Video - Priča: Voli Humsku i rado joj se vraća!

Nenad Lalatović kao trener ima već tri trijumfa na stadionu Partizana, koliko i Crvena zvezda od 2007. godine!

Fudbal 08.03.2019 | 23:14
Video - Priča: Voli Humsku i rado joj se vraća!
On je prek! On voli da skreće pažnju na sebe! On je labilan i previše nervozan. On lako plane i jasno rivalima stavlja do znanja kako da ga „gađaju“.  On nikada neće moći da bude trener na ozbiljnom nivou, jer ne može da napravi ravnotežu između profesionalnog i privatnog ponašanja.

Čak i oni koji ne mogu ni na slici da vide bivšeg kapitena Crvene zvezde Nenada Lalatovića, i koji koriste konstatacije sa početka teksta, ne mogu da ospore da mladi stručnjak zna da „našpanuje“ ekipu za velike utakmice. Trijumf Radničkog u Humskoj, nije nikakav plod slučajnosti ako se u obzir uzme činjenica da ih je sa klupe predvodio temperamentni Dorćolac. Jer on na stadionu crno-belih zna da pliva, i da od neprijateljske atmosfere napravi aduta više za svoj tim.

Nema Nenad Lalatović pozitivan bilans sa crno-belima, ali nijedan stručnjak u Superligi, osuđen uglavnom na manje sredine, ne može da se pohvali ni približnim skorom. Možda je u jednom trenutku mogao samo da mu parira Milorad Kosanović.  Kao trener Crvene zvezde, Vojvodine, Čukaričkog i sada Radničkog, Lalatović je sedam puta igrao na crno-beloj strani Topčiderskog brda i ostvario tri pobede. Upisao je remi i još četiri poraza, od toga dva kao član Brđana.

Sve je to Nenad Lalatović uradio za nešto manje od pet godina karijere. A koliko su brojke u Humskoj njegov saveznik najbolje odslikava sledeća činjenica: Crvena zvezda u prvenstvenim utakmicama ima tri pobede u Humskoj, koliko i Lalatović, od 2007. godine do danas.



Istina, imao je Lalatović i teške trenutke u Partizanovom domu. U prvom trenerskom večitom derbiju poražen je golom sadašnjeg ljubimca Nikole Drinčića. Ali uz jednu ogradu. Crvena zvezda je u toj sezoni imala ubedljivo najslabiji tim u novijoj istoriji. I možda je u neku ruku uspeh, što je poklekla tek u drugom poluvremenu, posle dva promašena zicera tada golobradog Luke Jovića.

Pamtiće Lalatović po zlu i prošlogodišnje iskustvo sa Čukaričkim u polufinalu Kupa Srbije. PogotkomSaše Ilića u 90. minutu crno-beli su prestigli prednost Brđana iz prvog meča, i zaustavili Lalatovića u pohodu na prvi trofej u sezoni.

Istina, znali su i crno-beli da vide Lalatovićevog „stopka“ kada su im konture domaćeg trofeja bile pred očima. Još kao trenerska beba Lalatović je u Kruševcu bio bolji od Partizana i prosto gurnuo pehar šampiona u ruke Slaviši Stojanoviću. Zvezda se posle tog meča odvojila na „plus tri“, crno-belima nije vredela ni pobeda u derbiju.

„Meni kao bivšem kapitenu Crvene zvezde sigurno je drago što smo pobedili Partizan. Nama ovo znači za opstanak, a Zvezdi za titulu“, poručio je tada Nenad Lalatović.



Posebno je Nenad Lalatović bio inspirisan protiv Partizana kao trener Vojvodine. Doživeo je samo jedan poraz, i to u rezultatski krajnje nebitnom meču poslednjeg kola plej- ofa. Pre toga je u jednom od svojih prvih mečeva na klupi Stare Dame poharao Humsku (0:2).  Slično dostignuće ponovio je i naredne sezone. Tada je uz odličnu rolu Melega Vojvodina slavila sa 3:1, da bi u revanšu u Novom Sadu mreže mirovale.

Dobre rezultate u Humskoj zaključio je poslednjim trijumfom nad crno-belima kao strateg Radničkog (1:0). Jeste bio aktivan pored aut linije, često boravio kod sudije i delegata, ali je taktički gotovo perfektno pripremio utakmicu. Posebno, u defanzivi i ostavio crno-bele na minimalnom broju ozbiljnih pokušaja.

LALATOVIĆ PROTIV PARTIZANA

VOŽDOVAC
23. novembar 2013: Voždovac – Partizan 0:1

NAPREDAK
22. april 2014: Napredak – Partizan 2:0

CRVENA ZVEZDA
18. oktobar 2014: Partizan – Crvena zvezda 1:0
25. april 2015: Crvena zvezda – Partizan 0:0

BORAC (Č)
22. avgust 2015: Borac – Partizan 1:3

VOJVODINA
5. decembar 2015: Partizan – Vojvodina 0:2
21. maj 2016: Partizan – Vojvodina 3:2
7. avgust 2016. godine: Partizan – Vojvodina 1:3
30. novembar 2016. godine: Vojvodina – Partizan 0:0

ČUKARIČKI
1.oktobar 2017. godine: Partizan – Čukarički 0:0
11. mart 2018. godine: Čukarički – Partizan 0:2
18. april 2018. godine: Čukarički – Partizan 4:2
22. april 2018. godine: Partizan – Čukarički 2:1
9. maj 2018. godine: Partizan – Čukarički 2:0

RADNIČKI (N)
30. septembar 2018. godine: Radnički – Partizan 2:2
6. mart 2019. godine: Partizan – Radnički 0:1

UKUPNO: 16 utakmica; 5 pobeda; 4 remija; 7 poraza.
U HUMSKOJ: 7 utakmica; 3 pobede; 1 remi; 4 poraza.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar