Како истопити наслаге са стомака без вјежбања?

Ако желите да изгубите килажу без одласка у теретану, можете да једете ове намирнице јер сагоревају масноц́е и видећете резултате.

Здравље 07.03.2019 | 15:27
Како истопити наслаге са стомака без вјежбања?
1. Јаја

Алекандра Миллер дијететичарка каже да храна богата протеинима може да помогне губитку тежине.

Спречава преједање и даје снагу. Истраживање објављено у часопису Интернатионал Јоурнал оф Обесити показало је да је корисно конзумирање производа животињског порекла. Примећено је да су телесне масти код оних који су јели јаја за 16 одсто смањене.

2. Јогурт са ниским садржајем масти

Стручњаци верују да су производи који су препуни аминокиселина и калцијума добри за мршављење. То је случај код многих млечних производа, укључујуц́и јогурт са ниским садржајем масти. Др Мајкл Земел, научник са Универзитета Теннессее, истражио је како та храна утиче на гојазне пацијенте. Његова студија је открила да се струк смањује код људи који конзумирају јогурт.

3. Ђумбир

Студија објављена у УК Натионал Либрари оф Медицине открила је да се од ђумбира добија осећај ситости. Научници су скупили податке из 60 различитих студија да би видели како ђумбир утиче на тело. Верује да ђумбир и његови главни састојци имају позитивне ефекте против гојазности, дијабетеса, (кардиоваскуларних болести) и сродних поремец́аја.

4. Орашасти плодови

Док су орашасти плодови богати масноц́ама, они могу помоц́и у губитку тежине ако се једу умерено. Студија објављена у НЦБИ показала је да су учесници који су укључили бадеме у своју исхрану били успешнији у мршављењу. Они су уочили за 62 одсто смањење тежине и 56 одсто вец́и пад обима струка од контролне групе. Када купујете ове производе, увек се постарајте да су незаслађени и сољени.

5. Папаја

Суперхрана је препуна витамина Ц, Е и других антиоксиданата. Послуживање од 100г садржи само 43кцал, што је значајно мање од чипса, чоколаде или било које друге обрађене грицкалице. Студија објављена у НЦБИ открила је да конзумирање папаје помаже у спречавању надутости. Вероватно зато што садржи ензим назван папаин, који помаже варење.

6. Љуте паприке

Сматра се да зачињена храна појачава метаболизам до 20 одсто. Чили садржи капсаицин, једињење које помаже губитку тежине и побољшава здравље срца. Студија објављена у НЦБИ открила је да паприке подстичу тело да троши енергију, па тако и масноц́у.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Провјерено

10.03.2019 08:51

Само сеx и то свакодневно и жестоко .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.03.2019 16:13

Тоооооо.И некад запалит цигару.