Misterija Solskjerovog ugovora sa Moldeom...

Dve nedelje pre dolaska u Mančester, Norvežanin je potpisao ugovor na tri godine sa Moldeom!

Fudbal 10.03.2019 | 11:00
Misterija Solskjerovog ugovora sa Moldeom...
Kada bi, kao u „Balkan ekspresu“, iznenada pritisli Ole Gunara Solskjera sa pitanjem: „Imaš li ti ugovor sa Moldeom ili nemaš“, verovatno ni on ne bi znao šta da odgovori. Priča oko njegovog posla u norveškom klubu, koji ga je jesenas pozajmio Mančester junajtedu, dobija pomalo fantomske obrise.

Priča je u decembru, kada je Solskjer postao vršilac dužnosti menadžera Mančester junajteda,  posle  otkaza Žozeu Murinju, bila da je Norvežanin samo pozajmljen od Moldea, da „gasi vatru“ dok gazde Crvenih đavola ne pronađu „pravog“ trenera.

Samo dve nedelje pre nego što je Ubica dečijeg lica, kako je bio Ole Gunarov nadimak iz igračkih dana, otišao u Mančester, navodno je potpisao novi ugovor sa Moldeom i to na tri godine. Ta vest je bila objavljena na klupskom sajtu norveškog kluba. Sa kojeg je misteriozno kasnije nestala...

Mančester je eksplodirao pod dirigentskom palicom Ole Gunara Solskjera i stvari su odjednom počele da se menjaju... Norvežanin je izbio u prvi plan da ostane menadžer ekipe i za narednu sezonu, a onda su se engleski mediji dosetili da pitaju šta će biti s njegovim poslom u Moldeu, pošto krajem meseca počinje novo prvenstvo u njegovoj domovini.

„Ako bih se vratio, morao bih da potpišem novi ugovor“, odgovorio je Solskjer i time dodatno zamrsio situaciju.

Ostala je misterija, na koju ni Englezi nemaju odgovor, da li je Mančester u međuvremenu otkupioSolskjera od Moldea ili je mladi trener dobio prekid saradnje sa bivšim klubom. Ili, kao u crtanom filmu, „dva puta ništa je ništa, crva (ugovora) nije ni bilo“.

U svakom slučaju, jasno je da se Ole Gunar ne vraća u Molde. A, videćemo da li to znači da će i posle juna ostati u Mančesteru.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar