Sarajevo dobija gazdu iz Vijetnama?!

Tako bar pišu tamošnji mediji. . .

Fudbal 08.03.2019 | 10:45
Sarajevo dobija gazdu iz Vijetnama?!
Sarajevo je trenutni lider Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tim sa Koševa ima devet bodova više u odnosu na Zrinjski, tako da mu se smeši učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Međutim, nije to jedina radost za navijače Bordo tima. Prema pisanju medija iz Vijetnama Sarajevo bi trebalo uskoro da dobije snažnu finansijsku injekciju.

Tamošnji biznismen Hoaim Nam trebalo bi uskoro i zvanično da postane gazda Sarajeva.

„Nedavno smo deoničari i ja kupili 60 posto Sarajaeva. Oni su vodeći tim u Bosni. Nadaju se da će igrati Ligu šampiona“, rekao je Nam za lokalne medije.

Donošenjem novog klupskog Statuta, u junu 2012. godine, FK Sarajevo otvorio je vrata potencijalnim investitorima ponudivši mogućnost kupovine upravljačkih uloga.

Početkom jula 2013., u prostorijama kluba održana je konferencija za medije na kojoj je prisustvovao i Vinsent Tan, koji je tada najavio kupovininu uloga. Šest mjeseci kasnije, 24. decembra 2013. zvanično je objavljeno da je Tan Sri Vinsent Tan novi većinski vlasnik upravljačkih uloga.

Ali, čini se da je malezijski biznismen okončao svoju vladavinu na "Koševu"

Mediji u Vijetnamu objavili i vijest da je Nujen Haj Nam zajedno sa dioničarima novi većinski vlasnik FK Sarajevo.

Izdanje "Fox Sports-a" na vijetnamskom jeziku je prenijelo Namovu izjavu sa konferencije za medije kada je bio kandidat za potpredsjednika FS Vijetnama u mandatu 2018-2022, ali je izgubio trku od Kan Van Ngija.

"Sponzorisao sam Dong Nai Beraja iz tri razloga, iako nisam bio zadovoljan rezultatima", rekao je novi suvlasnik FK Sarajeva prilikom kandidature za ovu poziciju u fudbalskom savezu.

"Kao direktor Berjaje mogao sam biti član uprave u još dva velika kluba, belgijskog Kortrijka i FK Sarajevo koji se takmiče u vodećim nacionalnim prvenstvima. Nedavno, dioničari i ja kupili smo 60 odsto udjela u FK Sarajevo koji ima odlične rezultate i zahvaljujući tome su prvi u bh. prvenstvu te se nadamo da će igrati Ligu šampiona naredne sezone", rekao je Haj Nam.

On je još od aprila 2018. godine dio je uprave FK Sarajevo, tačnije član nadzornog odbora skupa sa Ken Čo i Lim Meng Kvong.

Haj Nam je generalni direktor "Berjaya Vietnam", predsjednik uprave "Intercontitental Hotela" u Hanoju, predsjednik uprave "Nam Houng Company", potpredsjednik "Sheraton Hotela" i član uprave više drugih azijskih kompanija.

Podsjećamo, Vinsent Tan je takođe vlasnik velškog Kardifa i belgijskog Kortrijka.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar