Dalas puca na veliko naredne sezone!

Durant uz Dončića i Porzingisa?! Maveriksi žele da kompletiraju sjajni trio!

Košarka 10.03.2019 | 19:15
Dalas puca na veliko naredne sezone!
Dalas Maveriksi pretrpeli su veliki udarac na seleri kepu u poslednjem prelaznom roku, kada su angažovali Kristapsa Porzingisa iz Njujork Niksa. Ovim potezom stavili su do znanja svima da su budućnost već krenuli da stvaraju. Slovenački as Luka Dončić trenutno igra fenomenalnu, ruki sezonu, a navijači teksaškog tima se nadaju da će mu se Letonac priključiti kada se oporavi od povrede.

Mark Kjuban, vlasnik franšize, ne želi da dva igrača stanu samo na tome – čak ih je uporedio sa Stivom Nešom i Dirkom Novickim sa početka karijere u ekipi iz Teksasa. I pored svega, Dalas ima dovoljno mesta u prostoru za plate da potpiše neku od velikih zvezda američke košarke i kompletira već moćni roster. Smelo najavljuju u redovima Mevsa povratak u elitno društvo i borbu za šampionski prsten.

Prvo ime koje se dovodilo u vezu sa timom koji predvodi Rik Karlajl bio je crnogorski centar Nikola Vučević, koji igra najbolju sezonu u svojoj karijeri za Orlando, a postaće slobodan agent na leto. Nije ipak dugo vremena prošlo, a Maveriksi su našli zamenu. Sada ciljaju na veliko ime, žele - ni manje, ni više - Kevina Duranta. Novca ima, Dalasova želja postoji, ostaje samo pitanje – da li bi Durantula prešao u Dalas?

Prvi nagoveštaji kažu da bi, jer Kevin ne želi da stavi potpis na novi ugovor sa Golden Stejtom. Ranije je već bio dovođen u vezu sa Njujork Niksima, ali je sa druge strane sasvim sigurno da ne bi odbio da igra u tandemu sa Dončićem i Porzingisom. Na papiru daleko zanimljivije i ambicioznije od igre koju bi forsirao tim sa Atlantika.

Još dok je Porzingis bio u Njujorku, pričalo se da bi Durantula mogao da dođe u tim. Kristaps to nije želeo ni da čuje, ali Letonac je od prelaska u Dalas promenio ploču – sada bi ga dočekao široko raširenih ruku. 

Ironično, do kraja sezone cilj tima je da gubi – bolje primiti metak sada, za veće dobro. Ne žele da ispred njih na draftu bude tim iz Atlante. Biće vremena za pobede naredne sezone – za plej-of izvesno sasvim dovoljno, a za prsten ostaje da vidimo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar