipe na psihološkom planu, iako mu to nije pošlo za rukom na poslednjem zadatku u engleskom Fulamu.

Direktori Vučice Monći, Baldisoni i Fienga danas su odražali hitan sastanak, na kojem je doneta odluka da Di Frančesko bude smenjen.

Bivši igrač Rome i nekadašnji trener Sasuola posao je preuzeo u leto 2017. godine i već u prvoj sezoni je doveo do polufinala Lige šampiona. Ipak, već u drugoj su krenuli problemi. Otkaz mu je uručen nakon 87 takmičarskih mečeva u kojima je Roma slavila 46 puta, a izgubila u 23, dok je 18 puta bilo nerešeno.

Ranijeri je već sedeo na klupi Rome od septembra 2009. godine do februara 2011. Najveći uspeh u karijeri ostvario je na klupi Lestera, kada se okitio šampionskom titulom 2016. godine.

Peto mesto u Seriji A i eliminacija - bez obzira na način na koji se dogodila - od Porta u osmini finala Lige šampiona, nisu rezultati koji ispunjavaju očekivanja rukovodstva Rome.

Zato je ceh morao da plati trener Eusebio Di Frančesko.

Iako je u prvoj sezoni na klupi "vučice" doveo tim do polufinala Lige šampiona i trećeg mesta u prvenstvu Italije, trenutni učinak i oscilacije u igri uzrokovali su rastanak.

Roma je u četvrtak popodne saopštila da je 49-godišnji trener smenjen, a italijanski mediji već uveliko imaju spremne zamene. Navodno, prvi kandidat da preuzme tim - bar do kraja sezone - je iskusni Klaudio Ranijeri.

Rođeni Rimljanin, koji je pre dve godine ispisao jednu od najlepših fudbalskih priča osvojivši Premijer ligu sa Lesterom, ove sezone nije uspeo da trgne fudbalere Fulama, pa je nedavno napustio London i trenutno je bez angažmana.

Ukoliko zaista preuzme Romu, biće to njegov povratak u klub na čijoj klupi je sedeo od 1. septembra 2009. do 20. februara 2011. U tom periodu, "vučica" je ostvarila 50 pobeda, uz 17 remija i 23 poraza.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar