Видео - Прича: Воли Хумску и радо јој се враћа!

Ненад Лалатовић као тренер има већ три тријумфа на стадиону Партизана, колико и Црвена звезда од 2007. године!

Фудбал 08.03.2019 | 23:14
Видео - Прича: Воли Хумску и радо јој се враћа!
Он је прек! Он воли да скреће пажњу на себе! Он је лабилан и превише нервозан. Он лако плане и јасно ривалима ставља до знања како да га „гађају“.  Он никада неће моћи да буде тренер на озбиљном нивоу, јер не може да направи равнотежу између професионалног и приватног понашања.

Чак и они који не могу ни на слици да виде бившег капитена Црвене звезде Ненада Лалатовића, и који користе констатације са почетка текста, не могу да оспоре да млади стручњак зна да „нашпанује“ екипу за велике утакмице. Тријумф Радничког у Хумској, није никакав плод случајности ако се у обзир узме чињеница да их је са клупе предводио темпераментни Дорћолац. Јер он на стадиону црно-белих зна да плива, и да од непријатељске атмосфере направи адута више за свој тим.

Нема Ненад Лалатовић позитиван биланс са црно-белима, али ниједан стручњак у Суперлиги, осуђен углавном на мање средине, не може да се похвали ни приближним скором. Можда је у једном тренутку могао само да му парира Милорад Косановић.  Као тренер Црвене звезде, Војводине, Чукаричког и сада Радничког, Лалатовић је седам пута играо на црно-белој страни Топчидерског брда и остварио три победе. Уписао је реми и још четири пораза, од тога два као члан Брђана.

Све је то Ненад Лалатовић урадио за нешто мање од пет година каријере. А колико су бројке у Хумској његов савезник најбоље одсликава следећа чињеница: Црвена звезда у првенственим утакмицама има три победе у Хумској, колико и Лалатовић, од 2007. године до данас.



Истина, имао је Лалатовић и тешке тренутке у Партизановом дому. У првом тренерском вечитом дербију поражен је голом садашњег љубимца Николе Дринчића. Али уз једну ограду. Црвена звезда је у тој сезони имала убедљиво најслабији тим у новијој историји. И можда је у неку руку успех, што је поклекла тек у другом полувремену, после два промашена зицера тада голобрадог Луке Јовића.

Памтиће Лалатовић по злу и прошлогодишње искуство са Чукаричким у полуфиналу Купа Србије. ПоготкомСаше Илића у 90. минуту црно-бели су престигли предност Брђана из првог меча, и зауставили Лалатовића у походу на први трофеј у сезони.

Истина, знали су и црно-бели да виде Лалатовићевог „стопка“ када су им контуре домаћег трофеја биле пред очима. Још као тренерска беба Лалатовић је у Крушевцу био бољи од Партизана и просто гурнуо пехар шампиона у руке Славиши Стојановићу. Звезда се после тог меча одвојила на „плус три“, црно-белима није вредела ни победа у дербију.

„Мени као бившем капитену Црвене звезде сигурно је драго што смо победили Партизан. Нама ово значи за опстанак, а Звезди за титулу“, поручио је тада Ненад Лалатовић.



Посебно је Ненад Лалатовић био инспирисан против Партизана као тренер Војводине. Доживео је само један пораз, и то у резултатски крајње небитном мечу последњег кола плеј- офа. Пре тога је у једном од својих првих мечева на клупи Старе Даме похарао Хумску (0:2).  Слично достигнуће поновио је и наредне сезоне. Тада је уз одличну ролу Мелега Војводина славила са 3:1, да би у реваншу у Новом Саду мреже мировале.

Добре резултате у Хумској закључио је последњим тријумфом над црно-белима као стратег Радничког (1:0). Јесте био активан поред аут линије, често боравио код судије и делегата, али је тактички готово перфектно припремио утакмицу. Посебно, у дефанзиви и оставио црно-беле на минималном броју озбиљних покушаја.

ЛАЛАТОВИЋ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА

ВОЖДОВАЦ
23. новембар 2013: Вождовац – Партизан 0:1

НАПРЕДАК
22. април 2014: Напредак – Партизан 2:0

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА
18. октобар 2014: Партизан – Црвена звезда 1:0
25. април 2015: Црвена звезда – Партизан 0:0

БОРАЦ (Ч)
22. август 2015: Борац – Партизан 1:3

ВОЈВОДИНА
5. децембар 2015: Партизан – Војводина 0:2
21. мај 2016: Партизан – Војводина 3:2
7. август 2016. године: Партизан – Војводина 1:3
30. новембар 2016. године: Војводина – Партизан 0:0

ЧУКАРИЧКИ
1.октобар 2017. године: Партизан – Чукарички 0:0
11. март 2018. године: Чукарички – Партизан 0:2
18. април 2018. године: Чукарички – Партизан 4:2
22. април 2018. године: Партизан – Чукарички 2:1
9. мај 2018. године: Партизан – Чукарички 2:0

РАДНИЧКИ (Н)
30. септембар 2018. године: Раднички – Партизан 2:2
6. март 2019. године: Партизан – Раднички 0:1

УКУПНО: 16 утакмица; 5 победа; 4 ремија; 7 пораза.
У ХУМСКОЈ: 7 утакмица; 3 победе; 1 реми; 4 пораза.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар