Srbija izručila ubicu Bajčetića

Protiv Vujovića Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala provodi istragu zbog krivičnih djela zločinačko udruženje, otmica i teško ubistvo Petra Bajčetića iz Bileće.  

Republika Srpska 07.03.2019 | 17:44
Srbija izručila ubicu Bajčetića
Miljan Vujović iz Bileće predat je nadležnim organima u RS i smješten je u Kazneno-popravni zavod Tunjice u Banjaluci, piše Faktor.

Njega su , na osnovu međunarodne potjernice, nadležni organi Srbije izručili nadležnim organima Bosne i Hercegovine odnosno RS, a protiv Vujovića Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala provodi istragu zbog krivičnih djela zločinačko udruženje, otmica i teško ubistvo Petra Bajčetića iz Bileće.

– Osumnjičenom koji se od izvršenja krivičnog djela nalazio u bjekstvu, se stavlja na teret da je u septembru 2016. godine organizovao zločinačko udruženje koje je imalo za cilj vršenje krivičnih djela otmice i iznude. Protiv članova ovog zločinačkog udruženja Srđana Dende, Đorđa Radmilovića, Gavrila Bjelice i Dragana Šarenca, tužilaštvo je vodilo krivični postupak koji je pravosnažno okončan osuđujućim presudama.  Njima je izrečena kazna zatvora u trajanju od ukupno tri godine i 11 mjeseci – potvrđeno je u Tužilaštvu RS.

Bajčetić, koji je bio vlasnik kafića “NN” u Bileći, upucan je iz pištolja ispred zgrade u kojoj je stanovao u ulici Alekse Šantića u Bileći.

Zadobio je povrede opasne po život, pa je vozilom Hitne pomoći prevezen prvo do trebinjske bolnice, odakle je hitno upućen u Klinički centar u Podgoricu.

Bajčetić je, međutim, tokom transporta ka Podgorici preminuo od zadobijenih povreda.

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nn

07.03.2019 18:51

Ako je za sva cetvoricu kazna 3 godine i 11 mjeseci to im dodj kao nagrada za takav gnusan zlocin koji su pocinili

ODGOVORITE