Србија изручила убицу Бајчетића

Против Вујовића Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала проводи истрагу због кривичних дјела злочиначко удружење, отмица и тешко убиство Петра Бајчетића из Билеће.  

Република Српска 07.03.2019 | 17:44
Србија изручила убицу Бајчетића
Миљан Вујовић из Билеће предат је надлежним органима у РС и смјештен је у Казнено-поправни завод Туњице у Бањалуци, пише Фактор.

Њега су , на основу међународне потјернице, надлежни органи Србије изручили надлежним органима Босне и Херцеговине односно РС, а против Вујовића Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала проводи истрагу због кривичних дјела злочиначко удружење, отмица и тешко убиство Петра Бајчетића из Билеће.

– Осумњиченом који се од извршења кривичног дјела налазио у бјекству, се ставља на терет да је у септембру 2016. године организовао злочиначко удружење које је имало за циљ вршење кривичних дјела отмице и изнуде. Против чланова овог злочиначког удружења Срђана Денде, Ђорђа Радмиловића, Гаврила Бјелице и Драгана Шаренца, тужилаштво је водило кривични поступак који је правоснажно окончан осуђујућим пресудама.  Њима је изречена казна затвора у трајању од укупно три године и 11 мјесеци – потврђено је у Тужилаштву РС.

Бајчетић, који је био власник кафића “НН” у Билећи, упуцан је из пиштоља испред зграде у којој је становао у улици Алексе Шантића у Билећи.

Задобио је повреде опасне по живот, па је возилом Хитне помоћи превезен прво до требињске болнице, одакле је хитно упућен у Клинички центар у Подгорицу.

Бајчетић је, међутим, током транспорта ка Подгорици преминуо од задобијених повреда.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нн

07.03.2019 17:51

Ако је за сва цетворицу казна 3 године и 11 мјесеци то им додј као награда за такав гнусан злоцин који су поцинили

ОДГОВОРИТЕ