Видео: ''Никола ми је рекао...''

''Тренеру, никада нисам мислио да ћу бити у НБА!'' Српски кошаркаш, Никола Јокић, имао је веома занимљиву и бајковиту причу на путу до најјаче лиге на свету.

Кошарка 10.03.2019 | 14:15
Видео: ''Никола ми је рекао...''
Центар Денвера сада је један од најбољих у лиги и ЕСПН је уочи мечу с Лејкерсима направио причу о њему.

"Заљубио сам се у кошарку одрастајући у Србији. Професиналном кошарком кренуо сам да се бавим са 16 година, тако да је све кренуло брзо да се одвија", почео је Јокић за ЕСПН. 

Јокић игра тренутно четврту сезону у НБА лиги и како каже "када је дошао, желео је да буде најбољи што може". 

Тренер Нагетса Мајк Малоун ради одличан посао са овом екипом и он је био део ове приче. 

"Никола има бајковиту причу. Сели смо и питао сам га: 'Никола, пре пет година, да ли си могао себе да видиш као учесника Ол-стар викенда. Да ли си могао себе да видиш како се изједначујеш са Мајклом Џорданом по броју трипл-даблова", рекао је Малоун и наставио, "Он је тада кренуо да се смеје и рекао ми: 'Тренеру, никада нисам мислио да ћу бити у НБА'".



Малоун је истакао да је највећа предност српског кошаркаша то што све око себе чини бољима.

"Уколико свима додајете, онда ће сви хтети да играју одбрану, желеће да играју једни за друге. Нагетси су друга најмлађа екипа у НБА, играмо веома добро и трудим се да се забављам на терену", казао је Никола и додао:

"Асистенција учини двојицу кошаркаша срећним, а кош једног. Просто је".

Тренер Денвера истакао је и да је највише импресиониран како Јокић расте као лидер ове екипе и да је с разлогом будућност франшизе из Колорада.

"Радио сам веома напорно и надам се да ћу једно дана освојити НБА прстен. То ми је циљ", закључио је Јокић.

Некадашњи кошаркаш Мега Бемакса одиграо је укупно 291 меч у НБА и, за сада, има просек од 16,1 поена, 9,5 скокова и 5,1 асистенција, док ове сезоне бележи 20,5 поена, 10,8 скокова и 7,7 асистенција.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар