Мистерија Солскјеровог уговора са Молдеом...

Две недеље пре доласка у Манчестер, Норвежанин је потписао уговор на три године са Молдеом!

Фудбал 10.03.2019 | 11:00
Мистерија Солскјеровог уговора са Молдеом...
Када би, као у „Балкан експресу“, изненада притисли Оле Гунара Солскјера са питањем: „Имаш ли ти уговор са Молдеом или немаш“, вероватно ни он не би знао шта да одговори. Прича око његовог посла у норвешком клубу, који га је јесенас позајмио Манчестер јунајтеду, добија помало фантомске обрисе.

Прича је у децембру, када је Солскјер постао вршилац дужности менаџера Манчестер јунајтеда,  после  отказа Жозеу Мурињу, била да је Норвежанин само позајмљен од Молдеа, да „гаси ватру“ док газде Црвених ђавола не пронађу „правог“ тренера.

Само две недеље пре него што је Убица дечијег лица, како је био Оле Гунаров надимак из играчких дана, отишао у Манчестер, наводно је потписао нови уговор са Молдеом и то на три године. Та вест је била објављена на клупском сајту норвешког клуба. Са којег је мистериозно касније нестала...

Манчестер је експлодирао под диригентском палицом Оле Гунара Солскјера и ствари су одједном почеле да се мењају... Норвежанин је избио у први план да остане менаџер екипе и за наредну сезону, а онда су се енглески медији досетили да питају шта ће бити с његовим послом у Молдеу, пошто крајем месеца почиње ново првенство у његовој домовини.

„Ако бих се вратио, морао бих да потпишем нови уговор“, одговорио је Солскјер и тиме додатно замрсио ситуацију.

Остала је мистерија, на коју ни Енглези немају одговор, да ли је Манчестер у међувремену откупиоСолскјера од Молдеа или је млади тренер добио прекид сарадње са бившим клубом. Или, као у цртаном филму, „два пута ништа је ништа, црва (уговора) није ни било“.

У сваком случају, јасно је да се Оле Гунар не враћа у Молде. А, видећемо да ли то значи да ће и после јуна остати у Манчестеру.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар