БМW улази у Бајерн с 800.000.000 евра!

Пао договор, потписано и писмо о намерама, само још да Баварци раскину уговор с Аудијем. . .

Фудбал 09.03.2019 | 19:00
БМW улази у Бајерн с 800.000.000 евра!
Велико реновирање Бајерна... На свим нивоима. Већ недељама уназад у Немачкој се говори и пише како ће лето у Минхену бити врелије него икад, помињу се силна појачања, од Лукаса Ернандеза, преко Тима Вернера и Каија Хаверца до Хадсона Одоија, Јулијана Бранта и Пепеа из Лила. Ули Хенес долио је уље на ватру пре неколико дана када је изјавио оно: "кад би медији само знали шта све имамо договорено за лето"... 

Све то говори у прилог чињеници да се у редовима баварског гиганта спремају велике промене. Али сва је прилика да оне неће бити само играчке. Не, не мислимо на промене у стручном штамбу, већ у управи и спонзорском пулу. Данас је као бомба из Минхена одјекнула вест да у Бајерн улази једна од најчувенијих компанија за производњу аутомобила - БМW! 

Шта сад то конкретно значи?

Па "ништа специјално", осим што ће Хенес, Румениге и друштванце моћи да рачунају на још већи новац од спонзорства. Јер како је објавио тамошњи угледни Менаџер магазин, већ се увелико воде преговори око раскида сарадње са Аудијем и потписивања са БМW-ом.

"Обе стране су већ потписале писмо о намерама", изјавио је први човек Надзорног одбора Бајерна Едмунд Штојбер. "Уговор са Аудијем на снази је до 2025, међутим ради се на томе да буде раскинут пре времена". 

Е сад још конкретније. У пракси, ово значи следеће: Бајерн би самим потписивањем уговора са БМW-ом осигурао себи годишњу траншу од најмање 60.000.000 евра. Наиме, Ауди тренутно плаћа Бајерну 30.000.000, а Баварци нису пристали нас повећање од 100 одсто током преговора о наставку сарадње. То мже да значи само једно - БМW даје исто толико или чак и више.  

И то није све. Ауди ће врло вероватно у потпуности изаћи из клуба. Њихов тренутни удео у власничкој структури износи 8,33 одсто и за тај проценат пре неколико година платили су 90.000.000 евра. БМW жели да откупи њихове акције и то ће и учинити по знатно већој цени. О цифрама се у детаље не говори, али новинари и стручњаци из Менаџер магзина процењују да је БМW за читаву "операцију" припремио фанстатичних 800.000.000 евра!  

У ти цифру улази новац намењен за спонзорство, као и онај за откуп тих 8,33 одсто акција. Уколико бисмо узели за пример да је договор да Бајерн добија 60.000.000 по сезони од БМW-а - а све под претпоставком да се ради о десетогодишњем уговору, какава је углавном пракса - долазимо до закључка да би за 8,33 одсто власништва Ауди наплатио лепих 200.000.000. Више него дупло од онога што су уложили... 

У сваком случају, биће ово лепа финансијска ињекција за ионако моћне Баварце. 

Сад још само да хер Ули опусти руку и крене да исписује мултимилионске чекове за појачања. До сада је то избегавао.

Чини се да више неће моћи...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар