Kako istopiti naslage sa stomaka bez vježbanja?

Ako želite da izgubite kilažu bez odlaska u teretanu, možete da jedete ove namirnice jer sagorevaju masnoće i videćete rezultate.

Zdravlje 07.03.2019 | 15:27
Kako istopiti naslage sa stomaka bez vježbanja?
1. Jaja

Alekandra Miller dijetetičarka kaže da hrana bogata proteinima može da pomogne gubitku težine.

Sprečava prejedanje i daje snagu. Istraživanje objavljeno u časopisu International Journal of Obesiti pokazalo je da je korisno konzumiranje proizvoda životinjskog porekla. Primećeno je da su telesne masti kod onih koji su jeli jaja za 16 odsto smanjene.

2. Jogurt sa niskim sadržajem masti

Stručnjaci veruju da su proizvodi koji su prepuni aminokiselina i kalcijuma dobri za mršavljenje. To je slučaj kod mnogih mlečnih proizvoda, uključujući jogurt sa niskim sadržajem masti. Dr Majkl Zemel, naučnik sa Univerziteta Tennessee, istražio je kako ta hrana utiče na gojazne pacijente. Njegova studija je otkrila da se struk smanjuje kod ljudi koji konzumiraju jogurt.

3. Đumbir

Studija objavljena u UK National Librari of Medicine otkrila je da se od đumbira dobija osećaj sitosti. Naučnici su skupili podatke iz 60 različitih studija da bi videli kako đumbir utiče na telo. Veruje da đumbir i njegovi glavni sastojci imaju pozitivne efekte protiv gojaznosti, dijabetesa, (kardiovaskularnih bolesti) i srodnih poremećaja.

4. Orašasti plodovi

Dok su orašasti plodovi bogati masnoćama, oni mogu pomoći u gubitku težine ako se jedu umereno. Studija objavljena u NCBI pokazala je da su učesnici koji su uključili bademe u svoju ishranu bili uspešniji u mršavljenju. Oni su uočili za 62 odsto smanjenje težine i 56 odsto veći pad obima struka od kontrolne grupe. Kada kupujete ove proizvode, uvek se postarajte da su nezaslađeni i soljeni.

5. Papaja

Superhrana je prepuna vitamina C, E i drugih antioksidanata. Posluživanje od 100g sadrži samo 43kcal, što je značajno manje od čipsa, čokolade ili bilo koje druge obrađene grickalice. Studija objavljena u NCBI otkrila je da konzumiranje papaje pomaže u sprečavanju nadutosti. Verovatno zato što sadrži enzim nazvan papain, koji pomaže varenje.

6. Ljute paprike

Smatra se da začinjena hrana pojačava metabolizam do 20 odsto. Čili sadrži kapsaicin, jedinjenje koje pomaže gubitku težine i poboljšava zdravlje srca. Studija objavljena u NCBI otkrila je da paprike podstiču telo da troši energiju, pa tako i masnoću.

B 92
foto:internet

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Provjereno

10.03.2019 09:51

Samo sex i to svakodnevno i žestoko .

ODGOVORITE
Name

Re

10.03.2019 17:13

Toooooo.I nekad zapalit cigaru.