Сарајево добија газду из Вијетнама?!

Тако бар пишу тамошњи медији. . .

Фудбал 08.03.2019 | 10:45
Сарајево добија газду из Вијетнама?!
Сарајево је тренутни лидер Премијер лиге Босне и Херцеговине. Тим са Кошева има девет бодова више у односу на Зрињски, тако да му се смеши учешће у квалификацијама за Лигу шампиона.

Међутим, није то једина радост за навијаче Бордо тима. Према писању медија из Вијетнама Сарајево би требало ускоро да добије снажну финансијску ињекцију.

Тамошњи бизнисмен Хоаим Нам требало би ускоро и званично да постане газда Сарајева.

„Недавно смо деоничари и ја купили 60 посто Сарајаева. Они су водећи тим у Босни. Надају се да ће играти Лигу шампиона“, рекао је Нам за локалне медије.

Доношењем новог клупског Статута, у јуну 2012. године, ФК Сарајево отворио је врата потенцијалним инвеститорима понудивши могућност куповине управљачких улога.

Почетком јула 2013., у просторијама клуба одржана је конференција за медије на којој је присуствовао и Винсент Тан, који је тада најавио куповинину улога. Шест мјесеци касније, 24. децембра 2013. званично је објављено да је Тан Сри Винсент Тан нови већински власник управљачких улога.

Али, чини се да је малезијски бизнисмен окончао своју владавину на "Кошеву"

Медији у Вијетнаму објавили и вијест да је Нујен Хај Нам заједно са дионичарима нови већински власник ФК Сарајево.

Издање "Фоx Спортс-а" на вијетнамском језику је пренијело Намову изјаву са конференције за медије када је био кандидат за потпредсједника ФС Вијетнама у мандату 2018-2022, али је изгубио трку од Кан Ван Нгија.

"Спонзорисао сам Донг Наи Бераја из три разлога, иако нисам био задовољан резултатима", рекао је нови сувласник ФК Сарајева приликом кандидатуре за ову позицију у фудбалском савезу.

"Као директор Берјаје могао сам бити члан управе у још два велика клуба, белгијског Кортријка и ФК Сарајево који се такмиче у водећим националним првенствима. Недавно, дионичари и ја купили смо 60 одсто удјела у ФК Сарајево који има одличне резултате и захваљујући томе су први у бх. првенству те се надамо да ће играти Лигу шампиона наредне сезоне", рекао је Хај Нам.

Он је још од априла 2018. године дио је управе ФК Сарајево, тачније члан надзорног одбора скупа са Кен Чо и Лим Менг Квонг.

Хај Нам је генерални директор "Берјаyа Виетнам", предсједник управе "Интерцонтитентал Хотела" у Ханоју, предсједник управе "Нам Хоунг Цомпанy", потпредсједник "Схератон Хотела" и члан управе више других азијских компанија.

Подсјећамо, Винсент Тан је такође власник велшког Кардифа и белгијског Кортријка.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар