Далас пуца на велико наредне сезоне!

Дурант уз Дончића и Порзингиса?! Маверикси желе да комплетирају сјајни трио!

Кошарка 10.03.2019 | 19:15
Далас пуца на велико наредне сезоне!
Далас Маверикси претрпели су велики ударац на селери кепу у последњем прелазном року, када су ангажовали Кристапса Порзингиса из Њујорк Никса. Овим потезом ставили су до знања свима да су будућност већ кренули да стварају. Словеначки ас Лука Дончић тренутно игра феноменалну, руки сезону, а навијачи тексашког тима се надају да ће му се Летонац прикључити када се опорави од повреде.

Марк Кјубан, власник франшизе, не жели да два играча стану само на томе – чак их је упоредио са Стивом Нешом и Дирком Новицким са почетка каријере у екипи из Тексаса. И поред свега, Далас има довољно места у простору за плате да потпише неку од великих звезда америчке кошарке и комплетира већ моћни ростер. Смело најављују у редовима Мевса повратак у елитно друштво и борбу за шампионски прстен.

Прво име које се доводило у везу са тимом који предводи Рик Карлајл био је црногорски центар Никола Вучевић, који игра најбољу сезону у својој каријери за Орландо, а постаће слободан агент на лето. Није ипак дуго времена прошло, а Маверикси су нашли замену. Сада циљају на велико име, желе - ни мање, ни више - Кевина Дуранта. Новца има, Даласова жеља постоји, остаје само питање – да ли би Дурантула прешао у Далас?

Први наговештаји кажу да би, јер Кевин не жели да стави потпис на нови уговор са Голден Стејтом. Раније је већ био довођен у везу са Њујорк Никсима, али је са друге стране сасвим сигурно да не би одбио да игра у тандему са Дончићем и Порзингисом. На папиру далеко занимљивије и амбициозније од игре коју би форсирао тим са Атлантика.

Још док је Порзингис био у Њујорку, причало се да би Дурантула могао да дође у тим. Кристапс то није желео ни да чује, али Летонац је од преласка у Далас променио плочу – сада би га дочекао широко раширених руку. 

Иронично, до краја сезоне циљ тима је да губи – боље примити метак сада, за веће добро. Не желе да испред њих на драфту буде тим из Атланте. Биће времена за победе наредне сезоне – за плеј-оф извесно сасвим довољно, а за прстен остаје да видимо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар